Lahjoita
Tekstikoko Font size smaller Font size normal Font size bigger

Olenko ainoa?

Nimimerkki: Yksinäinen poika! (13)

Hei. Oon pitkää miettiny onks mulla jonkinlainen masennus tai joku muu ongelma. Nykyää kavereita ei oo oikein yhtään ja koulu menee vituillee kiusaajien takia.

Tykkään koulusta, mutta en haluu ikinä sinne mennä sen takia, että tiiän se on jokapäivästä, että saa kokea henkistä ja fyysistä kipua. Saat olla matikan tunnilla jokin paikka kipeenä lyönneistä tai viiltelyjäljistä, joita olen tehnyt 5min ennen tunnin alkua, kun ei vaan jaksa enää.

Kotona asiat jollain tavalla okei paitsi vittuillaan paljon mun pyöreydestä. Päivät menee kotona syödessä suklaata ja miettien uutta itsemurhayritystä. Ennen olin perus ilonen ja suosittu poika kellä oli kavereita. Tätä kesti siihen saakka, kunnes alko 7. luokka ja tuli alkoholi- ja nikotiinituotteet esille. Sitä meniki synttärirahat tupakkaan ja viikonloput mentii ”dokaa” iskän viinoilla.

Siitä päästää tähän päivään. Nyt on pyöriny itsemurha- ajatukset liikaa päässä ja tekis mieli toteuttaa. Ei vaa ole nykyää motivaatiota tehä mitään. Tuntuu, että millään mitä teen ei oo mitään väliä.

Viiltely on osa elämää vieläkin. Toivottavasti luit tään tänne asti!

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

Kommentit

(1)

Location

Tuuli Nuortenlinkistä

29.10.2018 11:50:37

Moikka ja kiitos tarinastasi!

Tiedäthän, että kenelläkään ei ole oikeutta satuttaa sinua millään tavalla! Kukaan ei saa lyödä tai muuten satuttaa sinua eikä kukaan saa haukkua, pelotella tai muuten uhkailla sinua. Koulun pitää olla kaikille turvallinen paikka ja aikuisten tehtävä on hoitaa tilanne niin, ettei sun tarvitse siitä huolia. Sussa ei ole mitään vikaa, vaan olet just hyvä omana itsenäsi!

Olethan kertonut kiusaamisesta vanhemmillesi tai opettajallesi? Myös kuraattori on sellainen hyvä ja luotettava tyyppi, jolle puhua huolistaan, masennukseen liittyvistä asioista tai oikeastaan mistä vaan mieltä askarruttavista asioista. Hän osaa varmasti auttaa sua tilanteessa eteenpäin. Tiedätkö missä teidän koulussa kuraattorin huone on? Usein kuraattorin ovessa on myös puhelinnumero, johon voi laittaa viestiä, jos ei heti halua hänen kanssaan kasvokkain jutella. 

Netissä on myös erilaisia paikkoja, joissa voi käydä juttelemassa ja purkamassa ajatuksia. Sekasin-chat on yksi hyvä, missä voi chattailla nimettömästi aikuisen kanssa. Samoin Nuortenlinkin nettineuvonnasta voi kysyä neuvoa tai purkaa ajatuksia ja saada niihin uutta näkökulmaa. 

Et missään tapauksessa ole yksin ja paljon apua ja tukea on kyllä tarjolla. Rohkaistuthan ottamaan niitä vastaan? :)