Lahjoita
Tekstikoko Font size smaller Font size normal Font size bigger

Harrastuksesta rohkeutta

Nimimerkki: Sopuli (15)

Olen ollut koulukiusattu jo monta vuotta. Kaikki alkoi toisella luokalla, kun asuimme perheeni kanssa vielä pienellä paikkakunnalla. Olin luokkamme pisin, hieman ylipainoinen ja r-vikainen. Monet luokkalaiset kiusasivat minua, etenkin pojat, mutta ihme kyllä tyttöjäkin oli mukana kiusaamisessa. Kolme vuotta vanhempi veljeni kävi samaa koulua ja hänkin osallistui jonkun verran minun nimittelyyni kavereidensa kanssa.

Neljännen luokan lopussa muutimme perheeni kanssa vähän isompaan kaupunkiin. Luulin että koulun vaihdos, uudet ihmiset ja uusi paikkakunta muuttaisivat tilanteen mutta toisin kävi. On vaikea tulla valmiiseen luokkaan vieläpä kesken lukukauden. Onneksi uudesta koulusta sain heti uuden ystävän.

Kiusaaminen uudessa koulussa alkoi viidennen luokan alussa. Kiusaaminen oli enemmän vihaisia katseita ja puheita kuin tekoja. Samaa rataa jatkui koko ala-asteen ajan. Kiusaajat olivat vuoden vanhempia kuin minä sekä pari saman ikäistäkin.

Yläasteelle tulo helpotti paljon. Siellä ihmiset olivat ehkä vähän kypsempiä kuin ala-asteella, mutta kiusaaminen alkoi melkein heti yläasteen alettua, sillä vuoden vanhemmalla luokalla oli ala-asteen kiusaajat. He kiusasivat katseillaan ja puheillaan.

Kun kahdeksas luokka alkoi, kiusaaminen väheni. Kahdeksannen syksyllä kouluumme tuli pari ihmistä Taekwon-Do Akatemiasta näyttämään millaista harrastus on. Uusia harrastajia siis kaivattiin. Laji näytti kiehtovalta ja kiinnostavalta, joten otin yhteyttä ja menin treeneihin. Ihastuin lajiin täydellisesti.

Nykyään kiusaaminen jatkuu edelleen, mutten jaksa enää kiinnittää siihen niin paljon huomiota kuin ennen. Taekwon-Dosta saan paljon rohkeutta, vaikken ole tarvinnut käyttää sitä elämäni oikeissa tilanteissa.

Haluaisin tarinani kautta sanoa, ettei kaikki aina mene aina kuin elokuvissa, mutta uskalla kokeilla uutta, ja näytä kiusaajille.

Kiitos kun luit! 🙂
 

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *