Lahjoita
Tekstikoko Font size smaller Font size normal Font size bigger

Vaikeat kouluvuoteni

Nimimerkki: ADHD poju (18)

Haluaisin vähän avautua omista peruskoulu- ja kouluajoistani. Mennään suoraan asiaan kolmosluokkaan asti kaikki oli hyvin ja koin olevani kuin kaikki muutkin, mutta nelosluokalla kaikki muuttui. Minulle tuli suolistosairaus ja rupesin laihtumaan kamalasti ja olin hirveän alipainoinen sekä erittäin huonossa kunnossa.

Jouduin olemaan todella paljon sairauteni takia koulusta pois. Tämä oli yksi syy miksi minua ruvettiin kiusaamaan nelosluokasta aina kutosluokkaan asti. Onneksi sain apua sairauteeni ja kunto alkoi pikkuhiljaa palata normaaliksi. Toivoin monesti alakoulussa, että pääsisin toiseen kouluun, joka olisi uudempi ja jossa minua ei kiusattaisi. Olin erittäin yksinäinen ja minulla ei ollut ala-asteaikana montaa kaveria. Mutta onneksi perhe, vähäiset kaverit ja pelit auttoivat minua selviämään tästä.

Sitten siirrytäänkin yläkouluun. Yläkoulussa minua ei juurikaan enää kiusattu ja sain uusia kavereita. 9. luokka oli minulle henkisesti tosi vaikea, sillä en pitänyt omasta luokanvalvojastani ja tunneilla käsiteltiin asioita, jotka rupesivat masentamaan minua, mutta onneksi tätä ei ollut ihan koko ajan ja pääsin siitäkin eroon kun peruskoulu loppui. Sekin helpotti, kun ajattelin että 9. luokka ei kestä kauaa ja tämä loppuisi pian.

Tällä hetkellä olen amiksessa ja olen aloittanut kiinnittää enemmän huomiota itseeni. Koin olevani jotenkin erilainen ja halusin tietää, mistä se johtuu ja lopulta se selvisikin, kun katsoin taas pitkästä aikaa Miksuvlogin vanhoja videoita missä hän puhuu ADHD:sta ja tämän videon jälkeen sekä muun avun myötä minulle alkoi valjeta, miksi olen vähän erilainen kuin muut.

Itsetuntoni on parantunut ja olen tyytyväisempi itseeni. Sosiaaliset taitoni ovat myös parantuneet. Elämä rullaa tällä hetkellä erittäin hyvin ja olen saanut lisää uusia kavereita, mutta opintojen kanssa on välillä hankalaa, kun on vaikea keskittyä ja mielenkiintoa ei meinaa välillä löytyä.

Muille haluaisin sanoa, että jos teillä on elämässä vaikeaa niin kannattaa hakea niihin ongelmiin apua sen sijaan, ettei puhu niistä ollenkaan. Suomessa saa hyvin tukea ja apua vaikeisiin tilanteisiin. Ja kannattaa yrittää pysyä positiivisena 🙂

Haluaisin kiittää vielä Miksua hänen vlogistaan ja siitä kuinka paljon apua se video toi minulle. Sain siitä vlogista paljon henkistä apua. Olisi hauska myös tavatakkin se Miksu joskus 🙂 Iso kiitos myös jos jaksoit lukea tänne asti 😀

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

Kommentit

(2)

Location

Annieey

19.02.2019 17:22:49

Tätä oli tosi ihana lukea vaikka ikävistäkin asioista kerroit. Mutta ne järjestyi. Toivon että itsekin voin vielä suhtautua yhtä positiivisesti kaikenlaiseen. Tällaset tarinat on hyvä voimavara! Kiitos!

Haavelintu

18.03.2019 19:23:36

Ihan huippua, että oot noussut ja susta on tullut itsevarmempi! Ihailen sua, että kiusaamisesta ja yksinäisyydestä huolimatta susta on tullut iloinen ihminen. Erilaisuus on rikkautta, mitä kaikki ihmiset eivät valitettavasti tajua. Tsempin sinne! :)