Lahjoita
Tekstikoko Font size smaller Font size normal Font size bigger

kiusaaminen ja kaksikielisyys

Nimimerkki: haleja (13)

Moi! Oon lukenut täällä erilaisia tarinoita ja siitä sain inspiraation kirjoittaa oman tarinani tänne. En ole ennen kirjoittanut itsestäni mitään ujouteni takia. Haluan nyt kummiskin kertoa omat kokemukseni kiusaamisesta.

Mua on kiusattu oikeastaan koko peruskoulun ajan mitä mä sitä ny oon käynyt, en oo koskaan sanonut asiasta kellekkään. Mun kiusaaminen alkoi jo 1-luokalla, koska en osannut sujuvasti suomea, ja olin hiljainen sekä helppo kohde. Opin vasta 3-luokalla ymmärtämään suomea. 1-luokalla mun kiusaaminen oli pääosassa henkistä esim nimittelyä ja ulkopuolelle jättämistä mun kaksikielisyyden takia. Samaa jatkui kolmanteen luokkaan asti. Kolmannella luokalla tää kiusaaminen paheni. Muhun saatettiin käydä muunmuassa käsiksi, koska en ymmärtänyt jotain asiaa suomeksi. Neljännellä luokalla mun isä otettiin aina puheeksi kiusaamistilanteissa, koska isäni ei ole suomalainen. Mun tavaroita piiloteltiin ja joskus varastettiin. Nykyään mulla on tasan yks kaveri irl. Mulla on luottamusongelmia ja pelkään mennä kouluun. Nykyiset parhaat kaverini ovat internetistä. Mulla on myös itsetuhosuutta, paniikkia ja ahdistusta. Oon harkinnu useasti itseni tappamista koska oon saanut kuulla koulussa siitä kuinka mun pitäisi tappaa itteni ja kuinka huono ihminen olen.

Haluan sanoa muille ihmisille, että älkää kiusatko muita, koska se jättää jäljet, joittenkaa toinen tulee kulkemaan loppu elämän. Siitä ei synny mitään muutakuin pahaa oloa. Jos kiusaaminen menee liian pitkälle niin, se voi johtaa toisen kuolemaan.

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

Kommentit

(2)

Location

Tyyppä

02.07.2021 15:34:09

Olen samas mieltä.
Ei saa kiusata!

Ps. Ne on väärässä sun EI pidä tappaa ittees, ja oot saman arvonen kun kuka tahansa.
Oot varmaan ihana ihminen. :3

Anonyymi

02.08.2021 11:17:03

Tossa ei ole mitään syytä kiusaamiselle!
En ymmärrä miksi ne tollasesta kiusaa. On varmaan ite niin heikkoja, että haluaa keksiä syitä kiusata muita ihan turhaan. Älä tapa itteäs. Niillä ei oikeasti ole mitään syytä sanoa noin. Sä olet vahvempi kuin ne, koska et itse kiusaa ketään :)