Lahjoita
Tekstikoko Font size smaller Font size normal Font size bigger

idiootti ja kiusattu osa 2

Nimimerkki: auttakaa muo (12)

Mua on kiusattu jo vuoden verran. Oon alkanut pikkuhiljaa menettämään kaverini ja välit muihin ihmisiin. Mulla ei ole enää ketään mun elämässä, kelle voisin puhua mun viiltelystä. Mun isä kuoli 2016. Nykyään oon vaan miettinyt itsemurhaa ja viiltelyä. Mulla on arpia todella paljon.

Menetin kaverini viiltelyn takia ja olen yksinäinen. Mua ei enää huolita mihinkään. Mun parhaat kaverit rupes kiusaamaa mua. Ja mä haluisin kuolla.

Mä en enää saa mitään iloa mönkkärin ajamisesta ja mua ei ees kiinnosta enää ajaa. Musta tuntuu, että mulla on masennus, koska mulla on masennusoireita. Esim. nukkumisvaikeuksia ja keskellä yötä heräilyä, alakuloisuutta, surumielisyyttä, epätoivoa, ruokahalu hukassa.

Mulla on psykiatrista hoitoa, mutta se ei ole auttanut ja mua kiusattiin koulussa adhd:n, ja add:n eli keskittymishäiriön vuoksi. Oon nyt viillellyt tosi syviä haavoja. En haluisi mennä ikinä minnekään, koska en haluu huolestuttaa sukulaisia mun takia. Jouduin myös melkein osastolle kesän alussa masennuksen ja viiltelyn takia. Vaikka masennusta ei ole todettu, niin aion hankkia ajan lääkärille.

Mulla ei oo ketään kenen kanssa puhua. Alussa sanoin, että mulla ei oo kavereita, mutta mulla on vaan 2 kaveria ja toiselle voin vaan puhuu mun asioista. Ois kiva, jos joku ymmärtäisi mua hyvin. Tuntuu siltä, että kukaan ei ymmärrä mua.

Kiitos, jos jaksoit lukea.

PS. AUTTAKAA MUA OIKEESTI. 🙁

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

Kommentit

(1)

Location

Julia Nuortenlinkistä

09.07.2019 10:31:47

Moikka ja kiitos tarinastasi!

Huolestuimme sinusta jo viimeksi, kun kirjoitit meille tarinasi. Olemme edelleen huolissamme, sillä kerrot masennusoireistasi ja itsetuhoisuudestasi sekä siitä, ettet koe oikein voivasi puhua huolistasi kellekään.

Hienoa, että olet jonkinlaisen hoidon piirissä ja haluat apua tilanteeseesi. Kertomasi perusteella ja hoitokontaktistasi sen enempää tietämättä vaikuttaisi kuitenkin siltä, että tähän mennessä saamasi apu ja tuki ei ehkä ole ollut tarpeeksi tehokasta tai riittävää suhteessa tarpeisiisi. 

Kerroitkin aikovasi varata ajan lääkärille, ja me täällä Nuortenlinkissä toivomme todella, että rohkaistut tekemään sen. On tärkeää uskaltaa vaatia tarvitsemaansa apua, sillä valitettavasti muut eivät aina huomaa avunhuutojamme niin helposti kuin toivoisimme. Tähän voit pyytää avuksi myös jonkun luotettavan aikuisen, joka voisi auttaa varmistamaan, että auttavat tahot huomaavat tilanteesi vakavuuden. 

Voisit myös esimerkiksi harkita hakeutumista kuntasi nuorisoasemalle, jossa eri alojen ammattilaiset auttavat nuoria muun muassa mielenterveysasioissa. Tiedot lähellä sijaitsevista nuorisoasemista ja niille hakeutumisen ehdoista ja ajanvarauskäytännöistä löytyvät oman kuntasi nettisivuilta. 

Joskus ajanvaraukset menevät terveyskeskuksissa pitkälle, mutta oma tilanne saattaa tuntua epätoivoiselta ja ajatukset pyöriä vain itsetuhoisuuden ympärillä. Silloin voit hakeutua myös paikkakuntasi terveyskeskuksen päivystykseen. Itsetuhoisten aikomusten käydessä ylitsepääsemättömiksi on soitettava hätänumeroon, jos päivystykseen ei ole mahdollista hakeutua itse. 

Muistathan myös erilaisten nettipalveluiden ja keskusteluapua puhelimen välityksellä tarjoavien tahojen olemassaolon? Sekasin-chatissa voit jutella tilanteestasi nimettömästi ammattilaisen kanssa ja MIELI ry:n kriisipuhelin päivystää miltei vuorokauden ympäri. Nuorten Mielenterveystalon sivuilta löydät lisää ohjeita hoitoon hakeutumisesta sekä Vapaaksi viiltelystä -omahoito-ohjelman. 

Kukaan ei ansaitse yksinäisyyttä ja toivottomuuden tunteita eikä kenenkään pitäisi joutua turvautumaan itsensä satuttamiseen. Siksi haluammekin sinun tietävän, että sinusta välitetään, ja että tämä on jotakin, mistä sinun on mahdollista selvitä.