Lahjoita
Tekstikoko Font size smaller Font size normal Font size bigger

Yhtäkkiä tyhjästä

Nimimerkki: Tiedoton (14)

Apua! En tiiä mikä muhun meni!? Joo oon siis 14 vuotias tyttö. Kaikenlaista tapahtunu elämässä. Mut on raiskattu, koulukiusattu, hakattu, jne. oon yrittänyt hypätä sillalta. Just luulin et kaikki hyvin. Kunnes. Tänään tartuin siihen pieneen terävään esineeseen. Puukkoon. Ja se tuntu niin kivan kirvelevältä ja pistelevältä siinä käsivarressa. Eli aloitin viiltelyn. Ensimmäisten vetojen jälkeen pelästyin. ”Miks Mä näin tein?!” ”Mikä muhun tuli!?” Mut se tuntu helpottavalta. Jatkoin. Pidin parin tunnin tauon ja äsken uudelleen. Ja huomenna koulussa olisi uintia liikunnassa. Tuoreet viiltelyjäljet vasemmassa käsivarressa. Opettaja ja kaverit huomaa taatusti… En ymmärrä miksi yhtäkkiä sain idean tarttua siihen. Mut en osaa lopettaa, vaikka äsken aloitin. Pliis älkää edes yrittäkö. On muitakin keinoja purkaa pahaa oloa. Tätä alkaa katumaan jossain vaiheessa. Ei sitä niin vaan lopeteta.

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

Kommentit

(1)

Location

Tuuli Nuortenlinkistä

25.04.2018 13:09:00

Hei Tiedoton!

Kiitos, kun kirjoitit tarinasi meille. Tarinasi herättää meissä Nuortenlinkin työntekijöissä suurta huolta. Ensimmäinen askel apuun on kuitenkin puhua suoraan ja avoimesti omasta elämästä, kuten olet jo tässä tarinassa tehnyt. Kertomasi asiat ovat vakavia ja niihin on ehdottoman tärkeää hakea apua.

Kannustan sinua kertomaan jollekin turvalliseksi kokemallesi aikuiselle tilanteestasi. Tämä aikuinen voi olla esim. vanhempasi, koulukuraattori tai vaikka harrastuksesi ohjaaja. Yksi aikuinen riittää alkuun. Puhuminen helpottaa ja selkeyttää usein mielessä pyöriviä asioita, vaikka se voikin aluksi tuntua hankalalta. Pääasia on, ettet jäisi itsetuhoisten ajatusten kanssa nyt yksin. Viiltelyn lopettamiseen on saatavilla monenlaista tukea.

Kannattaa myös tutustua Vapaaksi viiltelystä omahoito-oppaaseen, josta saatat löytää uusia ajatuksia viiltelyyn ja siitä irrottautumiseen liittyen. Kuten itsekin toteat, pahan olon purkamiseen on muitakin keinoja kuin viiltely. Viiltelyn taustalla on myös luultavasti jotain, jota olisi hyvä päästä käsittelemään yhdessä jonkun luotettavan aikuisen kanssa.

Kirjoitat myös raiskauksesta, joka on rikos. Raiskauksesta tulisi tehdä rikosilmoitus, joka on toivottavasti jo tehty. Toivottavasti olet myös päässyt purkamaan näitä äärimmäisen rankkoja kokemuksia sinulle sopivalla tavalla.

Turvallisen aikuisen kanssa voit pohtia tätä kaikkea ja pohtia, millaista tukea kaipaat kaikista eniten. Voit myös lähettää meidän nettineuvontaan viestiä, jos puhuminen ääneen tuntuu vielä mahdottomalta. Yksin ei missään tapauksessa pidä jäädä! Jokainen meistä tarvitsee elämässä apua ja tukea.