Lahjoita
Tekstikoko Font size smaller Font size normal Font size bigger

Kaikki hyvin.

Nimimerkki: särkylääke (16)

Mulla on kaikki hyvin.
Mullaonkaikkihyvin.
Mulla on KAIKKI hyvin.
Mulla. On. Kaikki. Hyvin.

Ehjä perhe, rakastavat vanhemmat, läheinen suhde kaikkiin kahteentoista sisarukseen, ihana oma koira. Ystäviä, koti, mahdollisuus toteuttaa unelmiaan.

Ja silti mä hitaasti vaivun pimeyteen, piilottelen punaisia viivoja ihossani, vastustan halua painaa puukko kurkulleni tai hypätä iltalenkillä rekan alle. Itken öisin, kun kukaan ei kuule. En saa unta. Huolehdin itsemurhaa yrittävästä ystävästä, vaikka tämä torjuu minut ’läpällä’ kerta toisensa jälkeen.

Mulla on kaikki hyvin.

Ja silti ainoa asia, miksi edelleen herään aamuisin, on se rakas karvatassu. Ja ne sisarukset, joille olen kuin ilmaa tai vastaavasti se tyyppi ketä voi haukkua milloin vain.

Mulla on kaikki hyvin.

Mutta en ole kenellekään mitään. Se pieni ihmisraukka, joka herää aamulla silmät turvonneina. Se jota veli voi milloin tahansa sanoa ’lapselliseksi’ ja ’kusipääksi’ ja ’itsekkääksi’. Se, jota ei koskaan tarvitse kutsua mukaan muiden siskojen yhteisiin juttuihin. Se, joka osaa vähän tuota ja vähän tätä kohtalaisesti. Se, jonka peilikuva näyttää vähintään yhtä kauniilta kuin kuollut märkä rotta.

Se, joka ei koskaan koe tulevansa kuulluksi.

Mulla on kaikki hyvin. En mä vois hypätä rekan alle. Lääkepurkki on kaapin toiseksi ylimmällä hyllyllä.

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

Kommentit

(3)

Location

Tuuli Nuortenlinkistä

03.05.2019 10:17:20

Kiitos särkylääke tarinastasi!

Kirjoitat tarinassasi kipeistä ja isoista asioista. Haluun heti tähän alkuun sanoa, että sulla on väliä! Oot ainutlaatuinen sinä <3

Sun ei tartte yksin pärjätä ja esittää muille, että näin on. Kukaan ei pärjää loputtomasti yksin, vaan kaikki tarvitsee jossain kohtaa elämäänsä apua ja tukea ja se on ihan ok. Suurta rohkeutta on ottaa apua vastaan ja oon varma, että sellanen rohkeus löytyy susta: oothan ollut myös upeasti tukena sun ystävälle!
 
Hienoa, että ystävälläsi on sinut huolehtimassa, mutta yhtä tärkeetä on huolehtia sun hyvinvoinnista. Olisko sulla joku luotettava aikuinen kodin ulkopuolella, jolla rohkaistuisit kertomaan sun ajatuksista? Se aikuinen voi olla esim. kuraattori, terveydenhoitaja, kaverin vanhempi, harrastuksen aikuinen tai oikeesti kuka vaan, jolle sun olis helppo puhua!

Jos kasvokkain asioista puhuminen tuntuu vielä liian vaikeelta, voit aina käydä sekasin-chatissa juttelemassa tai laittaa esim. Nuortenlinkin neuvontaan viestiä. 

Tärkeintä on, ettet jäisi yksin näiden ajatusten kanssa, koska tukea kyllä on, kunhan uskaltaudut ottamaan sitä vastaan.

Ja ihanaa, että sulla on kaiken tän keskellä rakas karvatassu <3

Ei nimeä

24.11.2021 17:22:25

Tätä oli mukava lukea. Siis sillä että huomaan etten ole ainoa, että on muitakin kaltaisiani ihmisiä, ja etten ole yksin asian kanssa. Tämä tarina sai minut tuntemaan ahdistusta, surua ja iloa. Sait minut hymyilemään ja se vaatii paljon vaikean masennukseni takia.

Xombimutsi

29.11.2021 15:46:30

Vaikka tää oliki ihan real life- tarina, niin silti, WAU. Tää sai mut melkei itkemään, nauramaan ja huutamaan mut en tehny nii ku muuten äiti varmaa luulee mua mielisairaaks:D.Tää on niin, mikähän on hyvä sana....kaoottinen, surullinen, kerrassaan niin kauhea elämä sulla on ollu tähän asti. Sori jos toi pahotti sun mieltä, mutta et sä ansaitse tommosta elämää. Hyvää loppuelämää, mä tarkotan tätä ihan oikeesti