Lahjoita
Tekstikoko Font size smaller Font size normal Font size bigger

Ylipainoinen

Nimimerkki: Teini 14 v (14)

Olin 13-vuotias, kun huomasin, miten paino on noussut. Aloin laihduttamaan tosi kovasti, mutta tein sen väärällä tavalla: söin vain tosi vähän, ja liikuin liikaa. Mutta, eihän tuollainen kannata. Nyt, kun tuosta on kulunut jo aikaa, osaan laihduttaa viisaammin. Tässä on ne tavat, joilla saa pudotettua painoa sopivasti

1. Liiku joka päivä vähintään 45 minuuttia. Sairaana ei kuitenkaan kannata.

2. Syö terveellisesti. Syö paljon kasviksia, ja muista syödä kouluruoka. Ei saa lopettaa syömistä kokonaan, koska silloin ei paino laske, vaan se jää paikoilleen, koska elimistö toimii ruualla.

3. Juo vettä vähintään 8 lasia päivässä.

4. Vähennä herkkuja, ja herkkupäivänä sokeriton/kevytsuklaa tai linssisipsit on hyviä.

5. Mittaa painosi alusvaatteet päällä/alasti, koska vaatteet lisää painoa ainakin kilon, mutta riippuu toki vaatteista.

6. Syö mustikoita ja kananmunia ja juo vihreää teetä. Itse luin jostakin, että kannattaa juoda joka päivä 1 kuppi vihreää teetä, ja olen tehnytkin niin.

7. Kannattaa mitata paino aamulla vessassa käymisen jälkeen.

8. Käy salilla.

9. Joka päivä ei ole pakko mitata painoa, mutta jos mittaat, aamulla sen voi mitata. Aamulla on oikea paino, (ja pituus, mutta se ei liity tähän)

10. Jos paino mietityttää, käy terveydenhoitajalla. Itse sain sieltä ruokapäiväkirjan.

Tässä oli ohjeita. Tässä on vielä muistamisen arvoisia asioita: 1. Et välttämättä ole lihava, vaikka puntari näyttäisi ylipainoista, koska jos käyt salilla ja olet vahva ja lihaksikas, niin painat enemmän! Lihas painaa enemmän kuin läski. 2. Saatat kokea olevasi lihava, vaikka et ole. Kannattaa kokeilla paino-indeksilaskuria, jolla näet normaalin painon sinun pituisellesi.

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

Kommentit

(1)

Location

Nuortenlinkki

07.03.2023 10:19:26

Hei!

Kiitos tarinastasi!

Hienoja huomioita sinulla asiaan, jokainen ihminen on yksilönä omanlainen ja syödä kannattaa hyvin ja terveellisesti. Terveydenhoitajalta saa tosiaan painonhallintaan apua kouluilla. 

Aurinkoista kevättä toivottelee

Nuortenlinkki