Lahjoita
Tekstikoko Font size smaller Font size normal Font size bigger

Eronneet vanhemmat

Nimimerkki: Yeet (16)

Mooi 🙂 mun koko elämä on ollu aika stressaavaa ja ahdistavaa. Mun vanhemmat erosi, kun olin 4-vuotias eli n. 12 vuotta sitten. Kunnollista syytä en itsekään tiedä, mutta tiedän, että välit ei ainakaan ole äidillä ja isällä ollut eron jälkeen hyvät. Kun sulla on kaksi kaveria, jotka ei tykkää toisistaan, kummatkin puhuu sulle pahaa sun toisesta kaverista. Et haluaisi sanoa kummastakaan kaveristasi pahaa ja joudut kuuntelemaan toisten haukkumista ja ”dissaamista” koko ajan. Tuo tunne on ollut mulla koko elämäni ajan.

Äiti puhuu isästä ja tämän vaimosta pahaa, isä ja tämän vaimo puhuu äidistä pahaa. Tuntuu kuin olisit riidan keskellä etkä pääse pois. Et tiedä ketä enää uskoa, kun kummatkin puhuu samoista asioista ihan eri tavalla. Tuntuu kuin sun pitäisi olla jomman kumman puolella. Olen samassa tilanteessa edelleen.

Toivon, että uskaltaisin sanoa kaikille kolmelle suorat sanat ja kertoa mitä mieltä oikeasti olen, mutta en uskalla. En tahdo, että kukaan loukkaantuu, vaikka minua kohtaan tässä toimitaankin väärin ja minua pitäisi kuulla asiassa. Ystäväni ja poikaystäväni ovat auttaneet mua asian kanssa tosi paljon ja oon tosi kiitollinen <3

Jokainen joka tämän lukee ja jonka isä ja äiti ovat eronneet, toivon että teillä menee hyvin vanhempien erosta huolimatta. Minäkin aluksi ajattelin, että kaikki on ihan ok, kunnes aloin tajuamaan kuinka surullinen oon aina ollut tän asian takia. Tajusin tän asian varmaan kolme vuotta sitten.

Kiitos, jos jaksoitte lukea arvostan todella paljon <3

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

Kommentit

(2)

Location

Pisto sydämeen

18.01.2019 20:39:27

Hei, kiitos kun kirjoitit tänne. Tunnistin tekstistäsi niin paljon samanlaisuuksia omasta elämästäni, että ihan kipeää otti. Minua on helpottanut vain se, että olen niin sanotusti nostanut kissan pöydälle ja kertonut ihan suoraan mitä tunnen ja ajattelen. Se on pelottavaa, mutta tukahdutettuna oleminen oli vielä rankempaa. Kannustan sinuakin rohkeasti ottamaan asian puheeksi tai pyytämään jonkun tueksi näistä puhumaan. Voimia sinulle, osaat hienosti kuitenkin tunnistaa itsestäsi nämä asiat.

Anonyymi

20.01.2019 14:40:59

Suosittelen ehdottomasti puhumaan! Kannattaa edes yrittää! Se on varmasti todella vaikeaa, mutta kun saat kerättyä voimia niin puhu. Kerro kaikki sun tunteet ja mitä oot ajatellu ja miltä nyt tuntuu. Ehkä ne sitten kuuntelee sua ja lopettaa ikäänkuin sun välikappaleena pitämisen, koska niin niiden pitäis tehdä ! Terv. Tyttö jonka vanhemmat on eroamassa