Lahjoita
Tekstikoko Font size smaller Font size normal Font size bigger

Elämä alkoholiriippuvaisen kanssa

Nimimerkki: … (14)

Mun isä on riippuvainen alkoholista. On ollu mun koko elämän ajan. Jossakin vaiheessa mun äitillä meni hermot, joten mun vanhemmat eros. Siitä lähtien oon ollut vastuussa kaikesta kotona. Mun isosisko on huostaanotettu ja veljellä on kaiken maailman ongelmia. Mun vanhempien mukaan mulla ei ole mitään ongelmia, koska mulla koulu on mennyt aina hyvin. Mutta musta tuntuu, että oon joutunut ottamaan jonkinlaisen aikuisen roolin aina kotona, kun isä on ollut liian humalassa ruokkiakseen meidät tai laittaakseen mun veljen nukkumaan. Oon vasta 14. Mut puolet mun elämästä on ollut tällaista.

Haluisin vaan selittää miten paljon omat valinnat vaikuttaa sun läheisiin…
 

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

Kommentit

(1)

Location

Nuortenlinkki

19.10.2022 06:24:46

Hei Elämää alkoholiriippuvaisen kanssa, kiitos tarinastasi <3

Moni lukija varmasti pystyy samaistumaan tilanteeseesi ja huomaa, ettei kamppaile yksin näiden tilanteiden kanssa. Se, että moni kokee samaa ei kuitenkaan tee tilanteesta yhtään sen hyväksyttävämpää. Lapsen ei pitäisi joutua olla vanhemman roolissa tai kantaa tuollaista vastuuta ja stressiä.

Asutteko tällä hetkellä isäsi luona? Olisi tärkeää, että saisit tilanteeseen myös ulkopuolista tukea. Onko sinulla ketään luotettavaa aikuista (esim. nuorisotyöntekijää, koulukuraattoria tai vastaavaa) kenen kanssa voisit jutella tästä lisää? Myös Nuortenlinkin nettineuvontaan pääsee juttelemaan <3