Lahjoita
Tekstikoko Font size smaller Font size normal Font size bigger

11.12.2017 | Kaverit, Koulu

Miksi kaikki ovat niin lapsellisia?

Nimimerkki: Olematon (12)

Olen vasta 12-vuotias lapsi, mutta ymmärrän ja tiedän maailmasta enemmän, kuin moni muu ikäiseni.

Olen aina ollut se yksinäinen susi joka ei kaipaa / tarvitse laumaa. Sen olen myös aina tiennyt ja ymmärtänyt, mutta valitettavasti vanhempani ja opettajani eivät sitä koskaan näytä tajuavan. He yrittävät saada minut leikkimään tai edes puhumaan muiden ikäisteni kanssa, mutta valitettavasti he ovat aina epäonnistuneet siinä. Sillä aina, kun joku ikäiseni tulee puhumaan minulle tai vaihtoehtoisesti minä hänelle, niin keskustelun aihe on joko asia mistä minä en ole kiinnostunut tai asia mistä hänellä ei ole mitään käryä. Kuten moni varmasti arvata saattaa niin suurin osa ikäisistäni ei ole kiinnostunut muusta, kuin energiajuomista ja huonoista peleistä, mitä he eivät oikeasti edes osaa pelata.

Itsehän olen siis tyttö ja luokkatoverini kuvittelevat automaattisesti, että minun täytyy esimerkiksi ryhmätöissä olla tyttö porukassa. Sehän johtuu yksinkertaisesti siitä, että ikäiseni ovat hyvin itsekkäitä ja kuvittelevat kaikki asiat ensisijaisesti miten he hyötyisivät siitä eniten. Kuten valitsemalla ryhmäänsä kaikista taidokkaimmat henkilöt tai heidän ystävänsä. Ikinä heidän mieleensä ei tule, että maailmassa on muitakin ihmisiä. Heidän käytöksensä on tietysti ymmärrettävää, sillä he ovat vielä nuoria. Mutta niin olen minäkin! Alkaa pikku hiljaa tuntua, että vanhempani ovat joko huijanneet ikäni tai olen muutenvain varttuneempi kuin muut. Sillä minusta tuntuu joka kerta, että olen ainoa joka ei valita mistään, välitä kuka tai mikä on parini, pelkää tuntemattomille tai vanhemmille puhumista, mutta uskon tämän johtuvan siitä, että olen jo hyväksynyt sen tosiasian, että kaikkea ei voi saada ja, että kukaan tai mikään ei ole täydellistä.

Eli, jos siellä on joku ikäiseni tai vanhempi joka lukee tätä ja syyllistyy johonkin näistä, niin voisitko hetken miettiä, että ”miksi?”. Ja sen jälkeen kertoa minulle tuloksesi, sillä minua oikeasti kiinnostaa, minkä vuoksi nykynuoret ovat näin tyhmiä. Toki voit myös vain jättää oman teoriasi tai kokemuksesi.

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

Kommentit

(1)

Location

Terporun

12.12.2017 17:23:04

Musta tuntuu, että tää sun mainitsemasi muitten toiminta liittyy aika paljon siihen kehitysvaiheeseen. Monet sun ikäsistä. ehkä vasta sinäkin, tulee vasta murrosikään ja ollaan siirtymässä yläkouluun. Murrosiässä lapset ovat hyvin itsekkäitä, joillekkin se tietty on luonteenpiirre, mutta kumminkin - se kuuluu murrosikään. Monelle on myös ominaista juurikin tuo oman edun tavoittelu: kun halutaan taidokkaimmat tai ne omat kaverit esim. ryhmätöihin.

Saatat olla ns. kypsempi kuin ikäisesi, sinulla on vähän kehittyneempi ja henkisesti kympsempi ajatusmaailma kuin joillakin ikäisilläs, ehkä sulla on alkanu murrosikä suhteellisen aikasin, who knows, mut kuitenkin. Tai sit oot vaan ehkä keskiverto ihmist älykkäämpi tai muuten vaan kasvatukses on ollut tietynlaista jollon kykys ajatella on ehkä kypsempi. En osaa sanoo kun en sua tunne. Mutta ajatuksesi että nykynuoriso olisi tyhmiä, on vähän kaukaa haettua. Totta kai mustakin välillä tuntuu siltä että voihan vittu noita pentuja, ku juurikin jotkut 11-13 veet vetää tuolla ölisten, energiajuomatölkit kourassa ja niin edelleen myötähäpeää aiheuttavaa käytöstä... Mut se on ihan normaalia. Kaikki käy läpi sen tietyn ikävaiheen ja tekee sen omalla tavallaan, Ihmiset on erilaisia. Ajatusmaailma muuttuu kuitenkin seuraavien vuosien aikana radikaalisti koska no ihmiset kasvaa ja kehittyy.

Sanon vaan, että kannattaa hakeutua sellaseen seuraan jossa on samanhenkisiä tyyppejä kun sinä. Oli ne sit vuoden tai kaks vanhempia... kannattaa puhuu jonkun aikuisenkin kanssa asiasta, ehkä se osaa auttaa sua ymmärtää ittees enemmän ja auttaa sua hakeutumaan tietyn henkisten ihmisten joukkoon, missä on saman henkisii ku sinä. Vaikka joku harrastusporukka, kerho jne. Tutustumalla eri ihmisiin selvii paljon, rohkeutta vaan. Et ole ainut ikäses ketä tolleen tuntee. Tsemppii.