Lahjoita
Tekstikoko Font size smaller Font size normal Font size bigger

25.05.2020 | Masennus

Hyvin ei mene

Nimimerkki: Oon hajalla (14)

Mulla ei mee kovin hyvin nytten. En haluu valittaa mutta halusin vaan puhua tästä jollekkin kun ei oo oikein ketään ihmistä jolle voisin puhua. Ei kukaan uskaltais kuunnella tai sitten ne ei ymmärtäisi.
Mitä mulle sitten kuuluu? Noh, aika huonoa. Mulla on ollut nyt koko tän karanteenin ajan jokapäivä paha olla. Ja nyt kun tää karanteeni loppu niin ei oo helpottanut. Oikeestaan vaan pahentunut koska lähes pelkään joitain ihmisiä. Se on vaikea selittää mutta oon vaan tosi väsynyt, mikään ei oikeen kiinnosta yms. Mulla on aika paljon itsetuhoisia ajatuksia. Välillä tuntuu että elän täällä vaan mun perheen ja kavereiden takia. Ja oon yrittänyt satuttaa itteäni harpilla. Ei onnistunu :/
Oon tosi ujo ja lähes pelkään joitain ihmisiä. Yks syy miks inhoan itteäni. Muutenkin tunnen itteni tosi rumaksi ja niin. Oon sulkeutunut mun kavereilta ja mun perheeltä tän asian kanssa koska koen itteni erilaiseks. Kuka muka haluais olla jokapäivä rikki, uupunut, väsynyt elämään ja itsetuhoisia ajatuksia päässä ?
Pelkään että ihmiset tuomitsisi mut tai ehkä jopa hylkäisi mut koska oon ”erilainen.” Oon tehnyt täälä mielialakyselyn ja on tullu kaks kertaa (pidin viikon väliä ja tein sen sitten uudestaan) vaikea masennus. Käyn psykologilla ja se sano että mulla on lieviä masennuksen oireita koska en kerro sille kaikkea. En läheskään. Oon välillä harkinnu soittaa kriisipuhelimeen mutta se on aina jäänyt.
Hmm anteeks sekava avautuminen mutta se oli tarpeeseen.

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

Kommentit

(3)

Location

Se joka sanoo aina että kaikki on hyvin vaikka ei oo.

25.05.2020 16:20:26

Hei.
Mul on tosi paljon sama juttu ku sullaki. Tosin en oo ollu karanteenis enkä oo menny puhuu psykolokille (mut oon kyl harkinnu sitä, mut siin mietityttää se et kertooks ne sit vanhemmille, koska en haluis et vanhemmat tietäis.) Mä oon iteki yrittäny viillellä, mut koskaa ei oo onnistunu. Enkä oo kyl yrittäny ranteesee koska pidän tosi paljon lyhyt hihasii ni sit vanhemmat näkis ne ja sit ois kaikki turhaa. Mul on yks tosi hyvä kaveri. Voin puhuu sille näist jutuist jos oikeesti tarvii. Ni neuvosin et jos sul on sellai tosi hyvä kaveri ni puhuisit sille näist jutuist. Voin oikeesti sanoo et se auttaa. Tosin mul on ny kyl alkanu mennä taas asiat alaspäin kesäloman jälkee. Ja muute oon iteki tehny masennus testin ja vastaus oli. Mikäs muukaa ku vaikee masennus. Ja sit oon tehny ahdistus testin ja siin oli iha sama vastaus. Ja joo, mä pidän itteeni rumana ja kaikkee muuta.
Mut joo pointti oli et pidä itestäs hyvä huoli sillä asiat menee viel ylöspäin.( vaikkei ne mul meniskää.)
Oot arvokas sellasena ku oot??

?

25.05.2020 16:20:26

Hei! ?
Onpa kurjaa. Kerro psykologille kaikki. Ihmiset ovat erilaisia ja jokaisella on oikeus olla sellainen kuin on. Monilla meni varmaan karanteenin aikana vähän huonosti, kun piti olla koko ajan kotona ja ei nähnyt kavereita.
Laita viestiä esim. tänne Nuortenlinkkiin tai Verkkovinkkikseen tai mene juttelemaan kuraattorin kanssa.
Älä huoli, kaikki kyllä järjestyy! ♥️
Tsemppiä! ❤️

Anonyymi

25.05.2020 16:20:26

Ymmärrän hyvin. Itsekin olen käynyt psykologilla masennuksen takia, mutta paras neuvo mitä voin antaa on että ole avoin psykologillesi. Hän juttelee paljon ihmisten kanssa jotka käyvät samoja asioita läpi. Hän ei tuomitse eikä hylkää sinua vaan yrittää parhaansa ymmärtääkseen ja auttaakseen sinua: mutta hän voi auttaa parhaiten, jos olet avoin. Tiedän että se pelottaa valtavasti ja tekisi mieluummin mitä tahansa muuta, mutta se kannattaa, ja kun on avoin niin on paljon kevyempi olo. Tästä on hyvä lähteä elämässä ylöspäin.