Lahjoita
Tekstikoko Font size smaller Font size normal Font size bigger

kiusattu

Nimimerkki: masentunut (18)

Kaikki lähti siitä kun menin yläasteelle. Luokat sekotettiin ja mun yks paras kaveri meni eri luokalle kun mä. Mua oltiin jo 6 luokalla kiusattu lievästi enkä ottanu sitä sillee nii tosissaan. Mut sit ku päästiin yläasteelle kaikki muuttu. Kai se lähti siitä kun en alkanu seurusteleen mun luokkalaisen kanssa ja mua alettiin pilkkaan yms. 7 ja 8 luokalla se oli ihan perus nauramista yms. Mut 9 luokal kaikki muuttu mulle alettii laitella lappui mis luki kaikkee.. istuttiin väkisin syliin, ahdisteltiin yms. Lopulta se meni siihen että en menny kouluun ja huijjasin mun äitille että mua särkee päätä, koska pelkäsin mennä kouluun kun tiesin että ne pilkkaa mua taas.

9 luokan puolessa välissä uskalsin vihdoin kertoo tästä äitille ja siitä lähti semmonen kuraattori, koulu psykologi kierre joka jatku peruskoulun loppuun ja sain myös lähetteen nuoriso psykiatrille. Kun peruskoulu vihdoin loppu (2019) mulla todettiin sinä kesänä lievä masennus, ahdistuneisuus häiriö, traumaperäinen stressihäiriö ja sosiaalisten tilanteiden pelko. Mul ei oo vieläkään kaikki ok, saan välillä paniikkikohtauksia, ahdistaa todella paljon, oon itsetuhonen yms. En ois selvinny koko yläaste ajasta ilman mun idolia joka tuki mua todella paljon kun olin yläasteella ja se oli oikeestaan ainoo ihminen kelle pystyin silleen kunnol puhuun kaikesta ja se oikeesti kuunteli. 

Haluun viel sanoo tähän et jos sua kiusataan nii sä et oo yksin, on ihmisii kelle sä voit puhuu (koulussa opettaja, kuraattori ja kotona vanhemmat), mä en ite ois ehk täs kirjottamassa tätä jos en ois uskaltanut kertoo mun äitille että mua kiusataan ja lopulta se myös helpotti mun taakkaa kun ei tarvinu enää pitää kaikkee mun sisällä vaan pysty avoimesti puhuun kuraattorille.

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *