Lahjoita
Tekstikoko Font size smaller Font size normal Font size bigger

Tunnenko enää empatiaa?

Nimimerkki: Ruttu (15)

Mua on nyt alkanu vähä huolestuttamaan ja on oikeestaan huolestuttanu jo muutama kuukausi.

Oon siis ollu aina tosi herkkä ja empaattinen. Mulle on tullu tosi nopeesti huono fiilis, jos oon nähny, et jotain tyyppii on esim. kiusattu. Oon välittäny siitä, miltä muista ihmisistä tuntuu ja onks niil jotain mielen pääl. En oo sanonu ihmisille mitään pahaa, jotta ne ei pahottais mieltään.

Mutta nyt asiat on jotenki muuttunu. En oo enää niin herkkä. Enkä enää tunne empatiaa niin vahvasti.

Jos mun kaveri on kertonu jotain huoliaan niin ei mua oo hirveesti kiinnostanu. Oon ihan omaks ilokseni koulus heittäny läppää yhen helpon kohteen vaatetukseen, ulkonäköön ja tyhmyyteen liittyen. En oo kuitenkaa koskaa antanu sen mennä liian pitkällä, JOTTA EN ITSE JOUTUIS ONGELMIIN!

Toivon et useemmillekki ihmisille tapahtuis jotain pahaa. Must kans tuntuu, et vihaan mun yksii kavereita. Pitäs heivaa ne.

Tää kaikki tais alkaa ku yks mulle tosi läheinen tyyppi vaan yhtäkkii hylkäs mut. Olin auttanu sitä sen murheis ja se mun. Ku se jätti mut nii enää ei tarvinnu auttaa sitä.

Toivottavasti en oo sitte ens lukuvuonna ysillä se koulun pahin kiusaaja.

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

Kommentit

(2)

Location

Ruttu (tarinan kirjoittaja)

29.05.2019 09:54:15

Tilannepäivitys: Oon ny 9.lk, en ole koulun pahin kiusaaja ja enkä enää kiusaa niit tyyppei juurikaan. Empatian kanssa viel harjotteluu. En oikeesti osaa antaa henkistä tukee muille.

Anonyymi

11.06.2019 21:48:37

Oon ite saman ikänen ja mulla ehkä vähän samalainen tarina. Mulla on yks kaveri joka on yrittäny auttaa aina tosi kovasti jos mulla on ollu jotenki vaikeeta. Mut nyt se tuntuu yrittävän jättää mut pikku hiljaa yksin. Olen siis jutellut sen kanssa vain kännykällä, koska oltiin samasta koulusta, eri luokka asteilta ja eri sukupuolta. Ja pelätään molemmat kertoo kavereille et jutellaan, koska niillä saattais olla aika yllättävä reaktio.

Mut siis nyt kun joku mulle tosi tärkee ihminen on jättämässä niin pelkään kohtelevani muita kavereitani huonosti vaan sen takia, koska musta tuntuu pahalta ja odotan heiltä apua siihen vaikka he eivät tiedä mistä on kyse. Enkä uskalla kertoa niille.

+Tsemppiä ysille ja uskon että et oo sillon se koulun pahin kiusaaja jos tiedostat jo nyt et sulla on sellasia ongelmia. Pääset niistä kyllä eroon.