Lahjoita
Tekstikoko Font size smaller Font size normal Font size bigger

Vanhemmat

Nimimerkki: Minä (12)

Eli siis kaikki alko ku mä olin 8 (just täyttämäs 9). Me oltiin tultu laivalta ja äiti oli lähteny baariin ja sielt autolla vanhempiensa luo. Sillon sain tietää et hän on alkoholisti. Ja samassa ne eros. No siin jonki aikaa oltiin vuorotellen äidillä ja iskällä. Sitte tuli jotain et äiti jätti meijät lapset keskenään sen kotiin ku se lähti juomaan, jonka seurauksena ei vähään aikaan nähty sitä. Se aika oli tosi sekavaa, ku sit mun vanhemmat palaski yhteen ja eros ja palas yhteen.
Ja tän kohan mä muistanki vähän liian hyvin. Mä menin yöks mun kaverin luo. Seuraavana päivänä mun iskä ilmotti et oltais toinenki yö ja mun pikkusiskoki tulis mun kaverin luo. Se myös ilmotti et äiti ei oo tullu kotiin. Seuraavana päivänä mentiin virpomaan koska oli pääsiäinen (oltiin vieläki kaverin luona) Sit me mentiin kotiin. Nukuttiin yö ja äiti ei ollu kotona. Ei menty sinä päivänä kouluun.
Ku äiti vihdoin palas ni iskä lähti johonki (mä en tarkkaan muista mitä täs tapahtu) ja sitte hän palas. Ne rupes riitelee. Oltiin mun sisarusten kaa olohuonees. Kuultiin huutoa ja sit joku kaatu maahan. Se oli äiti. Iskä työnsi äidin maahan, potki sitä ja repi hiuksista takas ylös ja uudestaan. Me juostiin mun pikkusiskon kanssa yläkertaan vessaan, soitettiin suht. lähellä asuvalle mummolle, koska ei uskallettu soittaa 112, mut mummo teki sen. Ja ennen ku kukaan ehti tulee paikalle nii iskä vaan lähti.
Äidin juomisen takia iskä sai jostain vitun syystä yksinhuoltajuuden. Ja siis ollaan välillä nähty äitiä ja mun iskä hakkaa mun veljeäki ja ku iskä on saanu uuden naisystävänki, ni must tuntuu et se on väkivaltanen hänellekki. Ja mun paras kaveriki vaihto koulua… Ja täs on vaan osa perhejutuista…

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

Kommentit

(1)

Location

Nuortenlinkki

13.01.2020 08:59:13

Moi, kiitos tarinastasi! Tilanteenne kuulostaa huolestuttavalta, onhan teillä perheen apuna ja asioita hoitamassa joku ulkopuolinen? Sinun kannattaa käydä puhumassa tilanteesta myös koulukuraattorille tai -terkkarille. Jokaisella lapsella on oikeus turvalliseen kasvuympäristöön ja koskemattomuuteen. Jokainen lapsi on sen arvoinen! Otathan myös yhteyttä meidän neuvontapalveluun, se on maksuton ja sinne voi yksityisesti kirjoittaa tilanteesta lisää. Nuorisotyön ammattilaiset auttavat asiassa eteenpäin tai jos asia on jo hoidossa, niin he voivat auttaa myös käsittelemään asiaa: https://nuortenlinkki.fi/nettineuvonta