Lahjoita
Tekstikoko Font size smaller Font size normal Font size bigger

Masennus ja pelko sekä asioita joita vain luettelin ilman syytä

Nimimerkki: Ehjä joskus (13)

Olen 09 ihminen, joka on luultavammin sairastanut aste asteelta masennusta. En tiedä milloin aloin epäillä masennusta, mutta olen tehnyt masennus testejä jo monta vuotta. Ekana sain lievän toisena keskivaikean ja nyt saan vaikean masennuksen. Ja minä en voi kertoa siitä kenellekään, koska pelkään muiden mielipiteitä. Pelkään, että he ajattelevat minun olevan joku joka on ottanut minut valtaan. Ja se voi myös olla totta.

Aloin viiltämään käsiäni pari viikkoa sitten, kun näin terävät sakset pöydällä ja sen jälkeen aina, kun näen sakset ja kukaan ei katso, tulee käsiini pari viiltoa lisää enkä minä edes itse sitä ole tajunnut tekeväni. Joskus minusta tuntuu, että kaikki näkevät minun lävitseni, että olen vain ilmaa jolle he raivoavat, sillä minulle huudetaan ja raivotaan koko ajan. Joskus myös koulussa joku huutaa minulle, mutta useammin he haukkuvat minua.

Joskus haluaisin vain olla joku muu ihminen, joka ei olisi näin rikki sisältä ja joka ei koko ajan mieti näytänkö minä liian hauskalta nyt tai lihavalta. Vanhempanikin ovat sanoneet minulle että olen lihava, koska en liiku ja se on totta: olen lihava enkä liiku. Voi olla, että heidän takiaan kaikki on
huonosti. Uskon, että jokainen joka minut tuntee toivoisi minun olevan poissa, että olisin kuollut tai en ikinä olisi syntynyt. Minä itse ainakin toivon sitä. Voi olla, että kaikki mitä kerroin on syynä luultavasti masennukseeni tai sitten ei. Siinä oli sekava luettelo kaikkea enkä tiedä miksi sen kirjoitin. :
 

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

Kommentit

(1)

Location

Nuortenlinkki

19.10.2022 05:39:45

Moi Ehjä joskus. Tekstisi perusteella kuulostaa hyvin vahvasti, että sinulla hyvin todennäköisesti onkin masennusta, mutta siitä olisi erittäin tärkeä käydä myös lääkärin kanssa juttelemassa, että saisit viralliset diagnoosit ja pääsisit avun piirin. Ymmärrän, että se voi tuntua pelottavalta jutella näistä asioista muiden kanssa. Voisit näin alkuun tulla Nuortenlinkin nettineuvontaan juttelemaan, niin voimme siellä miettiä tilannettasi tarkemmin. Tuo ei todellakaan ole ok, että sinulle huudetaan ja raivotaan!  https://nuortenlinkki.fi/nettineuvonta/kirjoita-kysymys 

Tärkeintä on, ettet jäisi vointisi ja tilanteesi kanssa yksin <3