Lahjoita
Tekstikoko Font size smaller Font size normal Font size bigger

laihduttaminen uudestaan..

Nimimerkki: 13vuotias tyttö (13)

Mä sairastin jonkunlaista syömishäiriötä kauan. Jo varmaan 11 vuotiaana alko tulla pakonmoinen halu laihuttaa. Sillon se ei menny pahaks. Vasta viime syksynä. Mä laihduin ja laihduin. Ihan parissa kuulaudessa. N. 10kg. Mä en nähny itteeni laihana ja ääni pakotti jatkamaan. Mä itkin puntarin vieressä. ”lihava” ”häipyisit vi**uun läski, etkö sä osaa laihduttaa?” ”kattoisit peiliin… miten ois illan paasto ja lenkki? etkö jaksa?” jotenki se ääni vaan tunkeutu mun päähän. Se oli pelottavaa. Ihan ku se ois ihminen joka kuiskis suoraan mun päähän.
Mä söin kerran päivässä pienen aterian lämmintä ruokaa, 5 pinaattilettua ja vettä. Sama ruoka lähes aina. Sen lisäks vaan joku hedelmä ilalla ennen nukkumaan menoa. Mä saatoin olla koko illan salilla. Treenasin ja treenasin kunnes huimas. Sit vielä juoksin kotiin pari kilsaa. Aloin kuitenki jouluna parantuu mun parhaan kaverin avulla. Mut nyt oon alkanu ahmimaan ja musta on tullu läski… lihosin takas ja vielä vähän päälle. Nyt mä haluun taas alottaa karkkilakon. Mä vähän pelkään et sorrun taas… mitä jos niin käy? Jotenki mun pää sanoo et se ois hyvä juttu. Mä saavuttaisin jotain. Kontrolloisin mun elämää koronan keskellä. Mut ehin jo hetken olla onnellinen mun kropan kanssa…
Jos joku tän päätyy lukemaan saa toki kommentoida kannattaako ex syömishäiriöisen laihduttaa? Ihan vähän vaan. Kesäkuntoon. Mun sisko sano et seki tekee niin. Voisin laihuttaa sen kanssa yhessä. Se ei varmaan päästäis mua aisoista, vaikka eihän se kaikkee tiiä. Kuulemma se kauhisteli viimesyksynä vaan kuinka laiha mä oon. Mä en taho enää ahmia. Haluun pois nälästä. Aattelin vähentää vaan sokerii vähän pois, en laske kaloreita tms. Ja nyt mä en pääse salillekkaan. Onks muut ollu joskus samassa tilanteessa ja onnistunu? Kommaa ihmeessä alas!!
Haluun vielä täs loppuun kertoo mitä syömishäiriö sai mussa aikaan. Haluun samalla muistuttaa ittelleni miks se oli niin hirveetä. Mun pituuskasvu lakkas. Musta tuli alipainonen lauta. Syrjäydyin muista. Mun itsetunto paheni entisestään. Olin normaalia kiukkusempi ja mulla oli huonot välit mun vanhempiin. Olin aina tosi väsyny ja voimaton. Onks laihuttaminen siis kaiken ton arvosta? ei kai. Mä haluun olla terveellinen. En enää tuijotella lukuja ja kateellisena iigeessä jotain laihoja malleja ja sanoa ittelle ”mun on pakko olla yhtä laiha kesällä”. Ei pidä verrata itteensä photoshopattuun!!
Ootte kaikki sopivia just tollasena

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

Kommentit

(4)

Location

tyttö 03

31.03.2020 14:17:53

Mulla oli ahmimis häiriö.. Eli ahmin karkkii esim ja mua rupee ällöttää se niin työnnän sormet kurkkuun ja oksennan (bulimia). Joo tiedän kuullostaa ällöltä. Mut joo.. Pitäkää itsestänne huolta!

13vuotias tyttö

31.03.2020 14:17:53

En ees muistanu et olin tänne kirjottanu ton ennenku nyt päädyin takas tänne.
Mut mä nykyään YRITÄN syödä n. 4kertaa päivässä. Kaks lämmintä ja kaks kylmää.
Kaikki ruuat mitä mä syön, vaan niitten kalorit pyörii mun päässä. Kävelen päivässä 5-10km ja saatan treenata tai venytellä useemmankin tunnin.
Yks päivä mä treenasin mun siskon kanssa normaaliin tapaan. Tein sit siinä lankutusta, ja ku rojahdin sen jälkeen maahan mun sisko sano jotenki tosi peloissaan toiselta puolelta huonetta mun nimee. Nostin tottakai päätä ja kysyin et mitä nyt. Se sano et mulla paistaa mukamas luut selästä ihan kokonaan ja alko tiukkaamaan multa et enkai mä laihuta. Se oli nähny mun puhelimessa kalorilaskurisovelluksen. Sanoin sit tietenki et ”en tietenkää, mitä sä selität? Tykkään olla terveellinen”. Mun sisko sit pakotti mut poistaa sen sovelluksen ja nyt vahtii mun linjoja. Lupasin pitää tänään lepopäivän mut pakko mun on varmaa jotain tehä ku tuli syötyy niin paljon. En tiiä mitä mä teen.. en suostu uskoo et mä oon sairas taikka laiha. Mul on hirveen paksut reidet ja yläkroppa.
Mua pelottaa menettää kontrolli. Mun elämä on muutenki jo haastavaa arvosanojen kans yms. Nii haluun onnistuu ees jossain. Rakastan sitä tunnetta ku nään vaan pienemmän luvun puntarissa tai oon onnistunu kuluttamaan kaiken mitä oon syöny.
Tiiän et näillä asioilla ei sais leikkii mut tää on mun selviytymistapa.. elämäntapa. Viel vähänaikaa sit mä pystyin nauttii ruuasta, ja syödä ties kuinka paljon ajattelematta. Mä olin onnellinen. Mut nyt tää on taas palannu ja ihan sama tilanne ku syksyllä...
kiitti kaikille ketä vastas tohon alkuperäseen

Aavikkokettu

31.03.2020 14:17:53

Kannattaa varmaan keskustella jonku terveystyypin kaa jos ei haluu uudestaan syömishäiriötä oot hyvä esimerkki siitä että voi parantua mut mä en anoreetikkona varmaan koskaan parannu

Anonyymi

31.03.2020 14:17:53

Sun kannattaa ehdottomasti NYT syödä hyvin sillen 2-3 lämmintä ruokaa päivässä plus aamu, väli ja iltapalat ja sitten treenaat hyvin jotenkin vaan silleen kunnolla, mutta jos sua pelottaa voit tehä niinku mä eli esim. jos ois joku karkkipäivä tai jotain ni korvata se sun lempi hedelmillä tai jollain terveellisemmällä. Mut kuitenki sun täytyy syödä, mut kans kuluttaa eli treenata eli käy vaikka 3krt viikossa lenkillä (2km-6km) ja tee ainaki 3krt viikossa jonkilainen treeni (45min-3h)
Itellä ihan näkyviä tuloksia tällasesta! Älä vaan yritä pitää mitään diettiä tai paastoa, koska sun keho tarttee liikkuakseen ja elääkseen ruokaa, joten pliis kokeile tätä!!!!!!!!