Lahjoita
Tekstikoko Font size smaller Font size normal Font size bigger

09.01.2018 | Masennus, Viiltely

Eilen yritin elää, tänään yritän kuolla

Nimimerkki: En jaksa enää (15)

Vuosi 2018 on juuri alkanut. Viime vuoteni on ollut pahin tähän mennessä ja pelkään että tämä vuosi on vielä pahempi. 

Olen ollut keskivaikeasti masentunut noin kolme vuotta. Kärsinyt huomaamattomasti syömishäiriöistä, paniikkikohtauksista ja viiltelystä. Viime syksynä yritin itsemurhaa, mutta en ehkä kovin kunnolla koska en onnistunut. Jouduin sitten hetkeksi suljetulle osastolle, mutta valehtelin olostani ja tunteistani ja pääsin kotiin nopeasti.

Olen aina ollut kova valehtelemaan ja se on suuri osa ongelmiani, mutta valehtelen koska en halua huolestuttaa perhettäni. Tiedän että itsetuhoiset tuntemukset ovat masennuksen syytä, mutta ne tuntuvat niin oikeilta ja hyviltä että en voi olla uskomatta niitä.

En tiedä kuinka jaksaisin vielä ysin loppuun, kun tuntuu että voisin tappaa itseni millä hetkellä hyvänsä. Samanlainen tunne kuin viime syksynä. Tuntui tälläiseltä tyhjältä ja harmaalta ja en edes kunnolla ehtinyt tajuta, että otin juuri kasan lääkkeitä ja alkoholia ja viilsin toisen ranteeni auki.

Pelkään että mielessäni taas naksahtaa jokin ja yhtäkkiä olen tappamassa taas itseäni. Jos jollain on samanlaisia tuntemuksia (pahoittelen mutta),olen helpottunut koska tunnen olevani ihan yksin. Tiedän, että ei ole oikein tehdä itselleen pahaa mutta se tuntuu vain niin aidosti oikealta ja parhaalta ratkaisulta.

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

Kommentit

(6)

Location

Emma Nuortenlinkistä

09.01.2018 13:23:05

Sinun olisi nyt ehdottomasti päästävä puhumaan jonkun ammattilaisen kanssa tuntemuksistasi ja pahasta olostasi. Se on ensimmäinen askel tiellä kohti muutosta. Tämä olisi äärimmäisen tärkeää, etenkin kun kerroit tarinassasi pelkävääsi, että ”päässä naksahtaa ja yhtäkkiä olen taas tappamassa itseäni.” Tällaisten tunteiden kanssa sinun ei tarvitse eikä pidä jäädä yksin.

Neuvon sinua ottamaan yhteyttä Suomen mielenterveysseuran ylläpitämään kriisipuhelimeen (010 195 202) ja kertomaan rohkeasti tuntemuksistasi. Kriisipuhelin päivystää arkisin klo 09.00-07.00 ja viikonloppuisin klo 15.00-07.00. Lisäksi voit Nuorten mielenterveystalon hakupalvelua käyttäen etsiä ja löytää oman kotipaikkakuntasi palveluita, joista voit saada apua tilanteeseesi.

https://www.mielenterveystalo.fi/nuoret/Pages/default.aspx

Tsemppiä ja rohkeutta sinulle!

Anonyymi

15.01.2018 08:47:07

Isoimmat tsempit sinne! <3

Anonyymi

17.01.2018 07:38:07

Olis niin hienoo, jos kumminkin kokeilisit elää ilman valheita rohkeesti. Sellasta, jossa sanotaan /huudetaan miltä tuntuu ja uskalletaan vaikka romahtaa rakkaiden edessä. Näyttäsit just sen miltä susta tuntu sen sijaan että satuttasit itteäs. Uskoisit, että ne muut on riittävän vahvoja ottamaan sut vastaan sellaisena kuin oot. Nyt voi tuntuu siltä, että ne muut ei kestä sitä, ja varmaan se tuliskin niille ensin pelästyksenä/järkytyksenä, mutta so what. Nekin on vaan ihmisiä. Kenenkään ei tartte olla ikuisesti vahva, ei heidän eikä sun. Eikä tartte pahotella, saa toivoa et meillä muillakin olis joskus vaikeeta. Niin meillä onkin, samassa veneessä ollaan, vaikka jotkut viipyy vähä pidempään, ja jotkut vaan käy siellä. <3 Oot ihana ja niin tärkee. Iso hali ja kovasti tsemiä.

anonyymi

26.01.2018 17:53:06

siis mulla on ihan sama juttu taino en oo yrittäny itsemurhaa mutta olen monesti meinannut/halunnut ja mulla on ollu kans vakava masennus ja syön tällä hetkellä lääkkeitä ja käyny ihan sika monilla eri terapeuteilla ja tuntuu että mikään ei auta. kaikki tuntuu ihan toivottamalta ja en jaksais tehää enää mitään mutta toisaalta en tunne enää mitään ja määki kärsin viiltelystä. Musta tuntuu kans että oon niin yksin ketään ei ees kiinosta tai mitään ja elämä on vaan paskaa ja sit monesti miettii että miks oon vielä täällä?

Anonyymi

26.01.2018 17:55:21

kukaan ei muutenkaa ymmärrä miltä tuntuu ellei itse koe tai ole kokenut samaa, koska se on nii turhaa puhuu kavereilla tai jollekkin terapeutille ku tuntuu että eine vaan tajua sitä

Anonyymi

13.03.2018 22:19:31

Mä Tiiän ton tunteen kun haluis vaan luovuttaa ja tappaa itsensä mutta sun on pakko puhuu sun vanhemmille, vaikka ne ois susta koko sun loppu elämän huolissaan se on parempi ku et ne itkis kosk sä teit itsemurhan. Vaikka se ei tuntuis nyt siltä niin sua rakastetaan ja susta välitetään
<3haleja ja tsemppiä sulle<3