Lahjoita
Tekstikoko Font size smaller Font size normal Font size bigger

Haluan vain olla laiha

Nimimerkki: Haluun olla luuranko (13)

Hei, oon 13 v tyttö  ja tästä kesästä lähtien mulla on pyöriny päässä laihtumisen halu. Se ei aina ollu niin, kun olin pienempi söin aina ihan mitä vaan karkkia ja kaikkea mahdollista roskaruokaa enkä välittänyt siitä sen enempää. Mutta nyt aina kun katson peiliin musta tuntuu että mua tuijottaa takaisin läski olio, aina kun syön mulla on epämukava olo, mietin kuinka monta kaloreita ja rasvaa siinä on ja tuntuu et lihoon 10 kiloo.
Koitan vältellä ruokaa, en syö aamupalaa, enkä joskus iltapalaakaan, valehtelen että söin koulussa, ja jos syön mitään karkkia tuntuu aivan kun olisin tehnyt pahimman rikoksen. Pidän ruoka-päiväkirjaa johon merkkaan aina mitä ja milloin syön. Jos onnistun syömään vaan kerran päivassä (eli vaan päivällisen) se tuntuu aivan upealta saavutukselta. Mutta välillä mulla on kamala nälkä ja vatsaan sattuu aivan vitusti, joten syön vaan että kipu lähtisi, oon koittanu oksentaaki pari kertaa mut en onnistunut.
Mä näen jotkut tytöt mun koulussa jotka ovat niin laihoja, niin pienikokoisia, niin kauniita, ja haluun olla niinku ne. Se on epäreilua, miksi he olivat niin laihoja vaikka söivät mitä tahansa, mut mä en ollu? Ja ne jotka eivät syö, ainakin pystyy hillitä itteensä…
Mä vaan haluun että mun kylkiluut näkyis, että mun vatsa olis aivan tasainen, että mulla olis jalka-väli, että mulla olis laihemmat jalat ja pienempi peppu. Haluun olla laiha ja kaunis… mut oon 152 cm ja 47 kiloo, haluun laihduttaa ainakin 7 kiloo. Mä en oikeesti tiiä mitä mä teen, tää alkaa ahdistaa, mut en haluu pyytää apuu koska sit mut pakotetaan syömään.

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

Kommentit

(4)

Location

Anonyymi

14.11.2019 07:45:27

Voin samaistuu..

Nuortenlinkki

14.11.2019 07:54:00

Moikka!
Kiitos tarinastasi. Joskus nuorella kehonkuva vääristyy ja nuori näkee itsensä lihavampana kuin oikeasti on. Täältä voit luke lisää kehonkuvasta ja siihen liittyvistä syömishäiriöstä:  https://nuortenlinkki.fi/tietopiste/tietoartikkelit/mielenterveys/syomishairiot/... Tärkeää on, että et jäisi yksin tämän asian kanssa. Laittaisitko vaikka nettineuvontaamme viestiä, niin mietitään asiaa yhdessä? Täältä neuvontaan: https://nuortenlinkki.fi/nettineuvonta

Anonyymi

02.12.2019 20:22:56

Kuukautiset jäävät pois/eivät ala, kun painoa on alle 45kg.. ja noi toivomasi asiat ovat usein genetiikasta kiinni. Pienikokoisuus ja jalka-väli esimerkiksi. Niihin ei voi vaikuttaa itse. Toki liikunta auttaa terveen kehon saamiseen, mutta senkin kanssa täytyy muistaa syöminen, muuten keho syö itseään, eikä se ole millään tapaa kaunista, kun on riuhtuneen näköinen, silmät kuopalla ja untuvakarvoitus peittää ihon, yrittäessään pitää kehon lämpimänä.
Noiden mittojen mukaan olet ihan normaalipainoinen, eikä siis mitään tarvetta laihduttaa. Tuon ikäisenä kannattaa harrastaa mieluisaa liikuntaa, mikä edistää oikeanlaista kehon kehittymistä. Ja auttaa psyykkiseen hyvinvointiin. Syö ihmeessä terveellistä ruokaa, ja välillä ei niin terveellistä (niin kroppa ei totu pelkkään lean mealiin). Mutta älä oksentele tahallaan saatika yritä. Vatsahapot pilaa hampaat ja ruokatorven, ja hajukaan ei ole miellyttävä.
Ansaitset nauttia elämästä!

11 v tyttö

27.10.2022 19:18:18

Voin samastuu tähän hyvin paljon, kun oon ollu pienestä lähtien vähän iso kokosempi kun muut ja tällä hetkellä oon 11 vuotias ,oon 155cm pitkä ja mä painan viimesen terkkarikäynnin mukaan 49,4 kg ja mulla on joka päivästä vielä entistä epävarmempi olo ja tarviisin kavereita jotka oikeesti tukee mua .