Lahjoita
Tekstikoko Font size smaller Font size normal Font size bigger

"Menestymisen" kova hinta

Nimimerkki: Loppuunpalamisesta selvinnyt (18)

Hei, ajattelin ehkä jakaa tänne hieman toisenlaisen tarinan. Isäni on vakava alkoholisti ja tämän vuoksi elämässäni on pienestä pitäen ollut enemmän ja vähemmän haasteita. Haasteista huolimatta tein jo hyvin nuorena päätöksen siitä, että minusta ei tule koskaan saman lainen kuin isästäni.

Päätin yksinkertaisesti menestyä.

Menestyin, ja menestyn yhä edellen koulussa. Teen kaksoistutkintoa ja sen lisäksi osallistu kansallisiin ammattitaitokilpailuihin. Mutta menestys ei aina tuo onnea.

Masennuin ja minulla alkoi olemaan hyvin raskasta. Painoin 15h mittaisia työpäiviä 7pv viikossa noin 1 vuoden putkeen kunnes paloin täysin loppuun. Olin hermoraunio. Kuitenkin hyvät ystävät, ammattilaisten apu, sekä ongelman sisäistäminen tekivät toipumisesta mahdollista. Se vaati aikaa, mutta tuotti positiivisen lopputuloksen.

Tämän tarinan opetuksena ja tarkoituksena on saada teidät ahkerat ja vähemmän ahkerat nuoret miettimään, sitä mikä on tärkeintä. Pohtikaa sitä. Ja muistakaa kaiken kiireen ja kriisien keskellä vain pysähtyä, hengähtää ja rauhoittua jos se vain suinkin on mahdollista.

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *