Lahjoita
Tekstikoko Font size smaller Font size normal Font size bigger

16.08.2019 | Ahdistus, Koulu, Pelko

Piinaava koulu-uinti

Nimimerkki: Täytän 13.v (12)

Moi! Tämä aika mistä tulen kertomaan oli täyttä ahdistusta ja stressiä. Kaikki siis alkoi ollessani 3lk. Jotenkin mulle siis synty kammo koulu-uinteja kohtaan. Meillä altaat oli jaoteltu näin: 1-2 allas, 3-4 allas ja 5-6 luokkalaisten allas. 3lk alussa vielä uin 1-2 altaassa kunnes menin 3-4 altaaseen, jossa en ylttänyt pohjaan ja vettä meni paljon nenään
ja välillä mulle tuli paniikki.

En oo ikinä ollut hyvä uimaan, mutta silti pidin koulu-uinneista siihen asti kun piti siirtyä altaaseen jossa jalat eivät ylttäneet maahan, kun menin 4lk niin lintsasin koulu-uinneista.
Se oli niin ahdistavaa, kun yöllä itkin, että pian on koulu-uinti. Mulla oli tarkat suunnitelmat lintsaamista varten. Ensin yritin saada itselleni kuumeen!?! Vaikka miltä netistä löytyneiden kikkojen avulla ja olin ulkona ilman sukkia ja nukuin ikkuna auki.

Konstini eivät toimineet ja edeltävänä iltana stressi oli kova. Yhdellä kerralla piilouduin johonkin latoon ja ei mennyt kauan kun vanhemmat huomasivat että en lähtenyt koululle päin. Yritin piilottaa pyöräni sekä repun. Tilanne päättyi takaa-ajoon jossa juoksin vanhempiani karkuun. Olin nopea juoksemaan ja jaksoin juosta kauan joten vanhempani eivät saaneet minua kiinni. Palatessani sisälle koulu olisi jo loppunut. Äitini oli vihainen ja laittoi opettajalle että lintsasin. Yhdellä kerralla olin vaatekaapissa, mutta siitä ei tullut niin dramaattista kun vanhemmat oli pitkän päivän töissä ja suuttuivan kun heidän kotiin palattua olin pelaamassa ja äiti laittoi taas että lintsasin. Tuskissani mietin myös, että mitä kaverini ajattelee nyt.

Ja olin muuten kiltti oppilas joten pelkäsin että kuinka opettajat eivät enää pitäisi minusta. Itkin ja kirjoitin päiväkirjaani.

Yhdellä kerralla oli taas mielessä piilopaikka ja tällä kertaa se oli sängynalus. Vanhemmat löysivät minut ja pakottivat minut kouluun. (Toivat autolla etten pakene.) Tulin koulun sisälle itkukurkussa ja yritin valehdella opettajalle kuinka kurkkuni on tosi kipeä enkä pysty uimaan. Opettaja tajusi että en vain halunnut uimaan. Uimahalliin saavuttua opettaja
sanoi että hygieniasyistä mun pitää laittaa uimapuku ja voin ottaa pyyhkeen mukaan etten jäädy. Menin opettajan kanssa istuskelemaan 1-2 altaan reunalle. Opettaja sanoi että jäädyn jos vain paikallani istun ja pyysi jospa menisin vähän lämmittelemään 1-2 altaaseen. Minulle se sopi ja uimassa oli hauskaa. Sen jälkeen 5lk ja 6lk kävin koulu-uinneissa. Tosin uin 3-4 altaassa, koska en uskaltanut 5-6 altaaseen.

Nyt kun menin 7lk niin ainoa vaihtoehto on uida siinä 3-4 metrin syvyisessä altaassa. Se hermostuttaa mua. Toivottavasti en taas sorru lintsaamaan. Olen tosi ylpeä itsestäni jos menen sinne. Olen kyllä jäänyt paitsi 5-6lk opetetuista asioista. Viime vuodet oli vain kertausta. Pelastajani oli siis ala-asteen opettaja joka auttoi minut oikealle polulle.

Tsemppiä kaikille jotka painii saman asian kanssa ja ylipäätään kaikille onnea elämään!  <3

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

Kommentit

(3)

Location

Anonyymi

04.12.2019 16:41:47

tää kuulostaa ihan multa heh, meillä se laskee paljon numeroo jos ei ui mut jotenkuten mun liikka ope anto armoo varmaa sentakii ku purskahin itkuun eh. mut kyl se siitä ei se oo mitenkää utoo jos sul on aquaphobia taii ainaki luulen et onjos kammoot altaitaniiku mieki. mut sis tsemppii

LlLILLUAnonyymi

02.10.2021 09:46:06

Mä en haluis mennä kouluintiin se on tiistaina

Molo uimari

07.03.2023 12:42:46

No koulu uinnit on kyllä tosi ärsyttäviä. Viimeks kun meillä oli koulu uinnista hengenpelastusta nii oli jotain pari juttuja ja meillä on luokassa pariton määrä poikia ja pariton määrä tyttöjä että sitte niissä pari jutuissa oli yks tyttö poika pari (ja ne siis oli sellaisia että piti koskee toisiin ja olla vähä niinku hengenpelastajat ja uida ja nii koskee toiseen kuitenki) nii se oli kyllä vähä ahdistavaa ku joutuu jonku eri sukupuolta olevan kans olla. Ja siis määrän sitte tietenki jouduin siihen jonku pojan kans (oon siis ite tyttö 14v) ja se oli aika noloa ja kaikki vaan nauro mulle läpällä esim mun bff? ja musta ainakaan ei oo ihan oikein että pitää olla yks tyttö poika pari koska joillekin se voi olla aika ahdistavaa ja nii. Mutta muutenki uikkareissa oleminen voi olla tosi ahdistavaa mutta jos auttaa voi ajatella että kaikki muut on alasti???
Toivottavasti pääsette ahdistuksen yli ja nauttimaan koulu uinnista?