Lahjoita
Tekstikoko Font size smaller Font size normal Font size bigger

Tuhoisa kiusaaminen

Nimimerkki: Tunteeton (14)

Kaikki alkoi 1. luokalla, kun mua alettiin kiusaamaan. Silloin se oli pientä. Mua kiusattiin 1.-4. luokilla fyysisesti eli potkittiin, tönittiin ja lyötiin. En oikeestaan tajunnut, sillä en ajatellut tai miettinyt koko asiaa. Mä vaan hyväksyin sen, vaikka mua sattu.

Noh, 4. luokalla se sitten loppu, kun tönäsin sitä mun kiusaajaa todella kovaa betonilattiaan päin. Muistan kuinka nautin siitä, vaikka halusin itkee, sillä päälimmäinen ajatus oli, ”voi ei…joudun ongelmiin”. En onneks joutunut ikinä pulaan siitä.

5. luokalla kaikki oli oikeastaan hyvin, vaikka silloin oli kaikenlaista muuta draamaa. Seuraavana syksynä 6. luokka alkoi ja silloin mua alettiin syrjii ja muutenkin kiusaamaan henkisesti. Musta levitettiin kaikenlaisia juoruja. Silloin tukahdutin mun tunteet enkä jaksanu enää välittää. Silloin mun pienimmätkin moraalin rippeet tuhoutu. Koko vuosi oli oikeastaan yhtä kuraa ja feikkifrendien ympäröimänä en enää tiennyt miltä oikea ystävyys tuntui. Vietin aikaa enemmän ja enemmän yksin kunnes lukittauduin neljän seinän sisälle.

Kaikki muuttui kuitenkin 7. luokalla, kun sain ystäviä. Kirjaimellisesti kaikki muuttui. Aloin viilellä, koska halusin nähä verta ja kivun tunne oli jännä ja mukava. Kesäloman aikana lopetin kuitenkin viiltelyn. Tutustuin mun vanhaan feikkifrendiin ihan vain pienen koston takia. Oonko mä nyt ilkee? En! Tekin kostaisitte, jos oisitte mun saappaissa…uskokaa pois.

Mun feikkifrendi teki niin paljon kakkaa mun kahelle parhaalle ystävälle, joten kostan heidänkin puolesta. Kiusaaminen tekee kyllä kaikkea ja jättää arvet. Moni tekee kiusaamisen takia itsemurhan, mutta mä en.

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

Kommentit

(1)

Location

Voimia!

06.01.2019 17:37:53

Jaksa eteenpäin, helpottaa vielä vaikka nyt voi olla vaikeaa. Kiusaajilla on itsellä jonkin ongelma, eivät sitä ehkä itse vielä tiedosta, mutta vanhempana tajuavat. Pidä itsetunnostasi huolta, ole oma itsesi, sinussa ei ole vikaa. Säilytä persoonallisuutesi ja ne tunteet on kyllä sinulla sisimmässäsi, tulevat vielä esiin kun pääset sinulle hyvään ympäristöön ja ystäväpiiriin. Tunnista ihmiset ketä kannattaa pitää etäisyydellä ja ne joiden kanssa kannatta ystävästyä. Tee suunnitelma miten selviät niiden keljumpien kanssa ja pyri vahvistamaan niitä asioita joista saat voimaa. Empatia, rehellisyys ja oikeudenmukaisuus on tärkeitä ominaisuuksia joita ihminen tarvitsee ja niistä kannattaa pitää kiinni. Rohkeus toimia niiden arvojen mukaan kasvaa kun pitää elämän johtolangat mielessä. Voit olla tasapainossa itsesi kanssa ja se kantaa elämässä ja voit olla ylpeä itsestäsi. Älä lannistu, olet järkevämpi kuin kiusaajat. Voimia sinulle. olet rakas <3