Lahjoita
Tekstikoko Font size smaller Font size normal Font size bigger

Suurin osa mitä jaksan kirjottaa

Nimimerkki: ihme tamperelaine (13)

Vaihteeks täällä nuortenlinkissä kirjottamassa, mutta pakko on jonnekki kertoo. Oon tänne paljon jo kirjotellu aiheesta kuin aiheesta, mutta nyt kerron kaiken, jos ketään kiinnostaa.

No, kaikki on nyt tässä seiskalla ollut aikas huonosti. Ensinnäkin kaikkia ihania ajatuksia: ahdistusta liikaa, itsetuhosuutta, paniikkia, paineita, itsetunto-ongelmia eli aikalailla kaikki mahollinen. Itsemurhan partaalla en ainakaan tähän mennessä oo ollut, mutta pelkään, jos joku päivä oonkin. Mun tarina ei oo mikään sellanen, että on ollut jotain perheongelmia. Iloinen perhe, kissa, koira, yhdessä olevat vanhemmat, harvoin mitään riitoja ja hyvän lapsuuden oon elänyt. En sitten loppujen lopuks oikeestaan tiiäkään, miten oon tällaiseksi päätyny, mutta nyt lähtee.

Varmaan itse asiassa kutosella ekat muistot itsetunto-ongelmista, kun mulla oli tosi paha akne, mutta se on jo hoidettu pois ja paino. En oo lihava tai sinänsä ees ylipainoinen. Vatsa on vaan aina turvonneen näkönen ja joudun aina vetään sisään, että en näytä olevani raskaana. Oon oppinu olemaan hengittämättä kunnolla, kun vedän vatsaa niin sisään. Yritin laihduttaa, mutta se ei nyt oikeen toiminu ja en pysty oleen syömättä, kun sitäkin on tultu kokeiltua. Kokoajan näitä pimeitä ajatuksia on ollut kesästä asti, kun eka alkoholikokeilu oli ja vedin itteni ihan känniin. En juo ikinä muitten kaa, yksikseen yleensä, surua laannuttamaan.

Syömisjuttujen jälkeen aloin oikeesti miettiin, että onko mulla jokin masennus. Ei mulla mitään syytä siihen ees oo. Oon vaan surullinen tosi usein ilman todellista syytä ja en saa sitä pois. Poikaystävä minulla on, mutta ilman häntä oisin ihan hukassa.

Sitten viime viikolla pahin kokemus tais sitten sattuakin. Poikaystävän kanssa juttelin niinku yleensä illalla ja sitten me alettiin tehä sellasia testejä netistä ihan läpällä. Osa vitsillä tehty ja osa testeistä oikeilta mielenterveys/psykiatri -sivuilta. Tosissaan mä laitoin vastaukset ja muuta, mutta en osannu odottaa tuloksia.

Tein sellaisen ahdistus testin, kun tiesin, että jonkinlaista ahdistusta on. Sain tulokseksi, että mulla ois tosi paha ahdistus ja että mun pitäis etsii hoitoo tai puhuu jollekin. Aloin täristä, kehon läpi meni kuumia ja kylmiä aaltoja, tuntu et sekoisin, aloin itkee, sydämeen sattu ja tuntu et katto tippuis päälle. Olin ihan paniikissa ja varmaan kymmenen minuutin jälkeen se loppu ja rauhotuin. Olin ihan poikki, mutta en saanu unta.

Kerroin mun poikaystävälle ja hain netistä ja tajusin että taisin just saada paniikkikohtauksen. Olin ihan shokissa ja aloin ettii netistä että mitä tapahtuu. No tällaset kohtaukset alko toistuun ja jos olin yksin jonkin aikaa esim. vaikka käsityön tunnilla niin heti tuntu, että saisin kohtauksen.

Hain netistä ja kuulemma tästä on nyt kehittynyt mulle häiriö. Poikaystävä on tosi huolissaan ja sano että jos saisin uudestaan niin mun pitää kertoo mun vanhemmille, mutta en usko että ne ottaa mua tosissaan tai sellasta. Kohtauksia oon saanu jo pari kertaa tässä viikon aikana ja en ymmärrä mistä se sekoamisen tunne tulee ja se paniikki.

Olin treeneissä ja alko heikottaan ja pelottaan kauheesti ja sanoin vaan valmentajille että tuli huono olo…. En oo kertonu muille kavereille yhtään mitään.

Tän takia oon taas alkanu satuttaan itteeni ja kokeilin viiltää mun kättä auki ja siitä haavasta tuli aika iso. Sanoin että kissa raapas pahasti, mutta en voi enempää viillellä kun tiiän että joku huomaa. No tekee mieli satuttaa itteeni yms. Että vielä sekin. Tuntuu, että mä sekoon tai mä menetän mun järjen. Apua.

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

Kommentit

(2)

Location

Anonyymi

20.07.2018 15:27:57

mä samastuin tosi paljon ainakin tohon alkuun. Itselläni ei ole ollut mitään paniikkikohatusta, mutta en tiiä mikä se on se tunne kun alkaa vaan ihan hiton paljon ahdistaa. Toivon et sä voit paremmin ja älä rakas viiltele itseäsi siitä tulee vain rupaa jälkeä. Se satuttaisi varmaan yhtäpäljon sun poikaystävää kuin suakin.

I PURPLE YOU <3

Demo

21.07.2018 17:23:51

Mulla paniikkihäiriö:( tiiän miltä susta tuntuu