Lahjoita
Tekstikoko Font size smaller Font size normal Font size bigger

Peliriippuvuuteni

Nimimerkki: Peliriippuvain3n (18)

Olen 18v poika, jolla on peliriippuvuus. Peliriippuvuuteni alkoi niin että elämässäni minulle tuli isoja vastoinkäymisiä. Aloin pelaaman kun halusin muuta ajateltavaa. Pelatessa en ajatellut negatiivisia asioita vaan keskityn siihen pelaamiseen.

Olen ollut pari kuukautta koukussa erilaisiin rahapeleihin. Esimerkiksi pitkävetoon ja erinäisiin kolikkopeleihin. Minulla on mennyt rahaa n.6000-7000€ euroa. Ei ole ollut kuin yksittäisiä päiviä kun olen ollut pelaamatta. Tosin silloin kun olen ollut rahaton. Olen välillä voittanutkin. Ollut pelitilillä yli tuhat euroa mutta olen sen pelannut parissa päivässä pois. Minulla oli n.2000€ säästössä ennen kuin aloin pelaamaan. Pelasin ne.

Sitten aloin pelaamaan minun vuokrarahoja ja opintotuki-, toimeentulotukirahoja. Sen jälkeen sitten aloin ottamaan pikavippejä. Minulla on tällä hetkellä n.1500€ pikavippivelkaa. 5 erilaista vippiä. Yhden vipin eräpäivä on vasta ensi vuonna (2018). Muitten vippien suurimmaksi osaksi lokakuussa. Sitten kun lähes kaikki vippifirmat mistä sain lainaa oli käyty läpi. Pikavippejä otin että saisin maksettua vuokrat ja ”voitettua” takaisin opintotukirahani. Minua stressaa ja vituttaa joka päivä. Tuntuu että elämässäni tulee kokoajan uusia ja uusia vastoinkäymisiä. Asenteenikin on muuttunut hälläväliä tyyliseksi.

Elokuussa sitten aloin myymään olemattomia tavaroita netissä. Ajattelin silloin että niillä saaduilla rahoilla pelaan, voitan vuokrarahat, opintotukirahat/toimeentulotukirahat takaisin. Ja palautan sitten olemattomista tavaroista saadut rahat takaisin. Mutta ei. Hävisin nekin rahat. Noin reilu tuhat euroa. About tonni ja satanen päälle. Näitä kyseisiä ostajia on kaksi. Toisen kanssa olen käynyt kauppoja pari kertaa aikaisemmin. Aikaisemmin onnistuneesti ja sillon minulla oli ne tavarat mitä myin. Ilmoitin hänelle että joudun perumaan kaupat ja maksan rahat takaisin. Nyt vaan odotan että hän tekee rikosilmoituksen. Menee kuukausi tai kaksi niin petossyyte ja uudet vastoinkäymiset odottaa ovella. Sanoisin että velkaa minulla on yhteensä n.2500 euroa.

Myös kiinnostuksen kohteet on lähtenyt. Aikaisemmin pelailin konsolipelejä ja olin kavereiden kanssa. Seurasin aktiivisesti urheilua. En ole nyt pariin kuukauteen nähnyt ainuttakaan kavereitani. Ollut lähinnä asunnollani ja miettinyt miksi kaikki menee aina päin persettä. Just kun asiat on hyvin. Menee vähän aikaa ja tulee taas uusi vastoinkäyminen.

Tämän kuun vuokrarahat ja opintotuki/toimeentulotuki rahat on jo pelattu. Pari pvä olen ollut pelaamatta. Lähes aina kun olen hävinnyt rahat. Olen heti sen jälkeen miettinyt. Et miksi taas kävi näin. Alkoholikin on välillä maistunut. Tosin siihen ei ole kuin pari kymppiä viikossa mennyt.

Koen olevani masentunut. En tällä hetkellä syö masennuslääkkeitä. Vajaa vuosi sitten söin niitä enkä kokenut niiden auttaneen silloin mihinkään. Tunnen että kukaan ei minusta välitä. Aina vaan valitetaan vaikka yrittäisin parhaani. Piti aloittaa elokuussa opinnot mutten pystynyt sinne menemään kun ei siitä olisi mitään tullut. Niin moni asia stressaa ja painaa päälle.

En viitsi vastoinkäymisistä mitkä aiheuttivat pelaamiseni sen tarkemmin tässä kertoa.

Haluaisin saada olla onnellinen.

Tämä on minun tarinani peliriippuvuudestani. Toivon että minua ei heti kommenteissa tuomita…

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

Kommentit

(7)

Location

Sara nuortenlinkistä

07.09.2017 08:45:00

Hei Peliriippuvain3n ja kiitos tarinasta! Se on äärettömän hyvä kuvaus peliongelman luonteesta ja siitä, että kuka tahansa voi päätyä samaan tilanteeseen. Hienointa on, että olet tunnistanut ongelman ja kertonut siitä meille. Peliongelmaan ja sen sivutuotteeseen eli taloudellisiin vaikeuksiin on nimittäin saatavilla apua! Se, mitä nyt on, ei tarvitse olla kuin vaihe sun elämässä. Tulevaisuus on ihan auki jos nyt tartut tähän:

Peluuri on palvelu, jossa sua autetaan ja ohjataan tarvittaessa vielä parempaan paikkaan. Peluurista saat kaikki parhaat vinkit myös talousasioihin. Niistäkin selviää usko pois. Maksuton, anonyymi ja luottamuksellinen puhelinpalvelu on auki ma–pe klo 12–18  (p. 0800 100 101). Jos soittaminen tuntuu vaikeelta niin Peluurilla on myös chat joka palvelee ma, ke & pe klo 12–15 osoitteessa https://peluuri.fi/fi.

Oot tehnyt jo ison jutun kirjoittaessa tänne. Tämä on alku kohti parempaa huomista. Hakemalla apua lähtee koko kela varmasti purkautumaan vastoinkäymisistä ja masennuksesta lähtien. Muista, että et ole todellakaan yksin ja susta kyllä välitetään! Ja hienoa, että jaoit tarinasi. Muut samassa tilanteessa olevat saavat siitä varmasti apua ja vertaistukea.

Elämää nähnyt

07.09.2017 15:25:03

Elämässä voi jäädä koukkuun melkein mihin vain. Voin vain sanoa, että avulla pääset siitä yli ja että et anna peliriippuvuudelle valtaa.
Vanhaa sanontaa voi tässä käyttää. ''Kun pirulle antaa sormen, niin se vie koko käden''

Anonyymi

07.09.2017 19:00:35

Omggg mä säälin sua vähä xdd ei siis millää pahalla mut mites sä nyt elät ku ei oo rahaa enää ja velkaaki on noin paljo

Peliriippuvain3n

07.09.2017 19:13:51

"Ei millään pahal mut kuitenkin vähän pahalla".

Kyllä sitä rahaa ja ruokaa saa aina jotenkin hommattua. Jää nähtäväksi miten tää kuu pärjäillään.

Anonyymi

21.12.2019 20:48:25

Pojallani sama ongelma kuin sinulla. Asuu kuitenkin vielä kotona, armeija ja jatko-opiskelut edessä, pelottaa ?

Petrus saukko

07.03.2022 10:58:22

Kuullostaa ahkeruudelta

H-R

11.08.2023 00:10:09

Kiitos tarinasta، ihan samat ongelmat minulla on tällä hetkellä, mutta haluan lopettaa, en enää ikinä pelaa, itse asiassa, Se aiheuttaa henkistä kärsimystä. Kiitos Jumalalle olen terveellinen ja voin aloittaa uuden elämän tavan.