Lahjoita
Tekstikoko Font size smaller Font size normal Font size bigger

18.04.2017 | Masennus

Täydellinen lapsi?

Nimimerkki: Nobody (15)

Oletko koskaan tuntenut oloasi yksinäiseksi? Alakuloiseksi? Masentuneeksi?

-Joo niin mäkin.

Mä asun hyvässä perheessä. Joo varmaan aika moni ajatteleekin, miten tollanen tyttö niin hyvästä perheestä vois olla masentunut? No minkäs sille voi. Mun vanhemmat ajattelee, et mä olen se täydellinen lapsi, mussa ei olisi mitään vikaa. Mulla menee koulu hyvin, on mulla harrastuksiakin… Nyt tuntuu, että mitä ikinä teenkin, se tuntuu tyhjälle. Olen tyhjää. Mun sisällä ei oo mitään positiivista, vaikka päälle päin, et nää kuin hymyä…

Olin ala-asteella suosittu, en kyllä yhtään tiedä miksi. Olin aivan kamala. Mä valehtelin mun ystäville, jopa mun sen hetkiselle poikaystävälle… Heti, kun tulin yläasteelle, vaihdettiin paikkakuntaa. En tuntenut ketään. Olin yksin. Olin se uusi friikki jota ei haluttu mukaan.

Olen 9-luokalla, eikä mulla vieläkään ole ystäviä, ennenkin tuttavia. Kohta alkaa lukio ja olen kauhuissani. Mitä jos tulevaisuudestai tuleekin kamalampi kuin se jo on?

Mä pelkään katsoa eteenpäin, pelkään pimeää, pelkään yksinäisyyttä, pelkään tulevaa, huomista.

Tiedän olevani masentunut, ei sitä lääkärin mulle tarvii todistaa. En missään nimessä halua, että mun vanhemmat saa tietää, mitä mun pään sisällä liikkuu…

Mun mieli puhuu mulle, ei se mua yritä ainakaan piristää. Itsemurhako sitten? Ei. Olisin yksin pimeässä, eikä kukaan kuulisi mun huutoa. Tahtoisin tosiaan päästä muualle, pois tästä missä olen. Tahtoisin tietää, mikä mua vaivaa, ehkä lääkäri osaisi diaknosoida sn minulle, mutta niin kauan, kun mun porukat saa tietää mitä sille lääkärille puhun, tai kenellekkään, en tee sitä. En voi, en kykene, en pysty. Olen viillellyt ennenkin, nykyäänkin, kukaan ei näe sitä, kaikki näkee minussa vain sen täydellisen lapsen, missä ei ole mtään vikaa.

Hei, olen yksinäinen, masentunut nuori 15-vuotias tyttö. Elämäni on täydellistä, hah?  Katso syvälle silmiini, kun tunnet lämpöni. Näet pimeyttä ja alat tuntea kylmyyttä. Olosi alkaa muuttua tyhjäksi. Et osaa nauttia mistään yhtälailla kuin ennen. Olosi muuttuu masentuneeksi ja saat itsetuhosia ajatuksia.

-Tervetuloa elämääni.

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

Kommentit

(5)

Location

Anonyymi

10.05.2017 16:34:16

Minullakin on miltei sama juttu olen kyllä hiukan nuorempi mutta olen niin sanotusta "hyvästä perheestä" koulu menee hyvin ja olen kilpaurheilija mutta silti kaikki maistuu pahvilta enkä jaksaisi tehdä mitään.

Anonyymi

10.05.2017 16:34:54

Minullakin on miltei sama juttu olen kyllä hiukan nuorempi mutta olen niin sanotusta "hyvästä perheestä" koulu menee hyvin ja olen kilpaurheilija mutta silti kaikki maistuu pahvilta enkä jaksaisi tehdä mitään.

Anonyymi

25.06.2017 21:31:36

Itse olen köyhästä perheestä, ja aina olen ollut kouluissa pohjakastia. Asiat hiukan parantui, kun menin yläasteelle, mutta pysyivät entisellään.
Äitini pitää minua 'täydellisenä', mutta se minä en todellakaan ole.
Kaikki on vaan pimeää.

anonyymi

06.09.2017 13:56:15

Tiedäthän. Aivan kuin oisin kattonu peiliin. Aivan sama tunne. Vanhemmat kyselee multa vaan mun isosiskon ja pikkusiskojen asioista, mutta muuten musta tuntuu et oon pelkkää ilmaa niille... tiedän et ne välittää ja huolehtii mut silti ei vaan pysty avautuun niille omista asioistaan et sais apua. Oon epäilly että mulla olis masennus, oon tehny niitä testejäkin ja niistäkin saan "vaikea masennus" joka kerta mut en vaan pysty kertomaan?

Kouttakaa jaksella elämässä❤️

Anonyymi

01.12.2017 22:37:07

Hei sinä 15-vuotias tämän tarinan kertoja. Täällä lähes sama juttu. Tulen itsekkin sieltä niinsanotusta "hyvästä perheestä". En nauti samalla tavala elämästä kuin ennen. Tunnen olevani masentunut, vaikka jotkut päivät menevät paremmin, kuin toiset.

Joka tapauksessa, voimahalit ja kaikki rakkaudet sinne! Olet tärkeä ihminen muista se. ❤