Lahjoita
Tekstikoko Font size smaller Font size normal Font size bigger

Walk in terapia

walk in terapia_logo


Walk in terapiaa verkossa tiistaisin klo 17-19!

Lasten ja nuorten keskus ja A-klinikkasäätiön Nuortenlinkki toteuttavat Walk in -terapiaa verkossa tarjoten matalan kynnyksen mielenterveysapua alle 29-vuotiaille.

Walk in terapiaan pääsee ”Tule juttelemaan” chat-ikkunan kautta etusivun tai tämän sivun alalaidasta tiistaisin klo 17-19. Walk in terapia palvelee jonojärjestyksessä.

Sallithan mikrofonin ja kameran käytön käyttämässäsi laitteessa, mikäli laite kysyy terapiatapaamiseen liittyessä näihin lupaa, näin varmistamme myös kuva- ja ääniyhteyden toimimisen. Mikäli liityt tapaamiseen puhelimella, voi terapeutin lähettämä videokutsulinkki sijoittua keskusteluikkunassa ylälaitaan, jolloin saat sen skrollaamalla näkyviin.

Mitä Walk in terapia on?

Walk in terapia on maksutonta ja nimetöntä mielen hyvinvointia tukevaa matalan kynnyksen mielenterveysapua, joka on suunnattu alle 29-vuotiaille. Walk in terapiassa on kysymys yksittäisestä terapiatapaamisesta. Voit halutessaan käydä keskustelemassa myös useamman kerran, mutta keskustelu ei välttämättä tapahdu saman terapeutin kanssa. Lasten ja nuorten keskus koordinoi valtakunnallisesti Walk in terapiaa, jota toteutetaan kasvokkain yli kymmenellä paikkakunnalla. Ensimmäinen toimipiste aloitti vuonna 2021. Nyt tarjoamme Walk in terapiaa myös verkossa!

Kenelle Walk in terapia sopii?

Walk in terapia sopii kaikille, jotka kokevat tarvetta keskustella. Diagnoosia ei tarvitse olla. Tapaamisessa käsitellään niitä asioita, joista asiakas haluaa puhua. Walk in terapia sopii esimerkiksi elämän solmukohtien, kriisien, haasteiden, elämän suunnan pohtimisen, oman identiteetin, ihmissuhteiden tai vaikkapa tunne-elämän kysymysten käsittelyyn. Palvelu on suunnattu alle 29-vuotiaille.

Mitä Walk in terapiassa tapahtuu?

Walk in terapian tapaamisessa työskennellään ratkaisukeskeisen lyhytterapian menetelmillä. Ne painottavat vahvuuksien tunnistamista ja ratkaisujen rakentamista menneisyyden pohtimisen sijaan sekä näkökulmien laajentamista, tulevaisuuden toivotun tilanteen kuvaamista ja toivotun muutoksen konkretisoimista toteutettaviksi teoiksi. Walk in terapiassa pyritään yhdessä tunnistamaan myös niitä asioita, jotka toimivat ja tuottavat elämään hyvää, sekä vahvistamaan niitä. Walk in terapia ei ole mielen sairauden hoitoa, mutta siitä voi olla apua mielen sairauden kanssa pärjäämiseen esimerkiksi tilanteessa, jossa asiakas odottaa pääsyä psykoterapiaan.

Walk in terapiassa ei tehdä kirjauksia. Tapaamisen edetessä terapeutti voi tehdä muistiinpanoja työskentelyn tuotoksista. Nämä muistiinpanot eivät sisällä tietoja asiakkaasta henkilönä, vaan niihin kirjataan mm. voimavaroja, taitoja, näkökulmia, tavoitteita sekä keinoja tavoitteiden saavuttamiseksi.

Terapiassa tavataan videochatin välityksellä. Asiakas saa halutessaan kieltäytyä videochat-kutsusta tai laittaa videoyhteyden pois päältä myöhemmin tapaamisen edetessä. Asiakkaalta kysytään palautetta, jossa kartoitetaan heidän kokemustaan terapian hyödyllisyydestä, kuulluksi tulemisesta sekä mihin asioihin asiakkaat kokivat saaneensa hyötyä. Tilastointi- ja vaikuttavuustietoa varten on terapeuteilla on käytössä havaintolomake, jolla kartoitetaan terapeuttien näkemyksiä asiakkaista nimettömyys säilyttäen. Havaintolomakkeessa kysytään mm. asiakkaan ikähaitaria, käyntikertoja sekä keskusteluissa käytyjä teemoja.

Ennen terapian alkua voit auttaa terapeuttia ymmärtämään tilannettasi pohtimalla etukäteen alla olevia kysymyksiä:

  • Mistä olisi tärkeä puhua juuri tänään?
  • Mitä toivot, että saamme tänään aikaiseksi?

Kenen kanssa Walk in terapiassa keskustellaan?

Lasten ja nuorten keskus koordinoi Walk in terapia -toimintaa valtakunnallisesti.

Lisää tietoa Walk in terapiasta löydät täältä!

Lue blogiteksti Walk in terapiasta!