Lahjoita
Tekstikoko Font size smaller Font size normal Font size bigger

23.04.2019 | Apu, Kiusaaminen

Kiusaaminen – Se ei ole oikein

Nimimerkki: Itsekin kiusattu (12)

Olen itse ollut kiusattu 1. luokasta 5. luokkaan saakka. Kiusaaminen ei todellakaan ikinä ole oikein. Kukaan ei ansaitse sellaista kohtelua, vaan kaikkien on saatava olla oma itsensä. Varsinkin, jos kiusaaminen menee siihen, että kiusattu alkaa viiltelemään, kuten minä aloin.

Kunpa kaikki tajuaisivat, että kiusaaminen on väärin ja kiusatulla tulee paha olo. Jos sinua kiusataan, puhu siitä ihan kelle tahansa aikuiselle esim. kuraattorille, opettajalle, vanhemmille. Jos itse olet kiusaaja, niin STOP! Lopeta, kukaan ei ole sen arvoinen, että hänen pitäisi joutua kiusatuksi.

Kaikki on samanarvoisia, tasa-arvoisuus pitää muistaa aina! Kiusaaminen ei tunnu mukavalta, itsekin sen tiedän. Edes pientä ”härnäystä” ei saisi sallia. Tänäkin päivänä minua vielä kiusataan. Minua tönitään, hattu otetaan päästä ja sitä heitellään, tavaroitani piilotellaan.

Kiusaamiseen pitäisi todellakin puuttua enemmän ja nykypäivänä kiusausta ei oteta tarpeeksi vakavasti. Itse aina puutun kiusaamiseen, jos sellaista näen. Ole sinäkin se rohkea ja mene väliin.

Se joka jaksoi lukea tänne asti, KIITOS! Jos näet kiusaamista, mene väliin. Jos et uskalla mennä itse väliin, mene heti sanomaan jollekin aikuiselle. Älä itsekään kiusaa ketään.

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *