Lahjoita
Tekstikoko Font size smaller Font size normal Font size bigger

9-luokka stressaa liikaa

Nimimerkki: huoh (15)

Moi
Oon 9-luokalla, ja kevät lukukausi meneillään. Oon 7-luokasta lähtien tiennyt mihin lukioon haen. Hakisin ilmaisutaidon lukioon, koska olen siitä kiinnostunut. Ala-asteelta 8-luokkaan on koulu mennyt oikein hyvin. 7-luokalla keskiarvo oli 8.8 ja 8-luokalla laski 8.4. Ei mitään huonoja keskiarvoja, mutta 9-luokan joulutodistukseen keskiarvo oli 8.0. Hyvin pettynyt, koska 9 luokka on minulle ollut haastavinta aikaa sairauteni takia. Lääkkeet laskevat oppimiskykyä, ja huonontavat muistia.
Lukioon mihin menisin keskiarvo on 8.68. Siinä on siis uusi pisteytys mukana, mutta keskiarvon pitää olla myös hyvä. Numerot on laskenut, ja ihan hävettää katsoa wilmaa nykyään, koska numerot ovat siinä 6-8. Esim. englanti ja äikkä on ollut mun vahvimmat aineet. Sain niistä kokeista aina jotain 9-10. Ysillä oon saanut huonoimpia numeroita eli sitä 6 ja 7. Myös 8 oon saanut, mutta nekin on tullut vahvista aineista. Varsinkin matikka on vaikeutunut. 6-8-luokkan matikasta on tullut 8-9, nyt 6 ja 7.
Opet on ihmetellyt, mitä on tapahtunut. Opon juttusilla kävin lukio vaihtoehtojen takia. Opo sanoi, että minulla on harrastusten ja taito- ja taideaineiden kanssa hyvä mahdollisuus päästä, keskiarvon kanssa siis. Harrastan paljon, mutta tuntuu ettei aika riitä kouluun, vaikka aiempina vuosina on riittänyt. Monet illat on itkettänyt huonojen arvosanojen takia. 
Tiedän: kuulostan hikeltä ja sitä aiemmin olen ollut aikalailla. Nykyään painin luokan huonoimmassa päässä. Luokka on pieni, mutta suurimmalla osalla keskiarvo on sitä 8.8-9.5 saakka. Aiemmin painin muiden kanssa parhaassa päässä, nyt olen siellä niiden kanssa joita koulu ei kiinnosta pätkääkään.

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

Kommentit

(1)

Location

Aavikkokettu

14.02.2020 12:19:41

No kuule hei tiiän miltä susta tuntuu mut aina ei vaan jaksa pitää mielenkiintoa yllä kaikissa aineissa ja vaikka jaksaisi ni oman sairauden takia se on tosi uuvuttavaa ja hankalaa varsinkaan jos ei motivoi aina