Lahjoita
Tekstikoko Font size smaller Font size normal Font size bigger

Kannabistesti

Kannabistesti

Kannabistestin avulla voit kartoittaa kannabiksen päihdekäyttöön liittyvän riskin tasoa. Tämä kysely ei koske lääkärin reseptillä määräämää lääkekannabiksen eikä synteettisten kannabinoidien (puhekielessä synteettinen kannabis) käyttöä. Pisteet ovat viitteellisiä, eikä niiden perusteella voi tehdä riippuvuusdiagnoosia. Kyselyn palautteessa annetaan myös yleistä tietoa kannabiksen käytön riskeistä. Valitse kussakin kysymyksessä omaa tilannettasi lähinnä vastaava vaihtoehto. Testin kysymykset käsittelevät kannabiksen käyttöön liittyviä kokemuksiasi koko elinajaltasi ja kolmelta viimeiseltä kuukaudelta.

1. Oletko koskaan, edes kerran elämässäsi, käyttänyt kannabista (marihuana, hasis)?(Pakollinen)
2. Kuinka usein olet käyttänyt kannabista viimeksi kuluneiden kolmen kuukauden aikana?(Pakollinen)
3. Kuinka usein sinulla on viimeksi kuluneiden kolmen kuukauden aikana ollut voimakas halu tai pakottava tarve käyttää kannabista?(Pakollinen)
4. Kuinka usein sinulle on viimeksi kuluneiden kolmen kuukauden aikana aiheutunut terveydellisiä, sosiaalisia, oikeudellisia tai taloudellisia ongelmia kannabiksen käytöstä?(Pakollinen)
5. Kuinka usein viimeksi kuluneiden kolmen kuukauden aikana et ole kannabiksen käytön vuoksi saanut tehtyä jotain, mikä tavallisesti kuuluu tehtäviisi?(Pakollinen)
6. Onko ystäväsi, sukulaisesi tai kukaan muu koskaan ilmaissut olevansa huolissaan kannabiksen käytöstäsi?(Pakollinen)
7. Oletko koskaan yrittänyt vähentää kannabiksen käyttöäsi ja epäonnistunut siinä?(Pakollinen)

Taustat

Sukupuoli(Pakollinen)
Anna numero väliltä 10100.
Tein testin(Pakollinen)

Lähteet

Kannabistesti on osa WHO:n kehittämää ASSIST-testiä (The Alcohol, Smoking and Substance Involvement Screening Test). Suomenkieliset oikeudet ASSIST-testiin omistaa Helsingin kaupungin sosiaali- ja terveysvirasto. Testin palautteet: ASSIST – Alkoholin, tupakoinnin ja huumeiden käytön seulontatesti. Käyttöopas perusterveydenhuoltoa varten (2014) Helsingin kaupunki, Sosiaali- ja terveysvirasto. Kaarlo Simojoki, johtava ylilääkäri, A-klinikkasäätiö. Nuortenlinkin ja Päihdelinkin tiimi.

Nuortenlinkin testien tuloksia voidaan käyttää riippuvuuksia koskevien tutkimusten aineistona. Testien tulokset ja vastaajien taustatiedot esitetään vain tilastollisessa muodossa eikä yksittäistä vastaajaa voida tunnistaa.
Kenttä on validointitarkoituksiin ja tulee jättää koskemattomaksi.