Lahjoita
Tekstikoko Font size smaller Font size normal Font size bigger

Mistä apua?

Päihteet? Yksinäisyys? Kiusaaminen? Masennus? Nuortenlinkin nettineuvonnassa voit kysyä sinua mietityttävästä aiheesta nimettömästi ja maksuttomasti. Saat vastauksen ammattilaiselta.

Walk in terapia on nimetöntä ja maksutonta lyhytterapiaa videovälitteisesti verkossa 2.4.2024 alkaen! Palvelu on tarkoitettu alle 29-vuotiaille.

Chat on avoinna keskiviikkoisin kello 13-15 (ei arkipyhinä) 10.4.2024 alkaen. Tervetuloa juttelemaan!

Mistä apua? -videot käsittelevät mm. kiusaamista, viiltelyä, masennusta, päihteidenkäyttöä ja pahaa oloa – mistä niihin voi hakea apua ja mitä siellä tapahtuu?

Toisinaan riittää, että saa puhua jonkun kanssa ja kertoa mieltä painavista asioista. Joskus tarvitaan myös ammattilaisen apua ja osaamista. Tärkeintä on rohkaistua hakemaan apua!

Nettisivustoilta voit hakea ja saada apua nimettömänä, missä päin Suomea tahansa. Erilaiset sivustot ja chatit tarjoavat apua, tukea sekä tietoa, mikäli tuntuu ettet halua keskustella ammattihenkilön kanssa kasvokkain.

Nuorille tarkoitetuista vertaistukiryhmistä saa tukea arjen ja elämänhallinnan asioihin, tulevaisuuden valintoihin, ihmissuhteisiin sekä tunteiden käsittelyyn. Asioita ei kannata pyöritellä itsekseen, eikä pahaa oloa kantaa sisällä.

Elämässä voi tulla vastaan vaikeita tilanteita. Niitä ovat esimerkiksi ongelmat päihteidenkäytössä tai pelaamisessa. Nuorisoasema tarjoaa apua ja tukea vaikeissa tilanteissa.

Tietoa vanhemmille- osiosta löytyy vinkkejä vanhemmille, kuinka ottaaa päihteet puheeksi nuoren kanssa.