Lahjoita
Tekstikoko Font size smaller Font size normal Font size bigger

06.10.2021 | Kaverit, Kiusaaminen

Kiusaaminen

Nimimerkki: Anonyymi (15)

Olen lukenut näitä tarinoita, joten sain idean, että voisin jakaa oman tarinani myös täällä. Yksi tuntemani ihminen koulussa puhui minulle pahaa muiden ja myös minun ulkonäöstä, kävelytavasta ja puhetyylistä. Miten se on hänen asiansa, jos jollain on erilainen pukeutumistyyli, jos jollain on joku sairaus tai jos joku puhuu huonosti suomea? Se oli muiden kiusaamista. Hän myös valehteli paljon ja puuttui minun tekemisiini, vapaa-ajan harrastuksiini ja jopa ulkonäkööni typerillä kommenteilla.

Älkää kiusatko ketään mistään syystä. Jos joku kiusaa, uskaltakaa puolustaa muita ja itseänne. Puuttukaa kiusaamiseen. Jos kaverinne kiusaa muita, sano heille siitä ja jos pelkäät heidän kiusaavan sinua, ei haittaa. Oletko mieluummin kiusaajien kanssa vai yksin? Luota siihen, että voit olla vahva ja jos olet kiusannut muita tai kiusaat tällä hetkellä, voit muuttua ehdottomasti. Kiusaaminen on rasittavaa, sattuu, jättää välillä jäljet ihmiseen, häiritsee elämää ja voi jopa saattaa ihmisen itsemurhaan. Se olisi surullista. Miettikää joka ikinen lause jonka sanotte tarkkaan! Jotkin ihmiset ovat herkempiä ja jotkin eivät niin herkkiä. Herkkyys ei tarkoita, ettei ihminen olisi vahva.

Nyt elämäni on niin hyvä kuin on ikinä ollutkaan ja kotona varsinkin kaikki on tosi hyvin 🙂 Kiitos kaikille ihanille ihmisille <3

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *