Lahjoita
Tekstikoko Font size smaller Font size normal Font size bigger

Transsukupuolisuus

Nimimerkki: pokälehuulessa (14)

Pienenä ei tullut kauheasti ajateltua sukupuoli- ja tykkäämisjuttuja. Ensimmäinen ihastukseni päiväkodissa oli tyttö. En tietystikkään ajatellut mitään erityistä siitä. Kuitenkin kilttinä ”tyttönä” annoin äidin pukea minut tytöksi tyttöjen vaatteisiin. En tietystikkään pistänyt vastaan. Syrjimistä ja kiusaamistakin on tullut vastaan erinäköisyyden vuoksi. Isää ei ole, mutta miespuolisia henkilöitä on silti ollut elämässäni.

Joskus 10-vuotiaana vasta sain tietää jotain seksuaalivähemmistöistä. Koskaan minua ei oltu valistettu näillä rikkailla tiedoilla. Minulle kerrottiin vain osa maailmasta. Itse jouduin tiedon hankkimaan. Luulin joskus 10-vuotiaana että olenkohan lesbo. Mutta myöhemmin sain enemmän tietoa ja tajusin etten olekaan. Olen transihminen. Aloin uudistamaan vaatekaappiani. Eli ne kamalat tyttömäiset vaatteet joita en edes käyttänyt saivat mennä roskikseen ja tilalle sai tulla uusia poikien vaatteita. Joita suostuin käyttämään koska ne olivat minun tyyliäni.

En tykkää lainkaan siitä että minua tytötellään. Leikkasin hiukseni jo vuosi sitten lyhyeksi. Siihenkään en päässyt taistelematta äidin kanssa. Hän kun ei vain satu ymmärtämään. Hänen mielestään olen liian nuori vielä tietämään että olenko trans vai en. Ja lisäksi vaatteista hän aina sanoo Et sä nyt noita voi pitää ku ne on poikien!!! Tai hiuksista etsä nyt tollaseks voi hiuksias leikata ku noi on pojanhiukset!! Niinkun mitkä helkutin poikienhiukset? Sitten  hän aina kaupassa tätini kanssa ehdottelee tyttöjen vaatteita ja naisten lyhyitä hiuksia. Hän myös tytöttelee minua, mutta hän ei ole ainoa joka näkee minut vain tyttönä.

Minua ymmärretään väärin minua luullaan tytöksi ja lesboksi. Äitinikin luulee että esitän jotain. Ensinnäkään en ole tyttö enkä lesbo ja yritän kokoajan vain olla ja näyttää enemmän itseltäni. On turhauttavaa kun minut ymmärretään näin väärin. Enkä vielä ole edes tarpeeksi vanha hormonihoitoihin. Kehoni on naisellinen ja äänenmurrosta ei ole. Se on turhauttavaa. Mutta monet jotka eivät ikinä ole olleet kanssani tekemisissä ajattelevatkin heti toki että olen poika. Mutta muut jotka muistavat minut aiemmista vuosista. No olin erinäköinen. Ja aina kun tapaan joitan ja yleensä mukana on joku joka ajattelee minun olevan tyttö.

No siis se menee niin että se tuntematon sanoo jotain joka viittaa siihen että olen poika. Hetken koen olevani ylpeä. Mutta sitten tietysti joku tuttuni lisää että itseasiassa se on kyllä tyttö. Ja sitten olen turhautunut häpeissäni alistettu ja vihoissani. Yleensä kuitenkin vain sanon että en kylläkään ole tyttö ja siitä alkaa sitten kiistely. Mutta jos äitini sanoo minua tytöksi jossain en viitsi sanoa mitään vastaan koska niin. Yleensä vain näytän loppuajan hapanta naamaa.

Käytän hupparia tai jotain paksua. Että kehoni muoto ei paljastuisi. Se on minun elämääni tällä hetkellä.

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

Kommentit

(11)

Location

pökälehuulessa

19.02.2018 19:42:00

Nyt olen viisitoista. Kavereita kun ei enään ole, ei ole kiusaamistakaan niin paljoa. Olen nykyään paljon varmempi itsestäni. Pääasia on että itse tiedän olevani poika. Tosin onhan se turhauttavaa kun ihmiset eivät näe minua poikana. Vaikka olen mielestäni aina ollut maskuliininen. Tosin olen pieni ja siro joka ärsyttää, mutta eipähän ainakaan ole niin suuria rintoja.

Enää on 3 vuotta aikaa odottaessa kunnes voin edetä tässä prosessissa. Onneksi Star Wars elokuvia tulee välissä.

Riikka Nuortenlinkistä

20.02.2018 08:08:30

Mukava kuulla, että olet nykyään varmempi itsestäsi. Hieno juttu :) Älä välitä muiden mielipiteistä. Se, mitä tunnet itse sydämessäsi, on arvokkainta ja lopulta ainoa mikä merkitsee. Tsemppiä sulle <3

kikkelipää

09.01.2019 01:57:00

Ensinnnäkin, antaa lasten olla lapsii. Itse en pikkulapsille kertois homoista tai transuista, koska ne kyl ehtii sitä miettiä myöhemminkin. Omasta mielestä olet joko mies tai nainen ja jos oot intersukupuolinen niin sekin on jompikumpi.

Ja oon toi kirjoittaja. Oon nyt 16 nykyään. ps mortal kombat ja tokyo drift on parempii ku star wars.

wtf

16.01.2019 00:13:11

miks mun hypocrite kommentti poistettiin X---DDDDD

Tuuli Nuortenlinkistä

04.02.2020 13:17:26

Moi,

Epäasialliset ja loukkaavat kommentit poistetaan aina ylläpidon toimesta.

TeZVX (Tarinan alkuperäinen kirjoittaja)

17.03.2021 18:31:41

Pahoittelut, jos tämä tarina tuntuu viimeistelemättömältä. Kirjoitin sen, kun olin ulkona, ja käteni meinasivat jäätyä.

joku bi pelle

26.03.2021 07:37:50

tiiä miltä tuntuu.2019 mä vasta aloin miettiä mun seksuaalisuutta ja päädyin bi seksuaaliksi en oo vielä kertonut oikeestaan kenellekään ja tuntuu oudolta.

Anonyymi

14.06.2021 22:05:21

Mulla on sellanen tunne et haluaisin olla mielummin poika mut sitten taas haluaisin olla tyttö ja välillä haluaisin olla non-binary (eli ei kumpikaan)

Anonyymi

10.11.2021 11:24:14

Minusta äitisi on oikeassa, lapsi ei voi vielä tietää mitä aikuisena haluaa olla. Itse myös pienenä halusin olla poika ja pukeuduin poikamaisesti ja tein poikamaisia asioita. Nyt aikuisena olen kuitenkin hyväksynyt sen, että olen nainen ja käytän joka päivä naisellisia vaatteita, silti miesten asiat ovat vielä jääneet kiinnostamaan. Varmaan voisin katua jotain, jos olisin jo pienenä saanut päättää olevani poika. Moni asia ainakin olisi jäänyt tekemättä mitä miehet eivät pysty tekemään.

Ei nimeä

24.11.2021 16:56:31

Hei. Mun mielestä oot rohkee ku kirjoitat tällatteesta asiasta näin avoimesti. Mulla on myös pari siun kaltasta ystävää, ja eipä loppujen lopuksi suurinta osaa ees haittaa asia, ja kaikki on vaa sillee et joo ihansama, oo mikä tykkäät ei se meihin mitenkään vaikuta.
Ite siis oon non-binary, eli en vaa luokittele itteeni kummaksikaan.

travis scott

21.04.2022 06:35:43

kys