Lahjoita
Tekstikoko Font size smaller Font size normal Font size bigger

Nettipalvelut

Netissä olevista apupalveluista voit hakea apua missä päin Suomea tahansa. Sivuilta löydät paljon tietoa erilaisista elämäntilanteista sekä mahdollisuuksista keskustella ryhmässä tai ammattilaisen kanssa. Palvelut ovat maksuttomia.

Aggredi

Aggredi tarjoaa kodin ulkopuolisen väkivallan tekijöille yksilöllistä keskustelutukea väkivaltaisuuden vähentämiseen. Palvelu on tarkoitettu yli 16-vuotiaille. Aggredi toimii Helsingissä, Tampereella, Turussa, Kuopiossa, Lahdessa, Porissa sekä verkossa.

Apuu-chat

Apuu-chat on valtakunnallinen keskustelualusta 7-15-vuotiaille lapsille. Apuu-chatissa voit keskustella mieltäsi askarruttavista kysymyksistä tai aiheista nimettömänä ja luottamuksellisesti. Chatissa päivystävät SOS-Lapsikylän ammattilaiset sekä myös koulutetut vapaaehtoiset. Apuu-chat on auki joka päivä klo 9-22. 

Etsivä nuorisotyö

Etsivä nuorisotyö on vapaaehtoista ja tarkoitettu kaikille nuorille, jotka kaipaavat elämässään tukea. Tavoitteena on olla läsnä nuorten keskuudessa ja tarjota mahdollisuus turvalliseen ja luottamukselliseen aikuiskontaktiin.

Keijun varjo

Käytätkö tai pelkäätkö käyttäväsi väkivaltaa? Keijun varjo -toiminta on tarkoitettu 15–28-vuotiaille nuorille naisille, jotka tarvitsevat tukea tunteiden, itsehillinnän ja väkivallan kysymysten kanssa. Tukea ja apua saa chateissa, yksilökeskusteluissa sekä verkkovertaisryhmissä. 

Lasinen lapsuus

Kun kodin aikuisten juominen mietityttää tai ahdistaa. Lasisen lapsuuden nuorten sivuilta löydät tietoa aikuisten päihteidenkäytöstä, sen vaikutuksista läheisiin ja kuinka voit hakea ja saada apua. Tiedon lisäksi tarjolla on ohjattuja nettiryhmiä ja chatteja 12-25-vuotiaille nuorille.

MIELI Suomen Mielenterveys

MIELI Suomen Mielenterveys -sivustolta (entinen Suomen Mielenterveysseura) löydät tietoa mielenterveysongelmista, kriiseistä sekä vaikeista elämäntilanteista. Sivustolla löydät myös tietoa erilaisia mielenterveyden tukipalveluita kasvokkaisista palveluista ryhmä-, vertaistuki- ja verkkopalveluihin. MIELI ry:n kriisipuhelin päivystää numerossa 09 2525 0111 arkisin klo 9–07 sekä viikonloppuisin ja juhlapyhinä klo 15–07.

Netari

Netari on Pelastakaa Lasten ylläpitämä verkkonuorisotalo, jossa voit tavata muita nuoria sekä jutella nuorisotyöntekijöiden ja vapaaehtoisten luotettavien aikuisten kanssa. Palvelut ovat vuonna 2022 tukichat (www.netari.fi kautta joka päivä klo. 18-21, paitsi lauantaisin), Momio, Discord, Twitch ja Minecraft. Lisäksi heitä voi seurata IG:ssä @netarifi, ja Tik Tokissa netari_official -nimellä. Tarkemmat palveluaukioloajat löytyvät www.netari.fi kautta, kuten myös kattava chat-kalenteri.

Nettisyli

Syömishäiriöliitto Syli ry:n nettipalvelusta löydät tukea syömishäiriön tunnistamiseen ja siitä toipumiseen.

Nettiturvakoti

Nettiturvakoti auttaa väkivallan kaikkia osapuolia, niin väkivaltaa kokenutta kuin väkivallan tekijääkin, sekä läheisestä huolissaan olevaa. Nettiturvakodista löydät tietoa, selviytymiskeinoja sekä testejä liittyen perhe- ja lähisuhdeväkivaltaan sekä esimerkiksi mahdollisuuden keskustella ammattilaisen kanssa anonyymissa chatissa.

Nuorten Mielenterveystalo

Nuorten Mielenterveystalo tarjoaa asiallista ja luotettavaa tietoa nuoruusiän tyypillisimmistä mielenterveyden häiriöistä ja ongelmista, niiden tunnistamisesta, hoidosta sekä sopiviin palveluihin ohjautumisesta.

Sivustolta löydät muun muassa Vapaaksi viiltelystä -omahoito-ohjelman, jonka tarkoitus on auttaa ymmärtämään, mistä viiltelyssä on kyse, mitä tarkoitusta se palvelee ja miksi siitä on joskus vaikea päästä eroon. Ohjelma sisältää runsaasti tehtäviä, joiden avulla voi oppia ymmärtämään paremmin itsetuhoista käyttäytymistä.

Nuortennetti

Nuortennetti on Mannerheimin Lastensuojeluliiton ylläpitämä nettisivusto, josta löydät ihmissuhteisiin, kouluun, kiusaamiseen, mielenterveyteen ja päihteisiin liittyvää tietoa. Sivusto on suunnattu noin 12−18-vuotiaille nuorille. Nuortennetissä on mahdollista osallistua yleiseen keskusteluun ja chattiin tai kirjoittaa nettikirjepalvelun kautta kirje, johon vastaa vapaaehtoistyötä tekevä aikuinen.

Nuortennetin yhteydessä toimii myös Lasten ja nuorten puhelin, johon soittaminen on täysin maksutonta. Soitto ei näy merkintänä puhelinlaskussasi, ja soittaa saat myös nimettömänä. Puhelin päivystää numerossa 116 111, ma−pe klo 14−20 ja la−su klo 17−20, vuoden jokaisena päivänä.

Nuorten Turvasatama

Nuorten Turvasatama on verkkovälitteinen, ensisijaisesti lastensuojelun asiakkaille suunnattu palvelu, josta saa apua ja tukea arkisiin sekä lastensuojeluun liittyviin asioihin. Nuorten Turvasatama toimii Discordissa. Serverillä järjestetään myös aktiivisesti erilaista toimintaa yksinäisyyden vähentämiseksi.

Peluuri

Peluuri on sivusto, joka on tarkoitettu rahapelien pelaajille, heidän läheisilleen ja työssään pelihaittoja kohtaaville. Peluuri auttaa sekä netissä että puhelimitse. Peluurin nettisivuilta löydät neuvontaa, keskusteluja ja vertaistukea. Peluurin palvelut on pääasiassa tarkoitettu yli 18-vuotiaille, mutta myös nuoremmat voivat ottaa yhteyttä ongelmatilanteissa. Nimetön ja maksuton auttava puhelin palvelee arkisin klo 12−18 numerossa 0800 100101.

Päihdeneuvonta Ehyt ry

Huolestuttaako oma tai läheisesi päihteiden käyttö? Maksuton päihdeneuvonta auttaa numerossa 0800 900 45 ympäri vuorokauden, vuoden jokaisena päivänä. Puhelut ovat luottamuksellisia ja voit soittaa nimettömänä.

Restart-ohjelma digipelaajille

Maksuton Restart-ohjelma tarjoaa verkossa tukea, jonka avulla voi parantaa pelaamisen hallintaa. Ohjelma on tarkoitettu täysi-ikäisille tietokone-, mobiili- ja konsolipelejä pelaaville ja kestää kokonaisuudessaan noin kahdeksan viikkoa. Restart on Peluurin ensimmäinen palvelu digipelaajille ja Sininauhaliiton hanke.

Rikosuhripäivystys RIKU

Rikosuhripäivystys auttaa tilanteissa, jossa olet joutunut rikoksen tai rikosyrityksen kohteeksi tai olet ollut todistamassa rikosta. RIKU neuvoo myös tilanteissa, jos et ole varma onko tapahtunut rikos. Chat-palvelu (RIKUchat) on auki ma-to klo 9-18 ja perjantaisin klo 9-16. Rikosuhripäivystys palvelee myös numerossa 116 006 suomeksi ma-to klo 9-18 ja perjantaisin klo 9-16. Ruotsinkielinen palvelu on avoinna ma-pe klo 12-14. Kaikki Rikosuhripäivystyksen palvelut ovat maksuttomia ja niihin voi ottaa yhteyttä nimettömänä.

Sekasin-chat

Nuorille suunnatussa Sekasin-chatissa voit keskustella mistä tahansa mieltäsi askarruttavasta kysymyksistä ja aiheista. Pääset keskustelemaan nimettömänä, kahden kesken koulutettun vapaaehtoisen ja ammattilaisen kanssa. Sekasin-chat on auki vuoden jokaisena arkipäivänä klo 7-24 ja viikonloppuisin klo 15-24. Sekasin-chattia koordinoi Suomen mielenterveysseura. Myös Nuortenlinkin aikuiset ovat mukana chattaamassa. 

Sinuiksi

Sinuiksi.fi on neuvonta- ja tukipalvelu, jossa voit kysyä sukupuolen ja seksuaalisen suuntautumisen moninaisuudesta. Sinuiksi järjestää puhelin- ja nettipäivystyksen lisäksi myös chat-vertaisryhmiä, jotka on suunnattu erityisesti nuorille.

Sua varten Somessa

Sua varten Somessa kohdataan nuoria eri somealustoilla, kuten Instagram, TikTok ja Snapchat. Työntekijöiden kanssa pääsee matalalla kynnyksellä keskustelemaan somessa tapahtuvasta häirinnästä, ahdistelusta ja väkivallasta. Sua varten somessa-tiimille voi laittaa yksityisviestiä mihin kellonaikaan ja minä päivänä tahansa: Tiktokissa ja Instagramissa suavarten_official -tilille tai Snapchatissa käyttäjälle suavarten_tiimi

Takuu-Säätiö

Takuu-Säätiö tarjoaa neuvontaa ja ratkaisuja velkaongelmiin chatissa ja puhelimitse. Lisäksi apua tarjotaan oman talouden hallintaan ja ongelmien ennaltaehkäisemiseen. Sinun ei siis tarvitse olla pikavippien vanki ottaaksesi yhteyttä – kaikenlaiset talouteen ja rahaan liittyvät kysymykset ovat tervetulleita. Kannattaa tutustua myös Pennoon, joka on Takuu-Säätiön tuottama nettipalvelu omien menojen ja tulojen päivittäisen seurannan avuksi.

Tukinet

Tukinet on netissä toimiva kriisikeskus, jossa voit maksutta saada henkilökohtaista tukea, osallistua erilaisiin keskusteluryhmiin tai etsiä tietoa elämän eri tilanteista ja tarjolla olevista palveluista.

Väestöliiton Poikien Puhelin

Poikien Puhelin on auttava puhelin- ja verkkopalvelu pojille ja nuorille miehille. Puhelin päivystää arkisin klo 13-18 numerossa 0800 94884. Chat on auki ma-to klo 13-18 ja pe klo 13-15. Pääset chattiin Poikien Puhelimen nettisivun alalaidasta.

Väestöliiton Poikien Puhelimen Massimaisteri-kurssi ja animaatiosarja

Väestöliiton Poikien Puhelimen toteuttama Massimaisteri on kaikille 13-18-vuotiaille suunnattu, noin 40 minuutin pituinen verkkokurssi. Massimaisteri-kurssilla pohditaan yhdessä elämän suuria kysymyksiä kuten sitä, mistä voisi saada lisää rahaa, mitä tapahtuu jos laskut jäävät maksamatta ja miten rahaa voisi käyttää kestävämmin. Kurssilla käsitellään mm. säästämistä, kestävää kulutusta, mainonnalla vaikuttamista ja lainanottoa. Katso myös koko Taloustaidot-animaatiosarja!