Lahjoita
Tekstikoko Font size smaller Font size normal Font size bigger

Ei kiinnosta

Nimimerkki: Sisäänpäinkääntynyt (14)

En saa minkäänlaista tyydytystä opiskelusta, joten en ole jaksanut opiskella. En usko, että kaikesta mitä koulussa opetetaan on juuri minulle hyötyä. En osaa melkein mitään hyödyllistä, jos on pakko tehdä, niin sit iha sama! Tää tekstikin on kirjotusvirheitä täynnä. 

Tiedän joidenkin näiden taitojen ehkä auttavan minua tulevaisuudessa, mutta väitän että koulussa opetetaan myös paljon minulle hyödyttömiä asioita. Ja koulun lopputodistuksen numero, joka määrittää mihin voi mennä peruskoulun jälkeen, on tulevaisuuden kannalta vielä tärkeämpää kuin ne itse taidot ja siinä ei todellakaan ole kokonaan kyse niistä taidoista, vaan pitäis olla myös kiltti ja kohtelias jne. Niistäkin saa tietääkseni jonkun numeron lopputodistuksessa. 

Ja peruskoulussa pitää muutenki opiskella kaikkee älyvapaata esim. kuvistunnilla ei huvita tehdä mitään, koska aiheet ei kiinnosta. Siinä ei ole mielestäni mitään taiteellista, että 20 oppilasta käsketään piirtämään joku tietty asia tietyllä tyylillä. Jos piirrän, sen täytyy olla oikea halu eikä opettajan käsky. Juu ymmärrän, se opettaa yleistä piirustuskykyä, mutta onko se taito oikeasti kauhean hyödyllinen suurimmassa osassa töitä? Osaan mielestäni aika hyvin piirtää, jos saan valita itse aiheen. Olen harjoitellut sillä tyylillä, että jos haluan lisätä työhöni vaikka tuolin, niin opettelen silloin, miten piirtää sen tuolin, koska sen opetteleminen tuntui hyvältä ja minulle tärkeältä sillä hetkellä. 

Mulla on tosi kyyry selkä koska en ole varmaan koko peruskoulun liikkatuntien aikana kuin kerran osallistunut tunnin voimisteluvaiheeseen. Tiedän, olisi varmaan kannattanut mutta kun ei kiinnostanut. 

Riitelen jatkuvasti mun faijan kanssa enkä usko, että pystyn asumaan sen kanssa tulevaisuudessa eli kun tuun täys-ikäseksi, mulla ei oo mitään mestaa mihin mennä. Mut se on ok, koska vaihtoehtona on olla kiltti poika ja piirtää niitä hemmetin hienoja karhupiirroksia kuvistunnilla, oikeen hienosti hikoilla älyvapaasti tunti haisevassa salissa liikkatunnilla ja jaksaa kuunnella seniilin hissan open selityksiä siitä, kuinka ennen oli kaikki paremmin. Itseasiassa roskapöntössä nukkuminen tuntuu jopa ihan siedettävältä siihen nähden.

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

Kommentit

(2)

Location

Julia Nuortenlinkistä

24.06.2019 11:24:00

Moikka Sisäänpäinkääntynyt ja kiitos tarinastasi!

Vaikuttaisi siltä, että sinun on vaikea motivoida itseäsi koulun suhteen, sillä kaipaat tunnetta opittujen asioiden hyödyllisyydestä ja siitä, että ne todella kiinnostavat sinua. Kaikesta ei tarvitse olla innostunut ja kiinnostunut, eivätkä kaikki asiat hyödytä meitä kaikkia samalla tavalla. Olisi kuitenkin tärkeää koittaa ymmärtää, miksi koulussa opetellaan erilaisia tietoja ja taitoja, ja miksi siellä esimerkiksi odotetaan tietynlaista käyttäytymistä. 

Monesti koulussa opitut asiat saattavat ensiksi tuntua itselle turhilta, mutta niiden hyödyt ilmenevät vasta myöhemmin elämässä. Esimerkiksi kuviksen tärkein tavoite ei ole tehdä susta hyvää piirtäjää, vaan kehittää myös sun luovaa ajattelua ja hahmottamiskykyä. Vaikkei susta tulisi arkkitehtia tai taiteilijaa, on näistä taidoista varmasti apua sulle joskus. Tietynlaista käyttäytymistä sen sijaan odotetaan siksi, että kaikilla olisi koulussa mukavaa – myös sulla. 

Kuten ehkä tiedät, hyödyllisen asian oppiminen ei aina tarkoita sitä, että se olisi erityisen kivaa, helppoa tai kiinnostavaa. Usein hyödyllisimmät taidot omaksutaankin oman mukavuusalueen ulkopuolella. Siksi kannattaa pohtia, miksi jokin asia tuntuu turhalle tai ikävälle, ja voisiko siitä kuitenkin olla jotakin hyötyä tai iloa itselle. Avoimin mielin ollessasi saatat jopa oppia jotain uutta tai kiinnostua jostakin, mihin olit aikaisemmin suhtautunut negatiivisesti.

Kaikilla meillä on se ”oma juttu”, se mistä me ollaan kiinnostuneita ja missä me koetaan onnistumisia – jotkut löytävät sen tosi nopeasti, ja toiset etsivät sitä vuosikausia. Tällainen etsiminen voi olla turhauttavaa ja jopa pelottavaa, jos siihen liittyy kokemus siitä, että ei kykene vastaamaan omiin tai muiden odotuksiin.

Omien kiinnostusten ja vahvuuksien tunnistaminen on taitolaji, ja siihen kannattaa panostaa. Koulussa esimerkiksi opo voi auttaa tässä. Voit jättää aiheesta kysymyksen myös Nuortenlinkin Nettineuvontaan tai jutella Sekasin-chatissa ammattilaisen kanssa, jos koet opiskelumotivaation puutteen varjostavan elämääsi tai suhteitasi esimerkiksi perheenjäseniisi. 

Tsemppiä ja mukavaa kesää sulle!
 

Onni

11.08.2019 21:57:03

Hei!

Vaikuttaa siltä että olet lusmu.
Jumalauta otat itseäsi nisksta kiinni vaikkei kiinnosta.