Lahjoita
Tekstikoko Font size smaller Font size normal Font size bigger

Viiltely

Nimimerkki: Itsetuhoisuus ja apu (13)

Olen 12-vuotias tyttö ja asun Vantaalla. Muutin tänne Helsingistä tämän vuoden maaliskuussa. Kerron syrjäytymisestä ja siitä miten pidän itseni kasassa.

Tosiaan, muutin Vantaalle sijaisperheesen. Tätä ennen asuin noin vuoden lyhytaikaisessa sijaisperheessä. Miksi? Koska äitini romahti vuonna 2016 huumeista ja isäni joi alkoholia.

Olen aina riidellyt äitini kanssa ja varmaan siksi, että olen asunut hänen kanssaan niin pitkään ilman toista huoltajaani eli isääni. Vanhempani erosivat, kun olin kaksi. Asuin pari vuotta isäni kanssa ja hetken isän ja tämän tyttöystävän kanssa. Kun äitini sai asunnon muutin hänen luoksensa enkä enää tavannut isääni.

Yllätys yllätys äitikin löysi miesystävän. Äiti ja tämän miesystävä riitelivät jatkuvasti ja saivat myös lapsen, veljeni. Äiti ja hänen miesystävänsä eivät seurustelleet pitkään ja äiti masentui. Ymmärrän, että kahden lapsen yksinhuoltajana ei ole helppoa. Äidin romahdettua minä ja veljeni muutimme lyhytaikaiseen perhesijoitukseen. Sain apua, vaikka ei minulla koskaan mitään masennusta todettu, vaikka ranteeni olivatkin auki. Kävin psykiatrilla ja käyn vieläkin. Kun veljelleni ja minulle löytyi pitkäaikaisperhe muutimme sinne. On kulunut vasta neljäkuukautta ja täällä asiat eivät todellakaan suju.

Viiltelyni syy oli vain yksinäisyyden ja ahdistuneisuuden tunne, josta en päässyt yli. Tämä perheen hoitaja ei auttanut minua, ei ainakaan sillä tavalla mitä tarvitsin. Viiltelyn lopettamiseksi olisin tarvinnut tukea. Kuitenki perhehoitaja uhkaili vievänsä minut laitokseen ellen lopettaisi viiltelyä. Perheessä asuivat myös perhehoitajan omat lapset. Heitä on kolme, joista yksi asuu jo omassa asunnossa. Lapsetkaan eivät pitäneet minun ja veljeni tulosta. En ihmettele, onhan se vaikeaa, jos yhtäkkiä perheeseen tulee kaksi muuta lasta. Viiltelyn kuitenkin lopetin, kun aloin miettimään syitä. Miksi viiltelen? Mitä hyödyn siitä? Näiden kysymyksien pohtiminen auttoi minua lopettamaan.

Mikäli kertomukselleni tuli lukijoita jotka viiltelevät tai tekevät muuta itsetuhoista miettiikää näitä sanoja –>  Jos muut ovat satuttaneet sinua joko sisäisesti tai fyysisesti, onko järkeä satuttaa vielä itseään esimerkiksi viiltelemällä? Hanskat ei tipahda, periks ei anneta ne sanoo ”et pysty, et voi ei kannata” mun korvissa se kaikki kuulostaa haasteelta. Näin sanoi Elastinen biisissään ”Eteen ja ylös”. (Voi hyvinkin olla, että kirjoitin äskisessä kappaleessa jotain väärin).

Anyway puhuminen auttaa ja toivon, että puhutte, kun haluatte apua tai muutosta asiaan.
 

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *