Lahjoita
Tekstikoko Font size smaller Font size normal Font size bigger

Itsetuhoisuus ja ahdistus

Nimimerkki: Screwedup (12)

Kun olin todella huonovointinen 7-vuotiaana. Olin kitukasvuinen enkä jaksanu tehä mitään. Mä en keksiny mitään tapaa helpottaa mun kipua, nii aloin viillellä.
Myöhemmin mulla todettiin keliakia ja aloin syömään ruokaa joka ei tehny mua sairaaks. Mut se kipu ei ikinä helpottunu.

Oon ollu viimeset 6 vuotta kivussa, joka päivä. En enää ees reagoi siihen tai muuhun fyysiseen kipuun. Ja siks viiltelen vieläkin. Mulla on tosi paha ahdistus, joka ei todellakaan auta mitään. Oon myös tosi erilainen kun muut. Mun päässä on vaan liikaa tietoo ja tilaa kaikelle.

Nään myös asioita, mitä muut ei.  Esim. Mun huoneen nurkassa on usein tummapukunen mies, ilman naamaa, joka painostaa mua viiltämään. (Mulla ei oo skitsofreniaa.)
Oon yrittäny tappaa itteni 4 kertaa ja harkitsen viidettä.

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

Kommentit

(3)

Location

Nuortenlinkki

22.02.2020 22:30:00

Kiitos että kerroit tilanteestasi, asioista puhuminen ja kirjoittaminen usein auttaa ja se on myös mahdollisuus saada apua. Tosi ikävä kuulla jatkuvista kivuista! Toivottavasti lääkärit keksisivät keinon hoitaa niitä sinun kohdallasi paremmin crying

Meissä heräsi huoli, kun kerroit että olet yrittänyt itsemurhaa ja harkitset vielä uutta yritystä. Oletko kertonut kenellekkään ajatuksista ja tunteistasi? Vanhemmille? Joskus vanhemmat eivät tiedä tai ymmärrä ja siksi on tärkeää kertoa tunteista vanhemmille suoraan. Tai jollekkin muulle luotettavalle aikuiselle, vaikka kouluterkkarille tai koulukuraattorille?

Meissä heräsi hyvinvoinnistasi niin iso huoli, että meidän piti kertoa tästä viestistä myös viranomaisille - se ei kuitenkaan tarkoita mitään pahaa, heidän tarkoituksensa on auttaa! Toivomme vain, että pystyisit kertomaan jollekkin ajatuksistasi ja saisit apua. Yksin ei tarvitse asioita pohtia, vaan tukea on kyllä saatavissa!

Meillä on Nuortenlinkissä myös neuvontapalvelu, jossa voit halutessasi kertoa vielä tarkemmin tilanteestasi: https://nuortenlinkki.fi/nettineuvonta/kirjoita-kysymys

Lisäksi jos olo tulee tosi pahaksi, niin suosittelemme soittamaan heti esimerkiksi Suomen Mielenterveysseuran valtakunnalliseeen kriisipuhelimeen 01019 5202.

Paljon jaksamista sinulle, paremmat ajat koittavat kyllä! heart

Deimian Daniel

11.06.2021 12:56:04

Samaistun täysin. Mutta älä tapa itseäsi. Olo tulee paranemaan vielä! <3

Anonyymi

12.10.2022 19:30:30

Tää on vaan liian surullista aloin itkee, mutta tsemppiä koita kestää vaikka se onkin hankalaa <3