Lahjoita
Tekstikoko Font size smaller Font size normal Font size bigger

19.10.2017 | Itsemurha

En jaksais

Nimimerkki: Yksinäinen (13)

Ekan mun kirjoituksen nimi on yksinäinen ja tää on nyt tilannepäivityst. Eli mul on alkanu menee taas vähän huonommin et välil oon lintsannu koulustakin. Meil olis koulu-uinnit kohta mut en voi vaan mennä koska oon viillelly mun jalkoja.

Mul ei oo ollu motivaatiota mihinkään ja yleensä koulun jälkeen oon vaan menny nukkuu.

Koulus oon kokenu vähän kiusaamist. Esim. kerrankin kuviksen tunnil kun piirrettiin elävää mallii niin menin siihen kun se opettaja pakotti. Niin sit kaikki pojat piirsi mulle semmoset kissan kokoiset kulmakarvat. Se opettaja ei oikeen edes siihen reagoinu vaik aloin itkee koska en oo itsevarma mun ulkonäöstä.

Sit ne opettajat mun koulus huutaa tosi paljon niin oon meinannu saada pari kertaa paniikkikohtauksen tunnilla.

Haluisin tehä itsemurhan koska en enää vaan jaksa….

En nyt keksiny oikeen enään kirjotettavaa joten en selitä enempää.

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

Kommentit

(1)

Location

Sara nuortenlinkistä

19.10.2017 13:45:37

He yksinäinen ja kiitos, että jaoit meille jälleen tarinaasi! Kiusaaminen, paniikkikohtausten pelko, viiltely, viiltelyn paljastumisen pelko tekevät sun elämästä tällä hetkellä todella raskasta. Sua selvästi painaa joku tai jotkut asiat. Ei ihme, että tuntuu siltä, että ei jaksa. Itsemurhan ajatteleminen on merkki syvästä pahasta olosta. Joku asia saa sut ajattelemaan, että itsensä vahingoittaminen on vaihtoehto, että olisit muka arvoton.

Se olo ei kuitenkaan ole pysyvä, vaikka sitä on vaikea just nyt uskoa. Myös itsemurha-ajatuksista on mahdollista päästä eroon. Elämän voi nähdä täynnä mahdollisuuksia pelkkien velvollisuuksien, odotusten ja välinpitämättömyyden sijaan. Tärkeintä olisikin, että et nyt jää yksin näiden ajatusten kanssa. Kenelle sä uskaltaisit puhua? Kuka olisi se luotettava aikuinen, jolle voit kertoa, ettet jaksa? Ettet halua mennä uimaan viiltelyn takia? Että sulla on paha olo.

Jos paha olo kasvaa tosi pahaksi, älä myöskään epäröi soittaa itsellesi apua. Kriisipuhelin on yksi hyvä vaihtoehto. Numerossa 010 195 202 päivystetään arkisin klo 9.00-07.00 ja viikonloppuisin 15.00-07.00. Eli joka yö. Jos puhuminen arveluttaa, kokeile täältä löytyvää Sekasin-chattia. Siellä voi myös jutella aikuisen kanssa turvallisesti ja nimettömästi.

Muista, että yksin et ole ja yksin ei tarvitse jäädä. Ansaitset kaiken mahdollisen tuen, jonka avulla opit näkemään hyvää itsessä ja tulevaisuudessa.