Lahjoita
Tekstikoko Font size smaller Font size normal Font size bigger

10.06.2022 | Nuoruus, Paha olo, Perhe

tyttö joka ei koskaan tuu kuulluks

Nimimerkki: tän tarinan tyttö (13)

Jos tätä tulee ikinä kukaan lukee niin, kiitti. Haluun kertoo sulle yhen tytön tarinan, jonka tarina on kyllä vielä kesken. tää tyttö jo ennen syntymää oli kuollut kerran. Sen sydän pysähty, mut lääkärit sai sen takas sykkimään. Äiti ei ollut iloinen, nimittäin tytön isä oli laitettu kätilöksi. Isä oli kertonut, että tytön syntyessä hänellä oli ruskea tukka ja näytti peikolta. Tytön äiti ja isä olivat yhdessä vielä.

Ennen eroa tyttö oli melkein syntymästä 6-7kk jälkeen elänyt koiran kanssa ja elää vieläkin. Koira ja tyttö olivat läheisiä, vaikkei koira niin haleista piitannut. Sitten tyttö sai veljen. Tyttö oli jo ennen veljeä ja varmasti jälkeenkin viettänyt paljon aikaa isän vanhemmilla, äidin opiskelujen vuoksi. Tyttö eli hyvää elämää. Isälle sanottiin menevän, vaikka mentiinkin isän vanhemmille vaikeuksien ja monien muitten syiden vuoksi. Myöhemmin isä muutti Helsinkiin uuden rakkaan luo monien muitten naisten jälkeen. Uudella naisella oli viisi omaa lasta. Tämän jälkeen puhuttiin isälle ja mummolle menosta erikseen ja taisi siitä tytöstä tulla vähän mustiskin.

Samaan aikaan oli äiti isän jälkeen ollut kahden miehen kanssa. Toisen kanssa vieläkin. Tyttö ei ymmärtänyt äitiä. Miten äiti pystyi antamaan anteeksi kahden vuoden aikana niin monesti, vaikka mies jopa uhkasi tappaa kerran. Äiti oli lähtenyt asumaan äidin äidille monesti, syynä oli monesti alkoholin tuomat ongelmat. Sitä aina riideltiin ja vielä yli viisikymppisen kanssa, joka ei auta tytön äitiä ja syyttää häntä, ettei hän tee mitään. Tyttö vihaa ”isäpuolta”. äidin ja miehen suhde johti sossuun soittoon, vaikka isä sinne kyllä itse soitti, lasten elämästä äidillä kuultuaan. Isä ei uskaltanut lähettää lapsia enää kotiin.


Tyttö on toisinaan vihainen äidille asiasta, äidin tietämättä. Tyttö on 13.v ja mielessä monta asiaa, enemmän kuin sanoja kirjassa. Tytön pitäisi itse selviytyä, pyytää apua tai pysyä hiljaa ja lopulta tappaa itsensä vihaan itseään kohtaan. Tyttö on pyytänyt apua ihmisiltä joita ei tunne, mutta keneen hän voi luottaa. Läheisten tietämättä marssinut kuraattorille klo 9 tapaamista varten. Tyttö kärsii vihasta ja tyytymättömyydestä itseään kohtaan. Ollut hiljaa niin monesta asiasta, omista unelmista, että isä on tietämättä jo luonut tytölle sen korvaavan ja helpomman tulevaisuuden. tyttö rakastaa musiikkia niin paljon, että sanat eivät edes voi kertoa. Koska se on ainut asia jota hän voi kuunnella ilman muuta elämää mielessä, ja ymmärtää ilman selvennystä.

Tytöllä on mahdollisuus, mutta huono mieli jota hän ei voi vain korjata. Asioita on liian monta, että moni niistä puuttuu tästä tarinasta. Liian monta asiaa selitettäväksi tälle tytölle, joka menneisyydestään kirjoittaa kuin toisesta henkilöstä. Mä toivon, että tää tyttö tän tarinan takana joskus uskaltaa kertoa, miten asiat on.

Mutta mitä mä myös toivon on, että sä et hukkaa sun elämää turhaan. Ole välittämästä ittestäs ja vaan nyökkäilemällä ja olemalla vaan hiljaa, puiden asioita mielessä. Sanon tän, mutta mä ymmärrän myös, et
se on vaikeeta, koska mä en oo päässyt koskaan siihen pisteeseen ja koskaan pysty kertomaan.
 

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

Kommentit

(1)

Location

Nuortenlinkki

10.06.2022 07:32:46

Hei tän tarinan tyttö, kiitos, kun jaoit tarinasi <3

kuulostaa kyllä, että sulla on monta asiaa, joita olis hyvä käsitellä ja, jos haluat jutella niistä enemmän niin laita viestiä myös tuonne Nuortenlinkin nettineuvontaan <3