Lahjoita
Tekstikoko Font size smaller Font size normal Font size bigger

12.06.2018 | Itsetunto, Masennus

Masennus? Syömishäiriö?

Nimimerkki: PastelMiranda (Alle 12)

Moi! Oon 10v tyttö, joten menen seuraavaksi neljännelle. Oon masentunut kai kaks-kolme vuotta sitten, mutta mitään ei ole todettu :/… Itsetunto on ihan paskana, kun eskarissa mua alettiin kiusata.

Kiusaajat on mua neljä vuotta vanhempia ja niitä oli ennen kolme, mutta nykyään vaan kaks. Nää kiusaajat asuu tosi lähellä meitä enkä oikein uskalla mennä ulos, kun pelkään et törmään niihin.

Oon ihan pienestä pitäen ollut isokokoinen ja oon alkanut laihduttamaan. Ennen harrastin uintia, mut lopetin ja syöminen jäi ja sit paino nousi lisää vielä ja olin jo ennestäänkin jo isokokoinen… Ja nyt ihailen anorektikoita… Musta vaan tuntuu, et mun elämntarinaan kuuluu anoreksia, etten voi päästä eteenpäin elämässä muuten… Oon siis 10v ja painan noin 50kg :'(

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

Kommentit

(6)

Location

Anonyymi

15.06.2018 11:58:23

Moi!Oon tosiaan 13 vuotias ja no vähän vanhempi...kamppailen vhän samojen ongelmien kanssa...ihailen tosi paljon anorekstikoita..oon aika iso kokoinen...oon ruvennu nyt iha lähipäivinä tekee lihaskuntoo koko ajan...oon syöny paljon vähemmän ja jättäny paljon aterioita välistä...mut hei tsemppii sulle!Ja pärjäile!

Anonyymi

17.06.2018 15:45:45

Voi tyttö pieni. Ootko kertonut olostasi edes kellekkään? Kerro ihmeessä, vaikka se vaikealta saattaisikin tuntua. Ihan oikeasti. Olet kasvuiässä vielä, liika laihtuminen ei tekisi sun keholle ja kehitykselle hyvää. Puhu vaikka terkkarille. Oikeat aikuiset auttaisi sua laihduttamaan TERVEELLISESTI. Sä et voi laihduttaa jättämällä syämättä. Se kostautuu myöhemmin. Sä kuitenkin tarvitset kehittymiseen ja kasvuun ja että ylipäätään että sun keho toimii oikealla lailla niin ravintoa. Aina voi muokata sitä MITÄ sä syöt ja paljonko. Annoskoot jne. Liikuntaakin on tehostamaan tätä, mutta se ei tarkota mitään itserääkkiä vaan terveellisissä mittasuhteissa.

Lyhyesti sanoen: Terveellinen ja hyvä ravinto ja oikeanlainen liikunta. Olet kuitenkin vasta 10. Sun elämäntarinaan ei kuulu todellakaan mikään anoreksia. Ihan oikeasti, se on VAKAVA SAIRAUS josta parantumiseen menee jopa vuosia. Se tauti voi tappaa sut jopa. Kerro nyt ihmeessä jollekulle aikuiselle asiasta, jossei vanhemmille niin terkkarille tai kuraattorille!! Ne auttaa sua pääsemään alkuun. Jos ei niille, niin netistäkin löytyy apua. Sekaisin chat esim. Mikä tahansa chat.

Kirjoitat vaan googlee ''avoimet chatit'' - kerrot ongelmasi ja ne antaa sulle yhteystiedot ja muuta hyödyllistä tietoa mitä kautta saisit apua. OLET ARVOKAS.

korppi

02.11.2018 21:17:07

Sä olet 10. Jos alat nyt laihduttaa et huonolla tuurilla saa koskaan esim menkkoja koska sun hormoonitoiminta menee sekasin jos laihdutat väärällä tavalla. Ei menkkoja = ei lapsia. Some ei myöskään ole paras paikka tytöille ja pojille joilla on huono itsetunto. media antaa niin väärän kuvan ihmisihanteesta ja ihmiskehosta että se vaikuttaa lähes kaikkien tyttöjen elämään. "Miks mä en ole noin laiha?" Tai "miksi mulla ei oo isot tissit?" Tai vastaavaa. Tajusitte pointin? Elämä on arvokasta. Älkää kehitelkö ittellenne masennusta, jota teillä ei välttämättä ole. Olette arvokkaita kaikki ♡

Anonyymi

02.04.2019 18:26:28

Voi rakas pieni... Mulla oli sun ikäisenä samoja tunteita. Mä en puhunut, ja muutamia vuosia myöhemmin mulle puhkes syömishäiriö. Arvelen, että jos olisin silloin puhunut olostani, olisin voinut välttää tämän. Suosittelen, että puhut jonkun kanssa. Toivon sulle tosi paljon hyvää <3

Voin samaistuu

18.05.2020 10:49:01

Mulla on sama fiilis ollu jo monta vuotta enkä oo vieläkään lopettanut viiltelyä ja sairastan vaikeaa masennusta ja ahdistuneisuushäiriötä

?

18.05.2020 10:49:01

Hei! ?
Onpa kurjaa.
Laita viestiä esim. tänne Nuortenlinkkiin tai Verkkovinkkikseen tai mene juttelemaan kuraattorin kanssa tms.
Älä huoli, kaikki kyllä järjestyy! ♥️
Tsemppiä! ❤️???