Lahjoita
Tekstikoko Font size smaller Font size normal Font size bigger

Rahapelitesti

SOGS-RA

SOGS-RA (South Oaks Gambling Screen – Revised for Adolescents) -mittarin suomennos. Rahapelitestin avulla voit arvioida, kuinka ongelmallista oma pelaamisesi on. Tämän testin perusteella ei voi todeta peliongelman olemassaoloa, mutta se auttaa kiinnittämään huomiota niihin tekijöihin, jotka usein liittyvät ongelmalliseen pelaamiseen. Testin tuloksien perusteella voi itse arvioida omaa pelaamistaan ja tarvetta tuen saamiselle. Testi on suunnattu alle 18-vuotiaille. Valitse vastausvaihtoehdoista parhaiten omaa tilannettasi vastaava vaihtoehto.

1. Kuinka usein viimeisen 12 kuukauden aikana olet rahapeliä pelannut jonakin toisena päivänä yrittääksesi voittaa takaisin häviämäsi rahat?(Pakollinen)
2. Oletko viimeisen 12 kuukauden aikana koskaan sanonut, että olet voittanut rahaa pelaamalla, vaikka oikeasti oletkin hävinnyt?(Pakollinen)
3. Onko rahapelaamisesi aiheuttanut viimeisen 12 kuukauden aikana koskaan riitaa kotona tai ongelmia koulussa tai töissä?(Pakollinen)
4. Oletko viimeisen 12 kuukauden aikana koskaan pelannut rahapelejä enemmän kuin olit aikonut?(Pakollinen)
5. Onko joku viimeisen 12 kuukauden aikana arvostellut rahapelaamistasi tai sanonut, että sinulla on rahapeliongelma, riippumatta siitä, mitä mieltä itse olet asiasta?(Pakollinen)
6. Kun edelleen ajattelet viimeistä 12 kuukautta, oletko koskaan tuntenut syyllisyyttä rahapelaamiseen käytetyn ajan määrästä tai rahapelaamisesi seurauksista?(Pakollinen)
7. Oletko koskaan viimeisen 12 kuukauden aikana halunnut lopettaa rahapelaamisen, mutta et uskonut kykeneväsi siihen?(Pakollinen)
8. Oletko viimeisen 12 kuukauden aikana koskaan piilottanut pelikuponkeja, pelirahoja tai muita pelaamiseesi liittyviä asioita perheeltäsi tai ystäviltäsi?(Pakollinen)
9. Oletko viimeisen 12 kuukauden aikana riidellyt perheesi tai ystäviesi kanssa rahapelaamisestasi?(Pakollinen)
10. Oletko viimeisen 12 kuukauden aikana lainannut rahaa pelaamiseen, etkä maksanut sitä takaisin?(Pakollinen)
11. Oletko viimeisen 12 kuukauden aikana koskaan ollut poissa koulusta tai töistä rahapelaamisesi vuoksi?(Pakollinen)
12. Oletko viimeisen 12 kuukauden aikana lainannut tai varastanut jotain rahoittaaksesi rahapelaamistasi?(Pakollinen)

Taustat

Sukupuoli(Pakollinen)
Anna numero väliltä 10100.
Tein testin(Pakollinen)

Lähteet

Winters, K. C., Stinchfield, R. D., & Fulkerson, J. (1993). Toward the development of an adolescent gambling problem severity scale. Journal of Gambling Studies, 9, 63–84. Käännös THL, tarkistettu: 2023.

Nuortenlinkin testien tuloksia voidaan käyttää riippuvuuksia koskevien tutkimusten aineistona. Testien tulokset ja vastaajien taustatiedot esitetään vain tilastollisessa muodossa eikä yksittäistä vastaajaa voida tunnistaa.
Kenttä on validointitarkoituksiin ja tulee jättää koskemattomaksi.