Lahjoita
Tekstikoko Font size smaller Font size normal Font size bigger

13.06.2014 | Perhe

Lopeta ja ajattele ennen kuin teet

Nimimerkki: Huolestunut (16)

Mun pikkusisko ryyppää, polttaa ja en ihmettelisi jos se vetäisi jotakin aineitakin. Mua pelottaa, koska mä rakastan sitä tosi paljon, enkä haluu että sillä menee elämä ihan sekasin. Se on 14-vuotias ja mä en halua että päädyn itkemään sen haudalla, kun mä vanhempana isosiskona kuuluisin olla sen tilalla sitten monen monen kymmenen vuoden päästä vasta.

Nykyään näkee jopa 10-vuotiaita polttamassa tuolla kadulla. Tietääkö ne oikeesti, mitä ne tekee itselleen? Jos ne näkis omat keuhkonsa, ne alkais varmaan itkee.

Haluisin kaikkia nyt ajattelemaan, ennen kuin tarttuu siihen röökiin, pulloon tai johonki muuhun aineeseen kaverin yllyttämänä – ennen kuin se lähtee käsistä. Ennen kuin sä huomaat olevasi sairaalasängyssä tiputuksessa tai jotakin muuta vastaavaa.

Ajattele, ennen kuin teet.

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

Kommentit

(4)

Location

Epäkiinnostunut

30.12.2013 23:17:00

Oha tota tullu mietittyä. Itekki alottelin tupakan siinä vähä reilu 14v, alkomahoolin vuosi myöhemmin. Alkoholista ei oo ollu haittaa tähä mennessä, siis sellasta joka vaikuttas jotenki tänhetkiseen elämään.. Paitsi kerra lähti hiukset ja kulmakarvat by. eräät frendit. Tupakka on mietityttäny enemmä, mut en oo siitäkää eroon päässy, suurimmaks osaks kai siks etten ees oo kunnolla oikee yrittänykkää. Kunto o heikenny ja rahaa menee enemmän, mutta ko vähentää muita menoja kute kaikkee mässyy, limsoi, pizzal käymisii, ja nettipelihommii, nii aina niil rahoil saa muutaman askin ostettuu. Varsinki ko hakis on yks mun tuttu juoppo, se ei.ota hakupalkkaa. Ja se mikä siinä tupakassa eniten mietityttää on se salakavala vahinko, mitä se aiheuttaa koko ajan... Ja se just, et oikeesti tollaset alle 15v skidit, siis jopa 6. luokkalaiset tupakoi... Tekee pahaa kattoo sitä touhuu, vaikka itekki sitä teen. Se on kai niin tän tupakan kannalta, et kaikki herää siinä todellisuuteen jossain kohtaa, jotkut vaan liian myöhää. Esimerkiks yks mun kaveri alotti samaa aikaa ko mä, mut lopetti tos tänä kesänä ja o kovasti koettanu saaha muaki lopettaan. Mut sit mu setä, se havahtu vasta siinä kohtaa ko sillä todettiin keuhkosyöpä. Se lopetti laakista, mut se oli kerenny jo levittää etäpesäkkeitä ja setä eliki sit sen jälkee 7 kuukautta, kuali 51v, polttanu 12v asti. Viimesinä kuukausina se jutteli monesti faijan kaa ja pari kertaa iha itki et kui oli niin tyhmä.. Itelle ei oo viel tota havahtumista tullu, ei varmaa vaa oobtullu eteen sellasta asiaa joka sais oikee kunnolla miettimään. Lopuksi komppaan alottajaa: ajatelkaa mitä teette. Ja jos jotai teette, pitäkää huoli et se pysyy käsissä. Ehkä määki viel joku päivä pääsen röökistä eroon, tosin varmaan vasta sit ko lukio loppuu ja kaveriporukat vaihtuu ko lähetää muualle opiskeleen.

Tyhmä 15w

22.01.2014 19:12:00

Ite alotin röökin poltamisen kesällä ja oon nyt ihan koukussa ja se masentaa koska haluun lopettaa mut en vaa pysty en kai sit oo ees yrittäny kunnolla mut niin juon suunnileen joka toinen päivä ja joskus joka päivä oon melkee aina känissä.Sit teen kaikkee tyhmää. Mun mutsi on alkoholisti ja narkkari.Haluun sanoo kaikille ihmisille että elkää alottako tupakointia tai juomista koska kokemuksella voin kertoo et tää on ihan helvettiä aluks tuntu kivalta ja oli hauskaa mut nykyään mun on vaa pakko juoda muuten saan raivokohtauksen. toivottavasti tää sai miettimään teijän ratkaisuja.

Ew

10.09.2014 11:03:00

15v isosiskoni on ollut vaikeuksissa todella kauan. Se polttaa paljon, ei ole kotona, viettää öitä pois kotoa selittämättä, käyttää kannabista... ja kaikkea tällaista tyhmää. Varastelee... en edes muista mitä kaikkea se on tehnyt. Onneksi ei sentään juo, koska se vihaa alkoholin vaikutusta. Lupaa tehdä asioita, esim. auttaa muutossa, mutta lähtee kesken kaiken "kenenkään huomamatta" kaupunkiin. Aina kun pitäisi tehdä jotain, sillä "on pää kipee" tai joku muu syy miksei se vois tehdä jotain. Aina kun sitä syytetään, itketään ja väitetään, ettei ollu sen syy, ja jos ei löydy mitään tekosyitä, on pakko syyttää muita. Mua huolestuttaa nyt ihan hirveesti se... toivottavasti se tajuaa, mitä tekee. Edes joskus.

" Huolestunut"

19.01.2016 16:50:09

Taidan olla aivan samaa mieltä sinun kanssa välillä jopa rupeaa ottaa päähä ku näkeeki knoita 10-13