Lahjoita
Tekstikoko Font size smaller Font size normal Font size bigger

Käyttävätkö huumeet sinua?

Nimimerkki: Käääääyttäjä (24)

Moi, oon 24 v nuori mies, jolla kosahti asiat käsiin muutaman vuosi sitten… Kavereiden kanssa alettiin ryyppäämisen ohella käyttää mm kannabista. Oltiin varmaan jotain 15-vuotiaita (just päästy peruskoulusta.) Sitten jossain kohtaa käytön määrä kasvoi enemmän ja siitä tuli enemmän arkisempaa. Myös muut aineet mm ekstaasi, amfetamiini, rauhottavat ja muut kaikki ”pillerit” yms.

Mulla oli ennen käyttöä + käytön aikana pyyhkinyt elämä suht hyvin. Jossain kohtaa kuitenkin kun käyttöä oli jatkunut muutaman vuoden suht tiheänä, tuli masennuksen kaltasia tiloja ja muita psyykkisiä ongelmia. En koskaan hakenut hoitoihin tai muihin vastaaviin.. Ehkä aattelin sillon et onhan kaikki ihan suht hyvin vaikka nyt jos oisin saanut päättää, niin olis pitänyt itse olla rohkee ja puuttua asiaan paremmin.. Kun täytin 18 alko mennä lujaa ja kunnolla (tietty kuuluu ikään et joillain astetta lujempaa). Ja tuli myös subut ja amfetamiini vahvasti kuvioon. Subusta sain jollakin tapaa ”hyvän” pakokeinon arjen murheista. Tykkäsin subusta ja muista vahvoista opiaateista heti muutaman käyttökerran jälkeen.

Aloin noin 19-vuotiaana seurustelemaan tytön kanssa kenet olin aina halunnut. Meillä meni hyvin, olin korviani myöten just rakastunu. 🙂 Menin armeijaan siitä jossain kohtaa, sain kamankäytön lähes lopetettua. Ja puolen vuoden aikana inttiä käydessäni käytin kaks kertaa, ja sitä aikaa pidän vieläkin onnellisimpana aikana mitä hetkeen on ollu mun elämässä. Intti loppu, muutettiin yhteen, duunissa suju mukavasti, tuntu hiton kivalta kun asiat suju kivasti. Kunnes.. Huumeet tuli taas hiljaksiin kuvioihin. Viikonlopun rallit lähti käyntiin ja taas painettiin pääosin alkoholin, amfetamiinin, ekstaasin, lääkkeiden, subun ja uusien muuntohuumeiden kanssa. Jossain kohtaa runsas käyttö alko taas ahdistaa ja aattelin tyhmänä että jos jatkais enemmän subu/opiaattilinjalla.. Työpäivätkin alko sujuu niin pirteesti, ilosesti ja kevyesti subun, myös amfetamiinin voimilla.

Lopulta alko monet asiat pikkuhiljaa menee päin vi***a… Salailin käyttöäni kaikilta. Tyttöystävältä, vanhemmilta ja parhailta kavereilta. Tuli elettyy ns ”kaksoiselämää”.. Toinen puoli johon kuulu: kämppä, tyttöystävä, perhe, kaverit, työt ja kaikki hyvä elämä. Toisella puolella nää toiset ”kaverit”, eli ne jonka kanssa käytettiin ja ketä myi kamaa…

20-24v on tullu käytettyä päivittäin subua, ja 22-24 päivittäin subun ohella amfetamiinia. Oon ollu tosi hukassa tän mun riippuvuuden kanssa, en haluis käyttää tai olla täs tilanteessa mut silti jotenkin päädyn sitä jatkuvasti hankkimaan ja käyttämään. En mä saa niistä minkäänlaista ”iloa” irti enkä oo pitkään aikaan saanu. Jossain kohtaa ongelmia alko vaan tulee enemmän ja enemmän. Se paras tyttöystäväkin lähti, kämppä lähti, perheen kanssa välit päin mäntyy, monet hyvät kaverit lopettanu yhteydenpidon tän takia, pikalainoja yms muita lainoja tuhansia.. Katkoille menny kaks kertaa, mutten saanu kummankaan tuottaa tulosta…

Ois todella hienoo jos sais jonkun esim nuoren vakuuttuneeks siitä että ei kande lähtee mukaan noihin huumekuvioihin koska osalla se lähtee sellaseen suuntaan joka pilaa helposti elämän. Ja myös aiheuttaa omille läheisille tuskaa. Ihmisiä kuolee noihin nuorena. Ja vaikka se oiskin ”harvinaista”, voi se tulla kenen vaan kohalle. Monet mua vanhemmat käyttäjät on koittanu useesti itsemurhaa, aattelin joskus et miks sellasta? Mut kyl nyt ymmärrän heitäkin jo vähän paremmin.

Ois tarkotus tsemppaa itteeni kunnol että saisin elämäni järjestykseen. En mä ainakaan keksi mitään asiaa jota jäisin kaipaa tästä helvetistä. Mikään huume tai muu päihde ei anna pakokeinoa huonoista asioista, ne pitää käsitellä sellasena kun ne on. Ajan kanssa asiat loksahtaa paikalleen.

En tiiä oliks tässä ”tarinassa” mitään pointtia mut tälle tielle en haluu kenenkään lähtevän.

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *