Lahjoita
Tekstikoko Font size smaller Font size normal Font size bigger

03.08.2017 | Mielenterveys, Perhe

Rankka elämä

Nimimerkki: Tyttö (13)

Oon 13v tyttö. Joo tiiän tosi nuori mutta mulla on asioita mitkä on ollu mun mielessä jo kauan ja aion kertoa mun tarinan. Mun ekat 3 vuotta elämästä oli ihan normaaleja mutta kun täytin 4 vuotta niin silloin mun isä kuoli. Mun isä ei ollut mulle kauhean läheinen ja vanhemmat olivat jo eronneet joten en ollut siitä niin surullinen. Mutta tapahtuman jälkeen mulle on tapahtunut kaikkea. Muistan kun mun äiti joutui pitkäksi ajaksi sairaalaan olikohan se keuhkokuumeen takia joten mua ja mun veljeä hoiti tosi kauan meiän isovanhemmat. Tämän tapahtuman jälkeen välillä on äiti itkenyt puhelimessa eikä sitä ole ollut kiva kuunnella.

Kerran mun äiti sitten joutui taas sairaalaan. Sossutädit tulivat herättämään mun ja mun veljen ja keittiön lattialla makasi mun äiti. Jouduttiin lastenkotiin joksikin aikaa. Kun päästiin pois niin elettiin taas normaalia elämää. Mutta silloinkin rupes tapahtumaan asioita. Kerran äiti heitteli vessassa tavaroita lattialle ja huusi ja itki ja sitä ei ollu yhtään kiva seurata vierestä. Välillä sillon äiti vaikutti siltä että oli humalassa vaikka ei ollut. Tiesin sen kun se ei ollut juonut. Aamulla oli vaan jotenkin tosi outo kurkotteli jotain ja sitten se koko ajan putosi sängyltä mun veljen päälle ja kiva kun meillä oli vielä mun serkkukin kylässä.

Sen jälkeen on tapahtunut kaikkea muutakin ei kivaa. Kerran äiti joutui taas jonnekkin masennuksen takia. Siitä piti tulla kiva päivä mutta kun tosta sai kuulla niin ei ollut enään kivaa. Ja isovanhemmat hoiti metä taas jonkun aikaa. Ykkösluokalla jäin melkein auton alle ja vietin päivän sairaalassa.

10-11 vuotta mun elämästä on ollut ihan kauheeta. Ja ei noita oo koskaan ollut kiva muistella. Illalla ja kun on tylsää niin noi tulee ihan väkisinkin mieleen. Välillä sitä rupeaa sitten itkemäänkin kun niitä muistelee ihan väkisinkin vaikka ei haluisi. Onneks nyt asiat on muuttuneet parempaan suuntaan eikä mitään ikävää oo tapahtunut vaan asiat on paljon paremmin. Ei ollut mitenkään helppoa kirjoittaa.

Oisi kiva jos joku auttais ja kertois miten saisin unohdettua noi menneet. Äitillekkään kun näistä ei haluisi puhua.
 

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

Kommentit

(3)

Location

Anonyymi

27.09.2017 19:03:25

Ei kenenkään pitäs kärsii tollasta..

Anonyymi

05.12.2017 07:49:06

Menneistä ei valitettavasti pääse eroon mutta kohtaamalla niitä ja miettimällä niitä läpi kerran kunnolla minkä olet varmaan tehnyt jo montakin kertaa saattaa auttaa varsinkin tulevaisuudessa sillä aika yleensä korjaa kaiken tai suurimman osan ainakin. Myös asioitten hyväksyminen saattaa auttaa ja yritys ymmärtää miksi juuri noin tapahtui. Myös se fakta kannattaa muista että esimerkiksi sinä et olisi voinut tehdä asialle mitään ja se ei ole sinun syytäsi. Elämässä valitettavasti on todella harvoja asioita mitä me ihmiset oikeastaan voidaan hallita ja vaikuttaa varsinkin kun olit vielä niin nuori kun kaikki tuo tapahtui. Käy asiat läpi, yritä ymmärtää, yritä hyväksyä ja yritä mennä eteenpäin ja jos mahdollista niin anna myös anteeksi. Tsemppiä sinulle

Tuuli Nuortenlinkistä

25.04.2018 13:18:16

Hei Sad ja kiitos tarinastasi. Olet tekstissäsi hienosti pohtinut elämääsi ja sen erilaisia vaikeitakin vaiheita. Kasvaminen ja isot muutokset arjessa mietityttävät syystäkin ja saavat meissä aikaan erilaisia myllerryksiä. Muista, että sinulla on oikeus pyytää ja saada tukea, kun sinusta siltä tuntuu! Se, että haet apua omaan oloosi, olet vanhempiesi kanssa eri mieltä tai suutut heille, ei vähennä rakkautta vanhempiisi. Vanhemmat eivät myös ehkä ymmärrä, kuinka paljon pahaa mieltä tuottavat sinulle.

Nyt olisi tärkeää löytää aikuinen, jolle rohkaistuisit puhumaan myös kasvokkain mieltä painavista asioista. Tämä aikuinen voi olla kuka vain sinusta turvalliselta tuntuva ihminen esim. koulukuraattori, opettaja tai harrastuksen ohjaaja. Jos puhuminen tuntuu hankalalta, sitä voi myös harjoitella esim. sekasin-chatissa. Olet kuitenkin rohkaistunut jo kertomaan asioistasi täällä, mikä on hieno asia. Se on alku!

Kaiken keskellä on myös tärkeää huomata kaikki hyvä omassa elämässä. Sinulla on vanhemmat, joita myös rakastat kovasti ja kerrot myös kavereistasi, joiden ansiosta et tunne olevasi yksin. Kaverit ovat suuri vahvuus elämässä, millä jaksaa pitkälle.

Jokainen meistä tarvitsee joskus apua ja tukea. Sinä saat myös vaatia itsellesi parasta.