Lahjoita
Tekstikoko Font size smaller Font size normal Font size bigger

Huumetesti (DUDIT)

DUDIT-testin avulla voit saada kokonaiskuvan huumeidenkäyttöön liittyvistä ongelmista, haitoista ja niiden asteesta. Palautteessa annetaan myös tietoa mistä voi halutessaan hakea tukea ja apua huumeiden käytön lopettamiseksi. Testissä on yksitoista kysymystä huumeista. Vastaa mahdollisimman tarkasti ja rehellisesti valitsemalla omaan tilanteeseesi sopivin vaihtoehto.

1. Kuinka usein käytät muita päihteitä kuin alkoholia?(Pakollinen)
2. Käytätkö koskaan samalla kertaa useita eri huumeita?(Pakollinen)
3. Kuinka monta kertaa otat huumeita sellaisena tyypillisenä päivänä, jona yleensä käytät niitä?(Pakollinen)
4. Kuinka usein olet voimakkaasti päihtynyt huumeista?(Pakollinen)
5. Oletko viimeisen vuoden aikana tuntenut niin suurta kaipuuta huumeisiin, että et ole pystynyt vastustamaan sitä?(Pakollinen)
6. Onko sinulle viimeisen vuoden aikana käynyt niin, että et ole pystynyt lopettamaan huumeiden ottamista kun olet aloittanut?(Pakollinen)
7. Kuinka usein viimeisen vuoden aikana olet käytettyäsi huumeita jättänyt tekemättä asian, joka sinun olisi pitänyt tehdä?(Pakollinen)
8. Kuinka usein viimeisen vuoden aikana sinun on seuraavana aamuna tarvinnut ottaa jotain huumetta käytettyäsi runsaasti huumeita edellisenä päivänä?(Pakollinen)
9. Kuinka usein viimeisen vuoden aikana olet tuntenut syyllisyyttä tai huonoa omaatuntoa huumeiden käyttösi vuoksi?(Pakollinen)
10. Oletko satuttanut itseäsi tai muita (henkisesti tai fyysisesti) huumeiden käyttösi seurauksena?(Pakollinen)
11. Onko läheisesi tai ystäväsi, lääkäri, hoitaja tai joku muu ollut huolissaan huumeiden käytöstäsi tai ehdottanut, että lopettaisit huumeiden käytön?(Pakollinen)

Taustat

Sukupuoli(Pakollinen)
Anna numero väliltä 10 - 100.
Tein testin(Pakollinen)

Nuortenlinkin testien tuloksia voidaan käyttää riippuvuuksia koskevien tutkimusten aineistona. Testien tulokset ja vastaajien taustatiedot esitetään vain tilastollisessa muodossa eikä yksittäistä vastaajaa voida tunnistaa.
Kenttä on validointitarkoituksiin ja tulee jättää koskemattomaksi.
Lähteet

www.escreen.se.

 

Lisätietoja: Anne H. Berman, Karolinska Institutet, Department of Clinical Neuroscience. Section for Alcohol and Drug Dependence Research.