Lahjoita
Tekstikoko Font size smaller Font size normal Font size bigger

En kestä enää kauaa.

Nimimerkki: Se johon kaikki on pettyneit (14)

Hei. Oo lukenu täält tosi paljon muiden tarinoit ja oon samastunu niihi paljo. Mun tarina… se kertoo masentuneest ja luultavasti ahistuneest tytöstä, joka ei nää itellään tulevaisuutta. Kuten täs varmaa näkyyki oon 14-vuotias ku kirjotan tätä. Mun masennus ja ahistus johtuu luultavasti siitä et oon kakkosluokalle mentäes muuttanu perheen kaa maalle ja samal vaihtanu kouluu. Joka on tietenki johtanu siihe et oon jääny ilman kavereit ku must on tullu bussioppilas ja oon muutenki ollu isompi ku muut niiku oon kyl nytki, mut kyl se luultavasti johtuu myös siitä et oon huono tutustuu. Enkä oon sosiaalinen ihminen. Joten nii. Varmaa kolmee vuotee mul ei ollu kavereit ja niist kahtena vuotena mua kiusas yks poika varmaa sen takii et oon nii jättiläinen ja ruma muihin tyttöihin verrattuna. Muut oli tosi keijukaisii.
Sit ku siirryin siit uutee kouluu ni aloin saada kavereit, jotka mul on nyki kaverein ja yks on tosi läheinen ystävä. Seiskalle mentäes sain uuden ystävän ja tulin enemmän ulos mun kuorest. Mut seiskal mä myös äkkäsin mun masennuksen ja ahistuksen. Sillo se oli helpompaa, mut ny ku oon kasil se on alkanu painaa päälle tosissaa. En tiiä kuinka kauan oikeesti kestän sitä enää. Mä en oo viillelly, mut oon harkinnu sitä muutaman kerran ja kerran oikeesti yritin mut ei tullu mitää. Kerran mietin et voisin hakee koulun terkalt apuu, mut en haluis et vanhemmat tietää. Jos meen kertoo terkalle ja hakee apuu ni kertooks ne vanhemmille? Muutaman kerran oon jo halunnu kuolla tosissani. Must on monesti tuntunu et kaikki ihmiset jotka tuntee mut on muhu vaa pettyneit. En tuu luultavasti kestää kasiluokan loppuu ni voisko joku kertoo et täst voi selvitä.?
Ja muistakaa: ootte kaikki hyvii sellasina ku ootte?

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

Kommentit

(9)

Location

anonyymi08

02.10.2020 11:20:25

must tuntuu et todellakaa kaikki ei oo pettyneit suhun. emmääkää oo kauheesti tulevaisuutta nähny 4luokan jälkee mut voimii iha sikana ny sinne

Anonyymi

02.10.2020 11:20:25

Moi! Samaistun kertomaasi tosi paljon. En oo nauttinut elämästä vitosluokan jälkeen kovinkaan paljoa. Lukiossa kaikki helpottui vähän: sain ympärilleni välittäviä ihmisiä ja hyviä kavereita. Sekään ei kuitenkaan ollut ratkaisu kaikkiin ongelmiin.
Elämä helpottuu kyllä, mutta anna sille aikaa! Kuten fyysisen haavan parantumisessa kestää, niin kestää henkistenkin haavojen parantuminen. Parantuminen on prosessi, joka ei tapahdu yhdessä yössä. Mutta vielä se aurinko paistaa risukasaankin, oikeasti!
Myös jo se, että harkitset hakevasi apua kertoo paljon. Itse jättäydyin yksin ongelmieni kanssa ainakin 5 vuodeksi. Tärkeintä on löytää joku, joka kuuntelee ja vähintäänkin yrittää parhaansa ymmärtää sinua. Oli se joku vaikka serkku, kaveri tai koulun henkilökuntaa (kerro vaikka vahtimestarille jos siltä tuntuu)!

Anonyymi

02.10.2020 11:20:25

älä veraa ittees muihin vaan luanteella on väliä sä oot kaunis jut selasena ku oot
voimia paljon

?

02.10.2020 11:20:25

Moikka ! ?
Hienoa kun kerroit asiasta lisää.
Jos sun on vaikea kertoa asiostasi kasvokkain, mene juttelemaan esim. Lasten ja nuorten puhelimen chattiin.
Jos tulee jotain kysyttävää kysy täällä. Lupaan vastata sulle.
❤️❤️❤️❤️❤️❤️❤️❤️❤️❤️
Tosi paljon tosi isoja tsemppejä ?
❤️❤️❤️❤️❤️❤️❤️❤️❤️❤️

tyttönen 2005

02.10.2020 11:20:25

Moikka, olit tosi rohkee kun kerroit. Tosi paljon tsemppiä sulle!

❤?????

02.10.2020 11:20:25

Mulla on vinkki.Tee mielikuvitus poikkkis/tyttis ja -kaveri.Mielen voimalla voit jutella niille.

Anonyymi

02.10.2020 11:20:25

Moikka
Miks susta tuntuu että kaikki olisin sinuun pettyneitä, se voi joskus tuntua siltä jos on alakuloisuutta yms. mutta uskon että he eivät ole pettyneitä sinuun ja koita vain kestää suosittelen hakemaan apua. Vaikka se se ei itselleni auttanut se voi auttaa sinulla ja uskon että tulevaisuudessa sinulla menisi paremmin.
Tsemppiä❤️

Se johon kaikki on pettyneit

02.10.2020 11:20:25

Mä oon ny siis se joka kirjotti ton tarinan. Ja no. Siit jäi puuttuu pari juttuu. Joten laitan ne tähä.
No siis mulla ei siis oo diaknosoitu masennusta ja ahustusta, mutta oon tehny sellasii terveyssivustojen testei ja niist on tullu aina vaikee masennus ja vaikee ahistus. Joten nii.
Oon tosi ujo ja sillee. Ja myös tosi epäluulonen. Muille ihmisille puhuminen on vaikeeta. Jos yritän puhun joko liian hiljaa tai sit puhun liian nopee ja sekoon sanois ja rupeen takeltelee. Joten joo ei kiva.
Oon myös alkanu pitää instas tilii jos puran mun tunteita. Se helpottaa välil, mut välil tulee nii iso kohtaus et saatan esim kierii sängys jos oon siis niiku yrittämäs nukahtaa illal.
?kiitos niille jotka yrittää auttaa?

?

02.10.2020 11:20:25

Moikka ! ?
Mieti, miks susta tuntuu, että kaikki on suhun pettyneitä.
Mene juttelemaan kuraattorin kanssa. Laita hänelle wilmaviestiä, ja kerro siinä ettet halua että hän laittaa tuntimerkintöihin käynnistä.
Laita tunnin opettajalle viestiä, niin kuraattorin ei tarvitse laittaa tuntimerkintää.
Jos et uskalla mennä kuraattorille, mene juttelemaan esim. Lasten ja Nuorten puhelimen chattiin.
Jos et uskalla mennä chattiin, laita kysymys neuvontapalveluun. Esim. Nuortenlinkki sekä Lasten ja Nuorten netti eli MLL nettikirjepalvelu.
Toivottavasti ahdistuksesi helpottaa !
Tsemppiä ! ?