Lahjoita
Tekstikoko Font size smaller Font size normal Font size bigger

Rakkaus pilasi mielenterveyteni

Nimimerkki: xx (19)

Olin 15v tyttö, kun meni riparille. Riparilla tapasin pojan johon rakastuin ja seurustelin hänen kanssaan 2v ja 6kk. Olin varma että olen hänen kanssaan aina, mutta en itse huomannut kuinka hän muokkasi minua. Hänen takiaan mielenterveyteni meni, oma arvoni ja luottamus. Hän valehteli minulle minkä takia en osaa luottaa enään, hän kertoi mitä voisin muuttaa ulkonäössäni tämän takia en pidä itseäni enään hyvän näköisenä, hän puhui ja kohteli minua huonosti mikä johti minut keskivaikeaan masennukseen ja tämän parisuhteen jälkeen mielentilani ei ole ollut enään kunnossa.

Minusta tuntuu että hukun omiin ajatuksiini enkä tiedä mikä minulla on. Minulla on jatkuva ahistusta ja en saa kunnolla nukuttua. Tästä suhteesta on jo pitkä aika mutta se muokkasi minusta ihan eri ihmisen sellaisen joka en halua olla. Tämän suhteen kaikki kokemukset ovat aina tiellä jos alan seurustelemaan toisen kanssa, koska pelkään että en riitä ja minut hylätään ja valehdellaan taas. Vanhempani ei ymmärrä minua ja miettivät miksi olen vihainen kokoajan. Syy siihen miksi olen vihainen on se, että minua ahistaa ja on niin paha olla, että se ilmenee vihaisuutena. Olen kärsinyt nyt 4vuotta ahdistuneisuudesta ja masennuksesta. Minulle todettiin keskivaikea masennus silloin kun seurustelin kyseisen pojan kanssa. Mielentilanne ei helpottunut, kun erosimme, koska mielenterveyteni oli mennyt suhteen aikana niin huonoksi ja en ole saanut sitä kuntoon.

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

Kommentit

(1)

Location

Anonyymi

19.05.2021 11:47:16

Mä ymmärrän sun tilanteen ja olen itsekin joutunut kohtaamaan samankaltaisia tunteita. Koska sä olit vielä niin nuori, kun kaikki tuo tapahtui ja sun identiteeti tai minäkuva ei ollut vielä kehittynyt kovinkaan pitkälle niin en yhtään ihmettele, että kaikki nuo tapahtumat vaikuttaa sun elämään todella vahvasti. Nuorenahan on tärkeetä tulla hyväksytyksi ja oman käyttäytymisen muokkaaminen sellaisen henkilön, kuka on sulle tärkeä, mielipiteet vaikuttaa tosi paljon sun omaan käyttäytymiseen. Kun sanoit, että joskus on vaikeaa uusien suhteiden kanssa, kun aijemmat kokemukset oli niin perssiistä niin voin samaistua siihen. Olin aijemmin erään henkilön kanssa, joka turvautu muhun todella paljon, enkä mä aina jaksanut sitä ja täl henkilöllä oli pahoja mielenterveydillisiä onglemia niin nyt mun nykyisessä suhteessa mua pelottaa tosi paljon se, että jos silläkin on niitä mielenterveysongelmia ja sekään ei voi enää elää ilman mua ja mulle tulee siitä tosi kovat paineet. Mielenterveysongelmat voi olla elämänmittaisia vaivoja, mutta niihinkin voi saada helpotusta ja mä todella toivon, että sä löydät sen oman helpotuksen ja opit vielä joskus luottamaan itseesi ja muihin.