Lahjoita
Tekstikoko Font size smaller Font size normal Font size bigger

Masennus kusee

Nimimerkki: Emt (13)

Siis tää kaikki alko viime kesänä. Miun isomummi kuoli, joka ei ollu niin läheinen mulle mut kuolema jotenkin ottaa mulla jotenki tosi koville. Samoihi aikoihi mun vanhemmat meinas erota ja menetin läheisimmän ja tärkeimmän ystäväni. Kävin ennen kesälomaa jossain terapiassa perheongelmien takia jossa mulla epäiltiin masennusta. Olin silloin kova kieltämään asian. Sitte se juttu jäi siihen. Nyt kun koulu alkoi syksyllä kaikki meni suoraan sanottuna päin persettä. Riitelin vanhempien kanssa joka päivä eikä me ikinä puhuttu. Sillonku puhuttiin seki oli vaan huutamista. Mulla on ollu diabetes jo iha pienestä asti ja mun diabetesarvot alko nousee huonoon suuntaan ja jouduin melkein osastolle.

Parilla muullakin läheisellä ystävällä oli rankat ajat. Toisen vanhemmat olivat eroamassa ja toisen isä on alkoholisti. Ja he molemmat purkivat pahaa oloaan minuun tietämättä mun tilannetta, koska oon tosi sulkeutunu ihminen enkä tykkää kertoo asioitani muille. He haukkuivat ja vähän niinkuin jopa kiusasivat mua josta mulle tuli tosi ahdistunut olo. Sillo koulu alko menee päin persettä. Enne sain kokeista kymppejä ja nyt sain seiskoja. Menetin kaiken motivaation läksyjen tekoon, kokeisiin lukemiseen tai mihinkään opiskeluun. Rupesin lintsaamaan koulusta. Joskus saatoin lintsata jopa melkein koko viikon koulusta, koska en vaan pystyny nousemaan sängystä. Mulla oli niin masentunu ja paha olo. Sitte menetin kaiken kontrollin itestäni ja rupesin viiltelemään. Ja kaikki viiltelijät tietää että sitten ku alotat niin on vaikee lopettaa. Viiltelen vieläkin, mutta yritän lopettaa. Yritin olla kavereilleni siellä kun ne tarvitsi mua, mutta se oli vaikeeta ku itellä oli paska olo. Yks kaverini ties tästä kaikesta pienen osan, mutta se ei asu lähellä niin Wa on ainut miten pidetään yhteyttä.

Nyt tullaan sitten nykyaikaan. Mulle tuli uniongelmat.Tavallisesti nukuin noin 8-9 tuntia , mutta nyt saan unta noi 5-6 tuntii hyvällä onnella jopa 7h. Saatan maata jopa 2h sängyssä ja miettii kaikkee paskaa tapahtunutta ennenku yleensä itken itteni uneen. Sitten enne tuota tuli syöntiongelmat jotka on jotenkin menny nyt ohi. Katoin sillo mun lautasta ja siitä tuli jo oksettava olo ja heitin vaan sen ruuan menemään. Pari viikko sitte käytiin kaupassa ja mulle tuli niin ahistunu olo, meinasin oksentaa ja en saanu henkee. Juoksin sieltä kaupasta pois ja menin meidän autoon itkemään. Viime aikoina oon masentunu vielä enemmän mun viiltely jäljistä. Kohta on tulossa joulujuhla minne mun pitäisi pukea mekko päälle joka ahdistaa. Jos saisin rohkeuden kertoo tästä mun kavereille ne ei ymmärtäisi.

Viimeisen kuukauden aikana kaikki on vaan menny pahempaan suuntaan mut yritän tehdä tälle tilanteelle jotain. Nää miun asiat vaikuttaa niin pieniltä joittenkin muitten ihmisten elämäntilaan verrattuna. Mutta tuossa ny miun tarina. Sori jos miun aksentti vaihtuu välillä niin käy useesti ku kirjotan.

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

Kommentit

(2)

Location

Anonyymi

06.12.2016 08:55:22

Tiedän miltä sinusta tuntuu. Toivottavasti jaksat! <3.

Nirppu

31.12.2016 01:59:36

Itse kärsin syömis ongelmista ? Ja jaksamista sulle :)