Lahjoita
Tekstikoko Font size smaller Font size normal Font size bigger

09.08.2016 | Kiusaaminen

Paras kaveri vai kiusaaja?

Nimimerkki: Anonyymi (11)

Moi. Olen 11-vuotias tyttö ja ajattelin, että olisi kiva, jos jakaisin vähän omia kokemuksiani. Tämä liittyy kiusaamiseeni, kun olin kolmosluokalla. Silloin aloin olemaan vähän enemmän netissä.

Minulla oli kaksi kaveria, toinen heistä (en kutsu oikealla nimillä) Riikka ja toinen Alisa. Alisa oli uudempi ystäväni, joka oli ollut ystäväni kakkosluokasta asti. Riikka taas oli ollut ystäväni ykkösluokasta asti. Aloin olemaan Alisan kanssa enemmän, mutta olimme siis paljon kolmestaankin. Lopulta Riikka alkoi olemaan enemmän vanhempien ystäviensä kanssa.

Alisalla oli paljon ystäviä eikä hän ehtinyt aina olla kanssani. Jäin siis monta kertaa yksin. Riikka ei enää välittänyt minusta ja taisi unohtaakin minut. Noh meni viikkoja ja istuin sängylläni katsoen kännykkääni. Sitten sain viestin joltakin tuntemattomalta numerolta. Hän sanoi, että lopeta Riikan kiusaaminen *haukkumasanoja*. En ymmärtänyt, sillä en ollut kiusannut häntä missään välissä. Sitten monilta numeroilta alkoi tulla samanlaisia viestejä.

Ihmettelin, että mitä tämä on. He alkoivat haukkumaan ja sitten soittelemaan aivan hirveästi. En ollut missään vaiheessa laittanut viestiä Riikalle tai kiusannut häntä. Vastasin yhteen soittoon ja he haukkuivat minua ja käskivät lopettaa Riikan kiusaamisen sekä sanoivat, että Riikka muka itki. Noh en sanonut mitään tästä. Lopulta olin vastaamatta puheluihin ja mietin, että mitä väärää olin tehnyt. Kiusaaminen jatkui ja wapissakin tuli aivan randomeja laittamaan viestiä ja haukkumaan. Riikka oli jakanut numeroani kavereilleen, jotka olivat tulleet haukkumaan. En puhunut Riikalle sen jälkeen. Tunsin itseni todella yksinäiseksi.

Tätä jatkui kuukausia, mutta kun joululoma alkoi, vaihdoin koulua. Siellä minulla ei ollut ystäviä ja olin paljon pois koulusta. Tunsin itseni vielä yksinemmäksi ja jäin paljon jälkeen. Yritin tehdä tehtäviä, mutta se oli todella vaikeaa. Itkin joka yö ja kävin lääkärissä. Lopulta tilanne kävi niin pahaksi, että minut vietiin osastolle. Minulle ei oltu diagnosoitu masennusta, mutta lääkärit arvelivat, että minulla on masennus. Osasto oli kova paikka, mutta se koulutti minua.

Olen nyt taas tässä samaisessa koulussa. En ole enää väleissä Riikan kanssa, mutta olen hänen kanssaan samalla luokalla. Kuinka hän saattoi ajaa minut niin huonoon kuntoon? Noh kiitos jos luit tämän. Olen kiitollinen siitä.

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

Kommentit

(6)

Location

Anonyymi

09.08.2016 11:22:31

Mulla vähän sama juttu. Paras kaveri aina ilkeilee mulle. Hän väittää että ”pidän itseäni täydellisenä” vaikka olen todella epävarma itsestäni, enkä koskaan ole edes kehunut itseäni julkisesti. Hän väittää, etten osaa tanssia vaikka olen harrastanut kymmenen vuotta, ja hän vasta puoli vuotta. Toinen hyvä ystäväni sanoi kertan kun minä ja ”niin sanotta bff” riideltiin, että: mua ketuttaa sun puolesta, sis. Se halpotti oloani paljon. Oisko kellään vinkkejä miten saan sen kettuilun loppumaan?

Anonyymi

09.08.2016 11:22:31

Moi, olen 11-vuotias tyttö. Olen ollut ihastunut yhteen poikaan kohta vuoden. Ollaan oltu samalla luokalla pienestä asti. Viestitellään sen kaa tosi paljon, se kerran jopa lähetti mulle sydämen viestissä. Miltä vaikuttaa? Tykkääkö hän minusta?

xc

14.08.2016 16:23:05

Kauheaa mitä sulle tapahtu;( Toivottavasti voit nykyään paremmin. Mä osaan samaistua sillä Mullakin on muutama "ystävä" jotka on kiusannu mua. :(

Vähän kokenut

19.05.2017 20:00:39

Mulla itselläni oli paras kaveri, joka vihasi sen entistä parasta kaveriaan ja muutenkin vihattiin yhdessä kaikkia. Pystyin kertomaan sille kaiken, jopa siitä kuinka mua kiusattiin ja se auttoi tosi paljon. Mutta sitten kaikki muuttui, se rupes taas hengaamaan sen entisen parhaan kaverin kanssa ja jäin aika yksin. Ne oli aina kaikessa pareja ja teki kaiken yhdessä. Tää sama jatkuu vieläkin, mutta onneksi pääsen kohta yläasteelle, niistä eroon:)

Masentunut??

30.06.2019 06:37:00

Minullakin on ollut "bff". Kyllä, tiedän tämä juttu oli osittain minun syytäni sillä tämä "ystäväni" (nimettäkööt hänet vaikka Saraksi) Sara alkoi eräänä päivänä äyskimään minulle ihan kaikesta, lopulta sanoin hänelle että "en tiedä voimmeko me olla ystäviä jos suutut kaikesta..." Seuraavana tämä Sara olikin kiltisti päättänyt kertoa opettajalle. opettaja oli minulle todella vihainen, ja itkin monta päivää lopulta saimme riidan selvitettyä ja olimme taas "bff". tästä pari viikkoa aikaa eteenpäin, menimme Oodin kirjastoon, nyt astuu väliin Iina (keksitty nimi) Iina oli ennen paras kaverini mutta, kasvoimme erilleen. Meille mietittiin parit, minä ja Sara olimme pareja, seuraavana päivänä Iinan pari ei tullutkaan kouluun ja Iina kysyi voisiko olla meidän tiimissä kolmantena opettajalle se kävi ja ystävällenikin, minä vastahakoisesti vastasin myös että "joo... Kai se käy..." Olin ennenkin huomannut heidän hieman syrjivän minua, mutta ajattelin vain että, joo kyllä tää tästä. Noh, olimme sitten siellä Oodissa, ja he eivät olleet osoittaneet mitään huomiota minuun näpläsivät vaan kahdestaan puhelimiaan minä sitten vähän ehdottelin että "mentäisiinkö vähän jaloittelemaan?" Mutta he vain sanoivat että eivät nyt halua... Siinä he sitten yhdessä nauroivat jollekin ja halailivat toisiaan, tosiaan siis he selailivat tik Tok nimistä sovellusta ja minulla ei sitä ollut joten päätin sitten olla muuten vaan puhelimella sitten tämä minun kaverini sanoi "mä en siis puutu sun asioihin mut ei sais olla muuten vaan puhelimella" laitoin sit puhelimen vaa reppuun ja istuin itkuhan siinä meinas tulla kun silleen syrjintään. Tosiaan, sitten oli aika jo lähteä ja syrjiminen jatkui aina muuallakin nyt en ole paljoa ollut tämän kyseisen ystävän kanssa... Hän on ollut sen Iinan kanssa eikä minulla ole enään ketään ystäviä koulussa tai muualla?

Riikka Leppämäki Karjaa

20.01.2023 16:18:12

Ja tämän vuoksi kiusaajien kurkut viillellään auki, ettäs tiedätte.