Lahjoita
Tekstikoko Font size smaller Font size normal Font size bigger

Masentunut elämäni

Nimimerkki: Poika17v (17)

Alamäki alkoi minun kohdallani yläasteella. 8. luokalla luokkakaverini sairastui masennukseen ja harkitsi itsemurhaa. Oli yksi ainoista, jotka eivät kiusanneet häntä, joten hän sitten avautui minulle tunteistaan ja pahasta olostaan. En puhunut asiasta kenellekään, joten masennuin ja sain ahdistuskohtauksia kotona ja koulussa. 9.luokalla myös paras ystäväni harkitsi masentuneena itsemurhaa ja oli pitkään osastolla. Minä sitten väsyin ja masennuin ollessani huolissani hänestä, eikä asiaa helpottanut se, että minua kiusattiin koulussa, haukuttiin homoksi ja jopa ahdisteltiin seksuaalisesti.

Kun siirryin amikseen, jäivät kiusaajat pois elämästäni ja ajattelin jo pääseväni elämään uudestaan kiinni. Keväällä kuitenkin kaksi parasta luokkakaveriani alkoivat kiusata minua. Päänaukominen ja homoksi haukkuminen olivat arkipäivää, ja viimeisellä viikolla enne kesälomaa oli minun käyttämälleni tietokoneelle ladattu homopornoa ja avatessani koneen tilanne kuvattiin ja jaettiin nettiin. Pahinta oli se, että toinen näistä tekijöistä oli juuri se kaveri, jota olin 8. luokalla kuunnellut ja tukenut hänen sairastaessaan masennusta. Tuntui puukotukselta suoraan selkään.

Alkanut kesäloma oli suoraansanoen helvetillinen. Jatkuvaa masennusta, itseinhoa ja rajuja ahdistus ja paniikkikohtauksia. Lopulta sain haettua apua yksityiseltä lääkäriltä, sillä julkisella puolella ei minua uskottu. Pääsin terapiaan ja sain lääkkeitä. Nyt elämä on pikku hiljaa voittamassa.

Hei ihmiset, puhukaa jollekulle ja hakekaa apua. Asiat eivät muutu jos et ota ensimmäistä askelta itse.

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *