Lahjoita
Tekstikoko Font size smaller Font size normal Font size bigger

Näät vaan sen mikä sulle näytetään

Nimimerkki: Ttajktti (15)

Alkuun jo sanon et en kirjota ittestäni vaan mun kaverista. Mun kaveri on siis 15-vuotias. Oon tuntenu tän kyseisen henkilön nyt suunillee 8 vuotta ja luullu sellaset hiukan päälle 7 vuotta ihan erii siit ku mitä se oikeesti on.

Aluks ku tutustuin siihen se oli aika ujon olonen ja sisäänpäin kääntyny, mut sit mitä enemmän tutustuin siihe ni sitä positiivisemman kuvan sain siit. Olisin kuvaillu tätä henkilöö viel hetki sit suunillee näin: ”Se on tosi positiivinen ja ihana ihminen. Se hymyilee ja nauraa paljon en oo varmaa ikin nähny sen itkevän. Se on ihminen joka on aina auttamassa jos joku tarvii sitä lisäks se puhuu ihmisistä ihan helvetin ihanasti. Tykkään myös siitä miten se on yks mun harvoista kavereista joka on AINA ilonen ja tosi luotettava. Haluisin olla se ja omistaa samanlaisen elämän.”

Mut helvetti en todellakaa kuvailis sitä enää samal taval. Aloin oikeestaa vast viime vuon huomaamaa et se on alkanu käyttäytymää vähä eri taval. Se ei puhu enää niin paljoo eikä naura puoliikaa niin paljoo ku enne. Aloin sit miettimää et oikeestaa en tiiä siitä mitää kauhee henkilökohtast ja sit kysyin silt et onks kaikki ihan hyvin? Noh sit se vastas mulle aina suunillee sillee ”kui ni?” ”juu” tai sellane naurahdus et ei edes vilkassu päi yms. En tiiä miks mut jostain syyst ajattelin et okei kyl sil on varmaa kaikki iha okei.

Kerran kuitenki näin koulus pukkaris et shit se on viillelly ja voin sanoo et siin vaihees mun sydän varmaa pysähty hetkeks. No en sit maininnu asiast mitää vaa olin iha normist ja liikkatunnin jälkee ku oltii kahestaa kysyin asiast. Se sit alko itkee ja avautu mulle hiukan ja miettisin vaan et kui helvetin tyhmä mä olin ollu. Se kerto et miten sil ei oo enää haluu elää ja et se on yrittäny itsemurhaa niin et sen perhekki tietää siit mut niit ei kiinnosta. Tää henkilö on myös harkinnu itsemurhaa ekan kerran 7-vuotiaana ja sen jälkee se on ollukki kokoajan sen mieles.  Ei kukaan normaali haluu kuolla ton ikäsenä. Voin sanoo suoraa et jos mä eläisin sellast elämää olisin jo varmaa pois täält.

Huomaan nykyää joka viikko sil uudet viiltelyjäljet ja mietin miten sen perhe ei välitä et niitten omalla lapsella menee niin huonosti, mut toisaalta 80% sen olosta johtuu sen perheestä että juu.

Tää kyseinen henkilö haluu apua mut vaan tietyiltä henkilöiltä jotka ei sitä tajua tai halua antaa, joka on surullista sil tiiän miten paljon tää henkilö välittää niistä ja kui paljo se ajattelee niitä, se kehuu niit joka päivä ja miettii niit enne ku menee nukkumaa jonka jälkee se itkee ittensä unee. Oon ehdottanu et tää henkilö menis puhumaa ammattilaiselle mut se ei suostu enkä OIKEESTI voi laittaa sitä menemään sinne ja syytä en nyt viitti selittää. Ja suosittelisin sil kyl sitä muuten oikeesti sil se teki masennustestin ja sai et vaikee masennus joten vaik se ei ookkaa mikää välttiist luotettava testi ni kyl se jotai ainaki kertoo.

On kamalaa miten se on laittanu mulle snäppejä mis se sanoo voivansa hyvin vaik se on pidelly terää kädessä ja itkeny. En tiiä miten uskoin monta vuotta läpi sen feikin hymyn ja naurun jonka alla piilee helvetin kova tuska.

Tuntuu hirveeltä nähä ku se esittää muille onnellista ja muut uskoo sen. Ja kuvailee sitä nauravaiseks ja positiiviseks ja sanoo ettei se muka tiiä milt tuntuu ku menee huonosti. Siit ei oikeesti huomaa et sil menis huonosti ellei nää sen itsetuhosuuden jälkii (mustelmii ja viiltoi.) On myös kamala ku joku ei tiiä et se viiltelee ja sit puhuu sen vieres et viiltely on noloo ja hullujen puuhaa, mut siinäki tilantees se feikkaa ja esittää olevansa samaa mieltä. Kerran myös yks sen kaveri kysy silt vitsillä et ”viilteleks sä” ja kuulin sen ja miettisin vaa et voi helvetti kyllä se viiltelee. Mut tää henkilö vaa vastas et ”en, en pystyis sellasee” Ja sit olin vaa hiljaa mut vaa miettisin et juu etpä.

Haluun vaan kertoo et ei voi oikeesti tietää mitä jotku ihmiset käy läpi ja se sun nauravasin ja pirteämmän olosin kaveri voi olla se joka miettii itsemurhaa. Hymy ei kerro mitään sen voi AINA feikata. Ja trust me sen voi feikata oikeesti hyvin. Ja jos näät et sun joku kaveri viiltelee niin MEE puhumaan sille kahenkesken sil SÄ voit olla se jonka se just haluu tulevan sen luo. Ja en usko et kukaan voi tätä henkilöö tästä tunnistaa mut jos tunnistat ja koet et voit olla se jota tää henkilö tarvittee niin pliis mee sen luo sil se tarvii oikeesti sua ja toivoo et tulisit puhuu sille kosk vaan harva on saanu sen laskee terän alas ja itkee onnesta vaan sun takii et mene oikeesti.

Ja muistakaa ootte kaikki tärkeitä ja aina on joku joka oikeesti välittää ja muistaakaa myös näyttää se et te ootte aina tukena ja te välitätte.

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

Kommentit

(1)

Location

...

13.05.2017 22:13:34

Tää on niin totta että kaikki ei oo sitä miltä näyttää!!!! Ihanaa että jaksoit kirjottaa tänne sun kaverista.

Mut hei, pikku vinkki: käy sä vinkkaan vaik terveydenhoitajalle et tällä sun kaverillas ei mee niin hyvin. Jos se kaveri suuttuu sulle, niin kyllä hän leppyy! Tärkeintähän on saada hänen elämänsä kuntoon! Sä oot myös just oikee ihminen auttaan häntö koska tiijät mitä hänelle oikeasti kuuluu. Kuuntelemalla auttaa jo niiiiin paljon! Välillä voit vaan kysyy mitä hänelle kuuluu, ja jos hän sanoo et hyvää, niin kyselet lisää. Miks menee hyvin jne. Jos hänellä oikeasti oikeasti menee hyvin, onnittelet häntä ja tsemppaat, viet vaikka jätskille tai pitsalle. Välillä voit antaa hänelle vaikka halin ihan yhtäkkiä, näytät hänelle että välität!

Kerro myös, että aina ei tarvii olla ilonen, vie hänet vaikka keskelle korpee ja huudat hänen kanssaan KAIKEN ulos. Oot hänen kanssaan mahdollisimman paljon jos hän vain haluaa, lähtekää vaikka yhdessä lenkille tms!

Tsemppiä tälle sun kaverilles ja myös sulle, jos aijot auttaa häntä ja vaikka ei aikoisikaan. Mun puolesta paljon paljon haleja tälle sun ystävälle ja myös sullekkin!!<3